ΣΥΡΙΖΑ: Να παραιτηθεί ο πρύτανης του ΑΠΘ

ΣΥΡΙΖΑ: Να παραιτηθεί ο πρύτανης του ΑΠΘ

Με γραπτή ανακοίνωση η νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την παραίτηση του Μυλόπουλου γιατί συνυπέγραψε το αίτημα να κληθεί η ΕΛ.ΑΣ μετά τα εκτεταμένα επεισόδια για τα σκουπίδια που πνίγουν το πανεπιστήμιο

ΣΥΡΙΖΑ: Να παραιτηθεί ο πρύτανης του ΑΠΘ
Την παραίτηση του πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννη Μυλόπουλο, ζητά επίσημα ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρώντας σε μία εντυπωσιακή αναδίπλωση αναφορικά με την έως τώρα πλήρη πολιτική κάλυψη που παρείχε το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο πρόσωπο του, παρά τις καταιγιστικές εις βάρος του αποκαλύψεις. Οι 8 παράλληλες εισαγγελικές έρευνες που «τρέχουν» για τα πεπραγμένα των πρυτανικών αρχών του ΑΠΘ από τον περασμένο Ιούλιο, όταν το «ΘΕΜΑ» άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι των όσων συμβαίνουν στο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας, και η εικόνα απόλυτης διάλυσης που παρουσιάζει το ίδρυμα εδώ και καιρό οδηγούν και τους τελευταίους συμμάχους του κ. Μυλόπουλου σε αλλαγή στάσης.

Στο πλαίσιο αυτό, η νεολαία του Συνασπισμού Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή της υποδεικνύει στον πρύτανη την παραίτηση «ως τη μόνη αξιοπρεπή επιλογή», που του έχει απομείνει. Αφορμή για την ανοιχτή πλέον κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-Μυλόπουλου αποτέλεσε έγγραφο που συνυπέγραψαν οι πρυτανικές αρχές με το οποίο ζητούν την συνδρομή της Δικαιοσύνης για να τερματιστεί η κατάληψη του κτιρίου της πρυτανείας του ΑΠΘ από το σωματείο των εργολαβικών υπαλλήλων, οι οποίοι απεργούν τους τελευταίους δύο μήνες με αποτέλεσμα οι πανεπιστημιακοί χώροι να έχουν μετατραπεί σε απέραντο σκουπιδότοπο. «Η επέμβαση των κατασταλτικών δυνάμεων σε πανεπιστημιακούς χώρους και εν μέσω των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων δεν μπορεί να αποτελεί επιλογή όσων θεωρούν πως υπερασπίζονται το δημόσιο πανεπιστήμιο. Αν τα θεσμικά όργανα αδυνατούν να υπερασπιστούν το δημόσιο πανεπιστήμιο, τις ακαδημαϊκές ελευθερίες και το άσυλο, η μόνη αξιοπρεπής επιλογή που μένει είναι η παραίτηση» σημειώνει η νεολαία του Συνασπισμού.

Η ανακοίνωση αυτή ήρθε να διακόψει βίαια τις σχέσεις «στοργής» του κ. Μυλόπουλου αλλά και του αντιπρύτανη, κ. Γιάννη Παντή, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΝ κατά το παρελθόν, με το ΣΥΡΙΖΑ. Αποκορύφωμα αυτού του στενού πολιτικού εναγκαλισμού, που έχει μπει στο στόχαστρο διακομματικής κριτικής, υπήρξε η πρόσφατη απλόχερη πολιτική κάλυψη του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, κ. Αλέξη Τσίπρα, στον πρύτανη του ΑΠΘ, κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου και επιτέθηκε κατά του δημοσιογραφικού κόσμου που φέρνει στο φως τα πεπραγμένα του κ. Μυλόπουλου. Την ίδια στιγμή που συμβαίνουν αυτά, φοιτητές του ΑΠΘ νοσηλεύονται από μολύνσεις λόγω των σκουπιδιών, οι εργολαβικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ καταθέτουν μηνυτήρια αναφορά κατά του πρύτανη για παράβαση του νόμου, σχολές βάζουν λουκέτο και το υπουργείο Παιδείας σφυρίζει αδιάφορα για τα όσα πρωτοφανή έχουν δει το φως της δημοσιότητας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο επί πρυτανείας Μυλόπουλου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης