Εκτός ΝΔ ο Νίκος Νικολόπουλος

Εκτός ΝΔ ο Νίκος Νικολόπουλος

Ο Σαμαράς έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής και τον θέτει εκτός ΚΟ - Επιδίωκε τη διαγραφή του, λένε στο Μαξίμου - Το πιθανότερο είναι ότι θα πάει στους Ανεξάρτητους Έλληνες  - Νικολόπουλος: "Το tweet ήταν μόνο η αφορμή"

Εκτός ΝΔ ο Νίκος Νικολόπουλος
Εκτός ΚΟ της ΝΔ τέθηκε ο κ. Νίκος Νικολόπουλος, ενώ ο υπεύθυνος δεοντολογίας του κόμματος, Γιάννης Τραγάκης, μελετά και τη διαγραφή του βουλευτή από το κόμμα. Σχετικές επιστολές έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς τόσο στον κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη όσο και στον κ. Τραγάκη.

Αφορμή για τη διαγραφή αποτέλεσε σχόλιο στο twitter του κ. Νικολόπουλου, όπου αναφέρει: «Εμφανές το στρατηγικό αδιέξοδο. Η σημαία της επαναδιαπραγμάτευσης "όνειρο ήταν", την λησμονήσαμε. Ο λαός ξεπνεομένος τι να περιμένει; Την τροϊκανή επιείκεια ή την τιμωρία;».

Το σχόλιο αυτό μάλιστα, ακολούθησε άλλο ένα, που ανέφερε τα εξής: «Ύφεση για το βιβλίο Γκίνες. H χώρα μας έχει τα περισσότερα συνεχή χρόνια σε ύφεση από οποιαδήποτε άλλη στον κόσμο! Ο τόπος δεν αντέχει άλλο».
Κλείσιμο

Πάντως, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου χαρακτηρίζουν «προβληματική τη γενικότερη συμπεριφορά» του κ. Νικολόπουλου, σημειώνοντας ότι «με συστηματικό και προκλητικό τρόπο από την ημέρα της παραίτησής του από το υπουργικό σχήμα επιδιώκει τη διαγραφή του».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, ήδη, ο κ. ΝΙκολόπουλος οδεύει προς τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου.

Νικολόπουλος: Το tweet ήταν μόνο η αφορμή

«Το tweet ήταν μόνο η αφορμή», αναφέρει σε δήλωσή του ο Νίκος Νικολόπουλος, μετά την απόφαση για αποπομπή του από την ΚΟ της ΝΔ. Ο βουλευτής Αχαΐας επιμένει σε όσα ανέφερε στην επίμαχη ανάρτησή του στο κοινωνικό δίκτυο και κάνει λόγο για ανακολουθία έργων και πράξεων της κυβέρνησης. Παράλληλα συνδέει τη διαγραφή του και με την υποψηφιότητά του για τη θέση του γραμματέα της ΚΕ της ΝΔ.

«Έγινα δυσάρεστος όταν με κάθε τρόπο τόνιζα πως η κυβέρνηση οφείλει να μιλήσει ανοιχτά και ξεκάθαρα στη βάση της ΝΔ για τη "νέα πραγματικότητα" και ακόμα περισσότερο, όταν έθεσα υποψηφιότητα για Γραμματέας του κόμματος, υπερασπιζόμενος την επίσης έντιμη και ξεκάθαρη πρόταση, η βάση της ΝΔ και το ανώτατο πολιτικό της όργανο να αποφασίσει για τη στροφή πολιτικής, που αυταπόδεκτα πλέον έχει κάνει η κυβέρνηση έναντι του μνημονίου και της επαναδιαπραγμάτευσης», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε δισέλιδη δήλωσή του.

Σημειώνει ακόμη ότι «ο λαός είναι εκείνος που εκλέγει και διαγράφει» και αφού δηλώνει πως στο πειθαρχικό του κόμματος θα υποστηρίξει τις ίδιες απόψεις, ανακοινώνει πως αν δεν διαγραφεί θα συνεχίσει να είναι υποψήφιος Γραμματέας της ΚΕ με την ίδια πρόταση και την ίδια λογική.

«Εγώ θα είμαι εδώ. Για άλλους δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά», λέει στο τέλος της δήλωσής του, αναφορικά με το πολιτικό του μέλλον.


Δείτε εδώ τι είχε προηγηθεί με την παραίτηση του Νίκου Νικολόπουλου από τη θέση του υφυπουργού Εργασίας





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης