Δεν διαβάσανε το Μνημόνιο, λόγω έλλειψης χρόνου

Δεν διαβάσανε το Μνημόνιο, λόγω έλλειψης χρόνου

"Είχα άλλες υποχρεώσεις, άλλα καθήκοντα", δήλωσε ο υπ. Ανάπτυξης - "Το είδαμε για τρεις ώρες ένα Σάββατο, υπήρχε μεγάλη πίεση", λέει η πρώην υπουργός, θυμίζοντας τις παλαιότερες δηλώσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ

Δεν διαβάσανε το Μνημόνιο, λόγω έλλειψης χρόνου
Ο πολιτικός κόσμος - ή, τουλάχιστον, ένα εξέχον μέρος του - αποδεικνύεται ότι δεν ήξερε τι ακριβώς περιείχε το Μνημόνιο, την υπογραφή του οποίου ψήφισε στη Βουλή, με τις γνωστές συνέπειες για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Η δήλωση στην οποία είχε προβεί στις 18 Μαρτίου ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης (σ.σ.“Δεν είχα την πολυτέλεια να  διαβάσω το Μνημόνιο αναλυτικά,γιατί χανόταν η Ελλάδα”) φαίνεται ότι εκφράζει και άλλα σημαίνοντα πολιτικά πρόσωπα, με κυβερνητικό ρόλο.

Μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στην εκπομπή "Ανατροπή" του MEGA, η κα. Λούκα Κατσέλη, με δύο κυβερνητικές θητείες στην κυβέρνηση Παπανδρέου, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ''το μνημόνιο το είδαμε για τρεις ώρες ένα Σάββατο πρωί...''. Η ίδια, εξηγώντας τη στάση της, έπειτα από ερωτήσεις που δέχθηκε στο πάνελ, ανέφερε ότι  ''οι συνθήκες ήταν τέτοιες και η πίεση τόσο μεγάλη, που δεν υπήρχε περιθώριο για κάτι περισσότερο''...

Κλείσιμο
video platform video management video solutions video player

Ωστόσο, μια ανάλογη απάντηση έδωσε το πρωί της Τρίτης, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ "Πρώτη Γραμμή" και ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, καθώς του ζητήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση της Λούκας Κατσέλη.

«Δεν διάβασα το μνημόνιο, γιατί είχα άλλες υποχρεώσεις, είχα άλλα καθήκοντα. Είχα να αντιμετωπίσω το έγκλημα ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δεν ήταν δική μου δουλειά να μελετήσω το μνημόνιο».

Ο ίδιος, πάντως, δήλωσε  ότι συμφωνεί με την ομιλία Σημίτη στο Βερολίνο, λέγοντας μάλιστα ότι το Μνημόνιο υπογράφηκε κάτω από συνθήκες πανικού γιατί υπήρχε ενδεχόμενο στάσης πληρωμών.

Διαβάστε εδώ τις σχετικές δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού.

«Η διαπραγμάτευση έγινε πολύ οριζόντια, και έκανε αισιόδοξη και απλοϊκή πρόβλεψη ότι τα πράγματα θα εξελίσσονταν με έναν τρόπο τα πράγματα δεν εξελίσσονται με τον τρόπο που θες εσύ. Τα αλλεπάλληλα μέτρα οδηγούσαν σε μεγαλύτερη ύφεση γιατί μείωναν τη ρευστότητα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοϊδης.

Για την κριτική που έχει ασκήσει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είπε: «δεν παίρνω πίσω τις δηλώσεις για τον Παπανδρέου, κάποιους ενοχλεί ο τόνος μου, δεν είναι θέμα αισθητικής έχει να κάνει με τις δυσκολίες που περνάνε οι άνθρωποι», κατέληξε ο υπουργός Ανάπτυξης.

O ίδιος, με νεώτερή δήλωσή του, διευκρινίζει ότι ακριβώς το γεγονός πως δεν ασχολήθηκε με τις διαδικασίες "της δήθεν διαπραγμάτευσης", όπως τις χαρακτηρίζει, το θεωρεί από τα σημαντικότερα λάθη της πολιτικής του διαδρομής.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά τη νέα δήλωση Χρυσοχοϊδη. 

Από την πλευρά της, η πρώην υπουργός επισημάινει, με νεότερη δήλωσή της, ότι εξ αρχής είχε εκφράσει τις επιφυλάξεις της και για τη διαδικασία και για το περιεχόμενο του Μνημονίου.

Δείτε εδώ τη νέα δήλωση Κατσέλη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης