PROTOTHEMA

Πολιτική

«Ένα εκατ. υπάλληλοι ταλαιπωρούν δέκα εκατ. Έλληνες!»

Λοβέρδος μαινόμενος κατά δημοσίων υπαλλήλων

Λοβέρδος μαινόμενος κατά δημοσίων υπαλλήλων

Δήλωση-βόμβα του υπουργού Υγείας στη Βουλή που συνάντησε έντονες αντιδράσεις...

Δριμεία επίθεση κατά των δημοσίων υπαλλήλων εξαπέλυσε την Τετάρτη από τη Βουλή ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβρδος. Οι δηλώσεις του περί ενός εκατομμυρίου υπαλλήλων που ταλαιπωρούν τα υπόλοιπα εννέα και περί εχθρών γραφειοκρατών δημιούργησαν αίσθηση και προκάλεσαν πλήθος αντιδράσεων εντός του κοινοβουλίου.

Αναλυτικά, ο κ. Λοβέρδος μιλώντας στην επιτροπή Υγείας της Βουλής είπε: «Θεωρώ εχθρούς τους γραφειοκράτες, είναι αντίπαλος και όχι σύμμαχος η γραφειοκρατία. Ξέρω τον εχθρό μου… Το 1 εκατομμύριο υπάλληλοι που ταλαιπωρούν τα 10 εκατομμύρια με την βεβαιότητα ότι ο δημόσιος τομέας είναι ισόβιος, μας έφτασαν εδώ που μας έφτασαν. Τα 10 εκατομμύρια πληρώνουν το 1 εκατομμύριο. Αυτό πρέπει να έχει εχθρούς..».

Ο υπουργός συνέχισε λέγοντας ότι η ρίζα του κακού βρίσκεται στο Σύνταγμα: «Το ισχύον σύνταγμα αποτελεί  την πρώτη γραμμή Μαζινό υπέρ της γραφειοκρατίας. Οποιος πιστεύει ότι μπορεί να ασκήσει πολιτικές χωρίς να νικήσει το ελληνικό δημόσιο εξαπατάται».

Στους ίδιους τόνους άσκησε πρωτοφανή κριτική στην Αριστερά: «Σας θυμίζω τον τραγικό θάνατο των τριών προσώπων στην Μαρφίν. Σας θυμίζω ότι με το που πέθαναν αυτοί οι άνθρωποι, σα να μην ήταν άνθρωποι, επειδή δεν ανήκαν στην Αριστερά, το θέμα ξεπετάχτηκε σε δέκα λεπτά άντε σε ένα βραδινό δελτίο ή στις κηδείες τους. Διότι, στη μεταπολιτευτική Ελλάδα, η αξία της ζωής είναι μόνο εάν είσαι αριστερός. Εάν δεν είσαι αριστερός, σε πεθαίνουν σε δύο ημέρες. Ό,τι γινόταν μετά τον εμφύλιο, αντεστράφη μετά τη μεταπολίτευση» .

Μαρκόπουλος: «Είστε κυβερνητική συντεχνία»

Οι δηλώσεις Λοβέρδου προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση της ΝΔ. Αναλυτικά, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κώστας Μαρκόπουλος, είπε στην Ολομέλεια της Βουλής: «Η κυβέρνηση θα καλύψει τις δηλώσεις του Λοβέρδου που είπε ότι 1 εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι ταλαιπωρούν 10 εκατομμύρια Έλληνες; Οτι είναι εχθροί και δεν τους συμπαθεί; Ο κ. Λοβέρδος είπε για τους δυστυχείς νεκρούς της Μαρφίν ότι δεν έλαβαν μεγάλη δημοσιότητα γιατί δεν ήταν αριστεροί. Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό είναι ουσιαστικό και αφορά στην αλαζονεία της κυβέρνησης ή μελών της κυβέρνησης που συμπεριφέρονται σε διάφορες κοινωνικές ομάδες σαν να είναι συντεχνίες μόνο και μόνο επειδή παλεύουν να προστατέψουν τα εισοδήματά τους» και απευθυνόμενος προς τους παρόντες υπουργούς συμπλήρωσε πως «εσείς είστε συντεχνία υπουργών που ταλαιπωρεί τους πολίτες λέγοντάς τους ότι θα τους σώσετε. Δεν είναι δυνατόν μέλη της κυβέρνησης να εκστομίζουν τέτοιες εκφράσεις».

Εξίσου αιχμηρός εμφανίστηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης ο οποίος μίλησε για ακροδεξιό παραλήρημα εκ μέρους του κ. Λοβέρδου.

Αποστάσεις από Σκανδαλίδη


Πάντως αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκανδάλίδης που βρισκόταν στην αίθουσα της Ολομέλειας όταν η αντιπολίτευση ζητούσε εξηγήσεις για τις δηλώσεις Λοβέρδου, επέλεξε να κρατήσει σαφείς αποστάσεις από τον υπουργό Υγείας. Αναλυτικά ο κ. Σκανδαλίδης είπε ότι δεν συνηθίζει να σχολιάζει δηλώσεις συναδέλφων του, πως δεν γνωρίζει τι ακριβώς έχει πει αλλά πρόσθεσε πως «ο καθένας είναι υπεύθυνος για αυτά που λέει…».Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

ΠΕΤΡΟΣ27/08/201322:15

Σε ΑΕΙ που εδρεύει στην Αθήνα, έχουν γίνει τα τελευταία 13 χρόνια παράνομες προσλήψεις, με πλαστές προϋπηρεσίες, πλήθος συγγενών καθηγητών, υπάλληλων κ.λπ. Αυτές έγιναν από προϊστάμενους, διοικήσεις, κ.λπ. Πρόσφατα ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι, το συγκεκριμένο ΑΕΙ θα μπει στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας υπαλλήλων!! Τα μέλη της οικογενειοκρατίας αποτελούν την μεγάλη πλειοψηφία. Εκλέγουν υπηρεσιακά συμβούλια, διοικήσεις, συνδικαλιστές κ.λπ. Τελευταία η συνδικαλιστική αλητεία κ.λπ., υπεύθυνοι για παράνομες προσλήψεις, ακόμη και τέκνων τους, με περίσσευμα θράσους κάνουν προτάσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, για την διαθεσιμότητα και την αξιολόγηση υπαλλήλων. Επομένως έχουν πλήρη κάλυψη. Όλους αυτούς πρέπει να τους στείλουν αμέσως στον Κορυδαλλό. Με την διαθεσιμότητα θα την πληρώσουν οι έξω από τις "φαμίλιες". Σε ένα τέτοιο εργασιακό περιβάλλον, είναι δυνατόν να ζητά το Υπουργείο εσωτερική αξιολόγηση; Δεν χρειάζεται διαθεσιμότητα, να σταλούν στον Κορυδαλλό για εγκλήματα κατά του Δημοσίου συμφέροντος. Αν το κάνουν, θα αδειάσει το ΑΕΙ και ως εκ τούτου δεν θα χρειαστεί διαθεσιμότητα. Η διαθεσιμότητα θα τους σώσει από τις ποινικές ευθύνες ή ακόμη χειρότερα να παραμείνουν στην θέση τους και θα τεθούν σε διαθεσιμότητα οι εκτός οικογενειοκρατίας. Μπορείτε να δείτε στην απογραφή υπαλλήλων που έκανε το υπουργείο, να έχουν τα ίδια επώνυμα -αν και θα δείτε μέρος μόνο των ημετέρων- ή από τον τηλεφωνικό κατάλογο του ΑΕΙ. Θα δείτε να γίνονται υπάλληλοι στα 60 τους, πρώην συναλλασσόμενοι εργολάβοι με το ΑΕΙ κ.λπ. Εκτός, εάν η κυβέρνηση με προκάλυμμα την διαθεσιμότητα υπάλληλων στο συγκεκριμένο ΑΕΙ, διασώσει τους παράνομους. Ε, όχι και έτσι, Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει!. Η κοροϊδία και κουτοπονηριά σε τέτοιο σημείο, είναι πλέον εμετική. Επιβάλλεται να σταλούν εισαγγελείς και επιθεωρητές τάχιστα. Τέλος πια στα τεχνάσματα και τις μεθοδεύσεις. Ας αφήσουν την άθλια προπαγάνδα για κοπανατζήδες (άλλο και αυτό), που αποβλέπει στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης για να μην πουν για τις παράνομες προσλήψεις με πλαστές προϋπηρεσίες, αορίστου χρόνου, την οικογενειοκρατία, τις φαμίλιες, τους κομματικούς στρατούς, τους μεγαλοεπίορκους που έκαναν τις παράνομες προσλήψεις, τα παρεπόμενα αυτών, όπως η διαφθορά, τα εγκλήματα κατά του Δημοσίου συμφέροντος, ο παράνομος πλουτισμός, τα εικονικά ή κατατμήσεις για έργα, συντηρήσεις, προμήθειες κ.λπ. ΠΕΤΡΟΣ

Απάντηση
ΒΙΚΥ09/09/201100:30

ρε πώς μου τη σπάει όταν καταγγέλουν το δημόσιο αυτοί που το έφτιαξαν!!!!!!! Και βέβαια είναι θέμα οι τόοοοοοοοσοι απίστευτα πολλοί και απίστευτα αόρατοι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά αν είσαι βουλευτής κόμματος που έφτιαξε αυτό το χάλι, όταν λες αυτή την αλήθεια παραιτείσαι!!!! Δηλαδή καταγγέλει αυτούς που διορίστηκαν από το ΠΑΣΟΚ αλλά στηρίζει το ΠΑΣΟΚ????????? Ρε συ Αντρέα τα κορίτσια που κάνουν πεζοδρόμιο έχουν περισσότερη τσίπα από εσάς. τουλάχιστο αυτές δε κάνουν διάλεξη για τη σημασία της εγκράτειας!!!!!!!!!

Απάντηση
Beltenebros08/09/201121:21

Α σε μας ρε Κώστα, που πας να χώσεις και τους αλήτες τους ταξιτζήδες στην κουβέντα. 'Αντε μαζέψου κι εσύ και τα φιλαράκια σου που έχουν να φάνε πολλές μουτζες έτσι και συνεχίσουν την απεργία. Μιλάτε και οι ταξιτζήδες ρε, έλεος!!!!!!

Απάντηση
Μήτσος + Τάκης08/09/201121:02

Αυτοί που κατέστρεψαν τη χώρα δεν δικαιούνται για να μιλάνε ! Ποιός ήταν στην εξουσία για 30 χρόνια ? Ποιός διέλυσε το Κράτος και κάθε δομή του ? Ποιός έδωσε ασυλία στη διαφθορά και στη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος ? Ποιός τελικά δεν τιμωρεί τους επίορκους δίνοντας ασυλία στους εκλεκτούς και παραγράφοντας ακόμη και αναγνωρισμένα εγκλήματα ?Έλεος πιά με τον Γκαιμπελισμό ! Δεν πρόκειτε να σας σώσει !

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία