Συνάντηση Παπαρήγα με Παπούλια για τους μετανάστες

Συνάντηση Παπαρήγα με Παπούλια για τους μετανάστες

Τη νομιμοποίηση των 300 μεταναστών-απεργών πείνας ζήτησε την Τετάρτη η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια

Συνάντηση Παπαρήγα με Παπούλια για τους μετανάστες
Τη νομιμοποίηση των 300 μεταναστών-απεργών πείνας ζήτησε την Τετάρτη η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Η κ. Παπαρήγα εξέφρασε την αγωνία της για το πώς θα εξελιχθεί το θέμα των απεργών πείνας, κάλεσε την κυβέρνηση "να χρησιμοποιήσει, επιτέλους, το νομικό οπλοστάσιο που διαθέτει ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα, να κερδηθεί χρόνος και να επιλυθεί οριστικά" και πρόσθεσε: "Η θέση μας είναι γνωστή και καθαρή. Ξέρουμε ότι πρέπει να λύσει το πρόβλημα η κυβέρνηση, να μην έχει ``γινάτι`` πάνω σε αυτό το ζήτημα και να τους νομιμοποιήσει".

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε χαρακτηρίσει "παγκόσμιο" το πρόβλημα της μετανάστευσης, ενώ η γενική γραμματέας του ΚΚΕ είχε σημειώσει ότι το πρόβλημα δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί πλέον σε εθνικό επίπεδο. "Αριθμητικά είναι περισσότεροι οι μετανάστες που πηγαίνουν προς τις χώρες της Ασίας παρά αυτοί που έρχονται στην Ευρώπη. Απλά, τώρα στην Ευρώπη της περισσεύουν εργατικά χέρια και φαίνονται πολλοί", τόνισε.

Κλείσιμο
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η γενική γραμματέας του ΚΚΕ αναφέρθηκαν ακόμη στη δολοφονία της Τρίτης των αστυνομικών της ομάδας "Δίας", μιλώντας για τραγικό περιστατικό. Η δε κ. Παπαρήγα διερωτήθηκε κατά πόσο αυτοί οι αστυνομικοί ήταν επαρκώς έμπειροι ώστε να αντιμετωπίσουν τέτοιους κινδύνους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης