«Με τα φώτα νυσταγμένα και βαριά» έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Σαρρής

«Με τα φώτα νυσταγμένα και βαριά» έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Σαρρής

Ο αδελφός της Χαρούλας Αλεξίου, γεννήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 1948 στη Θήβα και, μεταξύ άλλων, σφράγισε με τη φωνή του μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του λαϊκού πενταγράμμου, τις θρυλικές «Νταλίκες» των Χρήστου Νικολόπουλου και Μανώλη Ρασούλη

«Με τα φώτα νυσταγμένα και βαριά» έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Σαρρής
Η είδηση του θανάτου του τραγουδιστή Γιώργου Σαρρή και αδερφού της Χαρούλας Αλεξίου, σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό (και όχι μόνο) χώρο.

Ο Γιώργος Σαρρής
πέθανε στον ύπνο του τα ξημερώματα, σε ηλικία μόλις 69 ετών.

Κλείσιμο
Ο Γιώργος Σαρρής (Γιώργος Ρουπάκας) ήταν ο –κατά δυο χρόνια (γεννημένος το 1948) μεγαλύτερος- αδερφός της Χαρούλας Αλεξίου. Βέβαια, δεν είναι απλά ο αδερφός της Χαρούλας Αλεξίου, αλλά ένας λαϊκός τραγουδιστής, που πρωτοανέβηκε στο πάλκο το 1973. Έπρεπε όμως να περάσει μια σχεδόν δεκαετία για να μπει στη δισκογραφία και να έρθει, στις αρχές της δεκαετίας του ’80, η τεράστια επιτυχία του τραγουδιού «Οι νταλίκες» («Με τα φώτα νυσταγμένα και βαριά»), η οποία κυριολεκτικά τον εκτίναξε και τον καθιέρωσε ως έναν γνωστό λαϊκό τραγουδιστή.

Τα ’80ς ήταν κι η πιο επιτυχημένη, από πλευράς δημοφιλίας, εμπορικότητας και σουξέ, δεκαετία της καριέρας του. Η δισκογραφία του, βέβαια, συνεχίστηκε και τη δεκαετία του ’90 ως και τις αρχές του 2000, αλλά πλέον είχαν αλλάξει οι εποχές γενικότερα για το λαϊκό τραγούδι, τουλάχιστον με την φυσιογνωμία που το γνωρίσαμε στη δεκαετία του ’80.  

οι συνθέτες που τον καθόρισαν αλλά και του έδωσαν τα μεγαλύτερα σουξέ του είναι ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Τάκης Σούκας κι ο Τάκης Μουσαφίρης.

Οι προσωπικοί του δίσκοι:

1982 «Οι νταλίκες». Σε μουσική του Χρήστου Νικολόπουλου και σε στίχους του Μάνου Ελευθερίου, του Μανώλη Ρασούλη, του Λευτέρη Χαψιάδη, αλλά σε ποίηση του Νίκου Λαπαθιώτη. Σε δύο τραγούδια – επιτυχίες(«Καλύτερα παράφωνος» και «Με ιπτάμενο δίσκο») συμμετέχει η Χάρις Αλεξίου. Το ομότιτλο τραγούδι που έγινε πολύ μεγάλο σουξέ και το σήμα κατατεθέν του Σαρρή, προέρχεται από τον δίσκο των Νικολόπουλου – Ρασούλη «Παίξε Χρήστο επειγόντως» (1982) και λόγω της τεράστιας επιτυχίας του «βάφτισε» και τον πρώτο αυτόν προσωπικό δίσκο του Γιώργου Σαρρή.

1985 «Η αγάπη είναι το θέμα». Σε μουσική του Τάκη Σούκα και σε στίχους των μόνιμων συνεργατών – στιχουργών του συνθέτη: Βασίλη Παπαδόπουλου, Νίκου Λουκά και Γιώργου Βρούβα. Σε δύο τραγούδια, το ένα μεγάλη επιτυχία(«Μια ζωή μέσα στους δρόμους»), συμμετέχει η Χάρις Αλεξίου, ενώ μαζί λένε και το εξίσου σουξέ, «Όλα για μένα είσαι εσύ». 

1987 «Και μόνο που με κοιτάς λιώνω». Ο δίσκος του με τον Τάκη Μουσαφίρη, όπου έγινε μεγάλη επιτυχία το ομότιτλο τραγούδι. 

1990 «Τρελός από αγάπη». Σε μουσική του Σπύρου Παπαβασιλείου και σε στίχους του Βασίλη Παπαδόπουλου. 

1992 «Όλα παίζονται απόψε», σε μουσική του Τάκη Σούκα.

1993 «Για θυμήσου», σε μουσική και στίχους διαφόρων. 

1997 «Φταίνε οι άπονοι καιροί». Ο τελευταίος προσωπικός δίσκος του Γιώργου Σαρρή. Τον έχει επιμεληθεί ο Κώστας Χατζηδουλής, ο οποίος συγκέντρωσε τα μόλις 8 κομμάτια του δίσκου, σε μουσική, όμως, του Μιχάλη Γενίτσαρη, του Χρήστου Νικολόπουλου, του Θάνου Μικρούτσικου, της Χαρούλας Αλεξίου και του Νίκου Καρανικόλα και σε στίχους του Κώστα Βίρβου, του Μιχάλη Γενίτσαρη, της Βούλας Γκίκα, της Λίνας Νικολακοπούλου και της Χαρούλας Αλεξίου. Σε τρία τραγούδια συμμετέχει η Δέσποινα Ολυμπίου.




Δείτε βίντεο: «Έφυγε» από τη ο αδελφός της Χαρούλας Αλεξίου, Γιώργος Σαρρής


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης