Κάθριν Εμπειρίκου - Αρθουρ Αλτσχούλ τζούνιορ: «Χρυσός» γάμος στη Νέα Υόρκη

Κάθριν Εμπειρίκου - Αρθουρ Αλτσχούλ τζούνιορ: «Χρυσός» γάμος στη Νέα Υόρκη

Η εγγονή της Ντόντας Βορίδη και του Γιώργου Εμπειρίκου είπε το «Yes I do» στo γιo του αείμνηστου Αρθουρ Γκούντχαρτ Αλτσχούλ, ισχυρό επιχειρηματία και group partner της Goldman Sachs

Κάθριν Εμπειρίκου - Αρθουρ Αλτσχούλ τζούνιορ:  «Χρυσός» γάμος στη Νέα Υόρκη
Οταν μια γόνος εφοπλιστικής οικογένειας (Γουλανδρή από την πλευρά της γιαγιάς της, Εμπειρίκου από την πλευρά του παππού της) παντρεύεται έναν ζάπλουτο τραπεζίτη, τότε δικαίως η τελετή αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα λαμπρότερα γεγονότα του φετινού χειμώνα.  Αν και η σχέση των δύο χρυσών κληρονόμων δεν μετρά πολύ καιρό, όπως όλα δείχνουν, ανακάλυψαν γρήγορα ο ένας στο πρόσωπο του άλλου τον ιδανικό σύντροφο ζωής και αποφάσισαν να την επισημοποιήσουν. Αμφότεροι αγαπημένο θέμα των κοσμικών στηλών των περιοδικών, όταν γνωρίστηκαν μέσω κοινών φίλων ένιωσαν αμέσως ότι τους ένωναν πολλά.

Ο έρωτάς τους ήταν κεραυνοβόλος και σύντομα όρισαν από κοινού την ημερομηνία του γάμου τους, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο. Η είδηση ήταν αρκετή για να κάνει τις κυρίες των κοσμικών σαλονιών να αρχίσουν να ράβονται από τώρα  και τα lifestyle έντυπα ετοιμάζονται για το υπέρλαμπρο μυστήριο, το οποίο θα γίνει στη Νέα Υόρκη, όπου άλλωστε ζουν οι δύο ερωτευμένοι νέοι τα τελευταία χρόνια. Ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα του, ο Αρθουρ Αλτσχούλ τζούνιορ ασχολείται με τον τραπεζιτικό κλάδο και τις επενδύσεις.

Είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας Arthur Goodhart Altschul, διαθέτει μερίδια σε πάμπολλες τράπεζες των ΗΠΑ, ενώ διαχειρίζεται και το χαρτοφυλάκιο επενδύσεων οικονομικά πανίσχυρων προσώπων. Ο έμφυτος δυναμισμός του και η αγάπη του φαίνεται ότι κατάφεραν να τιθασέψουν τον ανυπότακτο χαρακτήρα της νεαρής Εμπειρίκου, η οποία πριν από μερικά χρόνια είχε προκαλέσει αναστάτωση στους κοσμικούς κύκλους της Νέας Υόρκης όταν είχε στείλει ένα email με το οποίο ακύρωνε τον επικείμενο γάμο της με τον τότε αγαπημένο της, τον επιχειρηματία Αμαντέο Μπρενινκμέγιερ. Λίγες μόλις εβδομάδες πριν από τη γαμήλια τελετή και το προγραμματισμένο wedding party στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης, η γοητευτική γόνος πάτησε αποφασιστικά το «send» στο ηλεκτρονικό μήνυμα με τον εύγλωττο τίτλο «Urgent wedding cancellation». Πολλοί τότε έσπευσαν να ερμηνεύσουν το γεγονός ως ένα κλασικό παράδειγμα τού «η νύφη το ’σκασε». Αυτή την φορά η Κάθριν θα ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας σε μια τελετή που, από κάθε άποψη,  θα θυμίζει παραμύθι.

Κλείσιμο
Την επιμέλεια της διακόσμησης του χώρου όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή έχουν ήδη αναλάβει τα μεγαλύτερα γραφεία διοργάνωσης events στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ενώ η λίστα των καλεσμένων περιλαμβάνει από ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες και αριστοκράτες μέχρι μέλη βασιλικών οικογενειών. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, το νυφικό θα φέρει την υπογραφή του οίκου Dior, ενώ οι εορτασμοί για τον γάμο θα είναι τριήμεροι, με τα pre και τα post wedding parties να διαδέχονται το ένα το άλλο. Ο πατέρας της νύφης, ο πανίσχυρος άνδρας της ναυτιλίας Αριστείδης Εμπειρίκος, λέγεται πως επιθυμεί ο γάμος της κόρης του να ξεπεράσει σε φινέτσα και γκλάμουρ ακόμη και αυτόν της Μαρί-Σαντάλ  με τον Παύλο. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι τόσο για τις βέρες όσο και για τις μπομπονιέρες έχουν ήδη επισκεφθεί τον οίκο Tiffany & Co.

Η Ντόντα Βορίδη, γιαγιά της Κάθριν, ήταν εκείνη που τη μύησε στην κοσμική ζωή και της άνοιξε τον δρόμο στα glam καλέσματα

Κάθριν Εμπειρίκου: μια ατίθαση debutante

Οταν πριν από χρόνια η Κάθριν εμφανίστηκε στον χορό των debutantes, όλοι είχαν εντυπωσιαστεί από τη μη αναγνωρίσιμη τότε νεαρή αριστοκράτισσα με την εκθαμβωτική haute couture τουαλέτα Thierry Mugler. Σύντομα, το δυνατό της όνομα άρχισε να της εξασφαλίζει προσκλήσεις για κάθε exclusive δεξίωση της ευρωπαϊκής high society. Η πάντοτε έντονη παρουσία της και η ιδιαίτερη άνεση με την οποία κινείται μέσα στα sur mesure φορέματα των πιο γνωστών οίκων μόδας γρήγορα τη μετέτρεψαν σε αγαπημένο πρόσωπο των κοσμικών στηλών της Γηραιάς Αλβιόνας.

Επίσης δεν είναι λίγες οι φορές που η Κάθριν Εμπειρίκου φιλοξενείται στις σελίδες περιοδικών και εφημερίδων με αφορμή τα φιλανθρωπικά events εκατοντάδων χιλιάδων βρετανικών λιρών τα οποία διοργανώνει. Μετά τις σπουδές Κοινωνιολογίας στο Κing’s College, η Κάθριν έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με τη φιλανθρωπική της δράση. Υπήρξε πρόεδρος του ιδρύματος Lifeline London, ενώ δεν παραλείπει να προσκαλεί κόσμο από τον κύκλο της σε διάφορα γκαλά κοινωνικής προσφοράς. Σε βραδιά που διοργάνωσε πριν από κάποια χρόνια για τις ανάγκες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Παίδων Tirsova στο Βελιγράδι, είχαν παρευρεθεί πολλά μέλη της χρυσής λονδρέζικης νεολαίας που αποτελούν την παρέα της: από την εντυπωσιακή Μαριέττα Χανδρή και τη Μαριάννα Γουλανδρή έως τους -εξαιρετικά χαμηλού προφίλ- Αλέξανδρο και Ναταλία Τσαβλίρη. Στην ίδια εκδήλωση είχε δώσει το «παρών» και ο Δημήτρης Χανδρής, πραγματοποιώντας την πρώτη δημόσια εμφάνιση με την billionaire Λίντια Φόρτε στο πλευρό του. 

«Είναι νέα, απίστευτα δυναμική και παρόλο που όπου και αν εμφανίζεται, τα φλας ζουμάρουν πάνω της, εκείνη καταφέρνει να αποφεύγει τη δημοσιότητα, καθώς αυτή δεν αρέσει ούτε στην ίδια, ούτε στην οικογένειά της», αποκαλύπτουν άτομα του κοινωνικού της κύκλου στο Λονδίνο. Αλλωστε, δεν είναι λίγες οι φορές που γνωστά έντυπα την έχουν πλησιάσει για συνέντευξη , με την ίδια να αρνείται πάντοτε ευγενικά. Αυτό, φυσικά, δεν εμποδίζει κανέναν να αναφέρεται στην Κάθριν Εμπειρίκου. Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εφημερίδας «Sunday Times» αλλά και της αμερικανικής «Vogue», το κορίτσι που αγαπά το χειμερινό σκι «είναι γόνος μιας εκ των μεγαλύτερων ελληνικών εφοπλιστικών οικογενειών, η οποία συγκαταλέγεται στη διεθνή, χρυσή next generation».  Παρόλο που πλέον ζει μόνιμα στη Νέα Υόρκη, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα «τον έναν μήνα μπορεί να τη δούμε σε ένα πριβέ δείπνο στο αριστοκρατικό ξενοδοχείο “Claridge’s” στο Λονδίνο και τον άλλο σε κάλεσμα γαλαζοαίματων και jet setters στο Παρίσι». 

H Κάθριν Εμπειρίκου (αριστερά) με την ξαδέλφη της Bερόνικα Εμπειρίκου


«Η γιαγιά μου η Ντόντα Βορίδη»

Η Κάθριν είναι το νεότερο μέλος της δυναστείας των Εμπειρίκων. Παππούς της υπήρξε ο Γιώργος Εμπειρίκος, ένας από τους ισχυρούς άνδρες της ναυτιλίας και από τους μεγαλύτερους συλλέκτες έργων τέχνης, με πίνακες του Βαν Γκογκ, του Ελ Γκρέκο, του Γκόγια, του Καντίνσκι, του Πικάσο και του Σεζάν στην ιδιωτική συλλογή του. Οι γονείς της, Αριστείδης και Νάταλι, ζουν στο Λονδίνο, διατηρώντας, επίσης, χαμηλό προφίλ και αποφεύγοντας κάθε εμφάνιση στον Τύπο. 

Oταν το 2011 ο Γιώργος Εμπειρίκος έφυγε από τη ζωή, τα παιδιά του ζήτησαν από τον κύκλο τους να διατηρηθούν χαμηλοί τόνοι και τα χρήματα στη μνήμη του να δοθούν σε ιδρύματα χωρίς να γίνει κάποια ανακοίνωση στον Τύπο. Ηταν η τελευταία φορά που η εντυπωσιακή έπαυλη της οδού Chemin de Champvent 19, στη Λοζάνη, έλαμπε φωταγωγημένη. 

Μέντορας της Κάθριν στα κοινωνικά events δεν ήταν άλλος από τη γιαγιά της Ντόντα Βορίδη. Ηταν εκείνη που ενθάρρυνε πριν από χρόνια την παρουσία της στον χορό των debutantes αλλά κι εκείνη που της άνοιξε τον δρόμο στα γκλάμορους καλέσματα. Γιαγιά και εγγονή άρχισαν να εμφανίζονται σε φιλανθρωπικά γκαλά, όπως αυτό που είχε δοθεί στο ξενοδοχείο «St. Regis» στη Νέα Υόρκη όπου ανάμεσα σε πανάκριβες σαμπάνιες και γκουρμέ γεύσεις διά χειρός του σταρ της γαλλικής κουζίνας Αλέν Ντικάς, η αείμνηστη Ντόντα Βορίδη σύστησε την εγγονή της σε jet setters και τιτλούχους, όπως ο πρίγκιπας του Λουξεμβούργου αλλά και μέλη της δυναστείας των Ρομανόφ. Μετά τον θάνατο της γιαγιάς της η Κάθριν κληρονόμησε από εκείνην μια συλλογή από πίνακες και κοσμήματα μυθικής αξίας.

Αν και στις αρχές του 2012 η οικογένειά της προχώρησε στην πώληση του σημαντικότερου έργου της συλλογής του Γιώργου Εμπειρίκου, από τη σειρά «Χαρτοπαίκτες» (1895), του Πολ Σεζάν στη βασιλική οικογένεια του Κατάρ αντί 250 εκατ. ευρώ, η Κάθριν κράτησε έναν ανεκτίμητης αξίας πίνακα του Πικάσο, τον οποίο της είχε παραχωρήσει η γιαγιά της προκειμένου να ξεκινήσει μελλοντικά τη δική της συλλογή, ακολουθώντας την παράδοση των προγόνων της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης