Ο σούπερ σταρ της F1 ινκόγκνιτο στη Μύκονο

Ο σούπερ σταρ της F1 ινκόγκνιτο στη Μύκονο

Με φόντο το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 έμεινε απομονωμένος επί μία εβδομάδα σε καταφύγιο για VIPs, μαζί με την Ιταλίδα καλλονή σύντροφό του και άνοιξε την πόρτα της βίλας του μόνο στον απεσταλμένο του «ΘΕΜΑτος»

Ο σούπερ σταρ της F1 ινκόγκνιτο στη Μύκονο
Στο «Agios Lazaros Resort», το συγκρότημα με τις έντεκα πολυτελέστατες βίλες και τις εννέα θερμαινόμενες πισίνες με θέα το υπέροχο ηλιοβασίλεμα στη Δήλο, φιλοξενήθηκε ένας από τους μεγαλύτερους σταρ των αγώνων ταχύτητας, ο Ισπανός Φερνάντο Αλόνσο. 

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και από τους πιο υψηλά αμειβόμενους οδηγούς της Formula 1, με προσωπική περιουσία που υπολογίζεται στα 220 εκατ. δολάρια, μελετά προσεκτικά το επόμενο βήμα του καθώς βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη φάση για το επαγγελματικό του μέλλον. Θεωρείται από τους κορυφαίους εν ενεργεία πιλότους Γκραν Πρι ύστερα από 32 νίκες στη διάρκεια μιας καριέρας που ξεκίνησε το 2001. Ηταν αυτός που εκθρόνισε τον Μίκαελ Σουμάχερ κατακτώντας δύο πρωταθλήματα με τη Renault το 2005 και το 2006. Σήμερα ο Φερνάντο Αλόνσο αναζητά τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του και μια ευκαιρία να βρεθεί και πάλι σε θέση πρωταγωνιστή. 

Ο Φερνάντο Αλόνσο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στην F1
Κλείσιμο


Ο Ισπανός πρωταθλητής ήταν... Αγγλος στο ραντεβού του. Είπε «στις 10 το πρωί» και ένα λεπτό προτού το ρολόι δείξει 10 εμφανίστηκε μπροστά μας. Με ένα νεύμα ζήτησε να τον ακολουθήσουμε στα ενδότερα της βίλας. Ηταν εντυπωσιακά ήρεμος και χαλαρός. Παρά τη φήμη του δυσπρόσιτου που τον συνοδεύει, δεν είχε ίχνος τουπέ ή έπαρσης, αντιθέτως ήταν πολύ φιλόξενος οικοδεσπότης, δημιουργώντας αμέσως μια ατμόσφαιρα οικειότητας. 
Βαδίζοντας προς το μέρος του, το βλέμμα μας έπεσε ασυναίσθητα σε ένα ζευγάρι γάντια του μποξ που κείτονταν στο πάτωμα, δίπλα σε ένα ζευγάρι δερμάτινων στόχων - αξεσουάρ απαραίτητο για την εξάσκηση των αθλητών της πυγμαχίας και του κικ μπόξινγκ.

O Φερνάντο Αλόνσο με τον συντάκτη του «ΘΕΜΑτος» Φρίξο Δρακοντίδη






Με όλο τον παροξυσμό που επικρατούσε παγκοσμίως εν όψει της μεγάλης αναμέτρησης Φλόιντ Μεϊγουέδερ και Κόνορ ΜακΓκρέγκορ (έγινε ξημερώματα Κυριακής), λογικό ήταν να ρωτήσει κάποιος τον δις πρωταθλητή της F1 αν έχει ιδιαίτερη αγάπη στην πυγμαχία, στον ιδρώτα και το αίμα στο ρινγκ. Ομως, ο Φερνάντο απάντησε: «Δεν είναι δικά μου τα γάντια, είναι της κοπέλας μου. Εγώ απλώς κρατάω τους στόχους και εκείνη χτυπάει όσο πιο δυνατά μπορεί». Και χαμογελώντας πρόσθεσε ότι «η Λίντα δεν αστειεύεται όταν κάνει προπόνηση».

Ποια είναι η Λίντα; Ενα δίμετρο μοντέλο εξ Ιταλίας, μια μελαχρινή εστεμμένη «Αφροδίτη», που τα περιοδικά κοινωνικής κριτικής την αναφέρουν ως πρώην κορίτσι του εννέα φορές παγκόσμιου πρωταθλητή MotoGP, Βαλεντίνο Ρόσι, τον οποίο είχε γνωρίσει όταν δούλευε ως umbrella girl στους αγώνες μοτοσικλέτας. Η ξαφνική εμφάνιση της καλλονής Λίντα Μορσέλι στην ειδυλλιακή βεράντα της βίλας, με φόντο τη μαγευτική θέα στη θάλασσα και ενώ μάς σερβίρουν φρέσκους χυμούς, προκαλεί μικρές νευρικές κινήσεις. Ενεργώντας κάπως παρορμητικά και παρακάμπτοντας το savoir vivre της συνάντησής μας, ρωτώ τον Αλόνσο μήπως θα μπορούσε να μπει και η Λίντα στο φωτογραφικό κάδρο. «Φίλε, αν της το πω, θα κάνει τρεις ώρες να ετοιμαστεί. Καταλαβαίνεις πώς σκέφτονται οι γυναίκες», θα απαντήσει ο πρωταθλητής, μην αφήνοντας το παραμικρό περιθώριο για να αποκλίνουμε από τα συμφωνηθέντα της προηγούμενης μέρας. Ο Φερνάντο Αλόνσο είναι επαγγελματίας με όλη τη σημασία της λέξης και αυτό οφείλει κανείς να το σέβεται απολύτως.

Η Ιταλίδα καλλονή σύντροφος του Αλόνσο απολαμβάνει το καλοκαίρι στο Νησί 
των Ανέμων 






«Ερωτεύτηκα την Ελλάδα»



Η Μύκονος προσηλύτισε τον Φερνάντο Αλόνσο. Οπως μας είπε, θα μπορούσε να μιλά με τις ώρες για τη νέα του αγαπημένη, την Ελλάδα, αλλά και για το περσινό καλοκαίρι που ταξίδεψε στη Μήλο και σε ένα νησί κάπου μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας, το όνομα του οποίου του διέφευγε - αν και δεν θα ξεχάσει ποτέ τις γεύσεις που δοκίμασε και τις παραλίες που επισκέφτηκε με σκάφος. «Ερωτεύτηκα την Ελλάδα», εξομολογείται ο Ισπανός σταρ, τονίζοντας ότι «έτσι αποφάσισα να γυρίσω πίσω και το φετινό καλοκαίρι. Να ανακαλύψω και άλλα μέρη αυτής της πανέμορφης χώρας. Πριν από δέκα μέρες έφτασα στην Πάρο και τώρα ήρθα στη Μύκονο, που είναι ξακουστή σε όλο τον κόσμο». Δηλώνει εντυπωσιασμένος από το συγκρότημα πολυτελών βιλών που επέλεξε για τη διαμονή του, το «Agios Lazaros Resort».


To «Agios Lazaros Resort» δεν θεωρείται τυχαία «καταφύγιο των VIP». Βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Μυκόνου, σε μία από τις πιο χαρακτηριστικές περιοχές του νησιού και διαθέτει ελικοδρόμιο, 24ωρη φύλαξη αλλά και πλήρη αυτονομία σε παροχή ρεύματος και νερού. Περιλαμβάνει 11 βίλες, ενώ στην ίδια έκταση υπάρχουν δύο ακόμα βίλες που ανήκουν σε Ελληνα εφοπλιστή




Σε αντίθεση, μάλιστα, με τον συναθλητή του, τον Βρετανό οδηγό της Formula 1 Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος δικαίωσε τη φήμη του ως party animal μια και εντρύφησε στη νυχτερινή ζωή της Μυκόνου κατά την επίσκεψή του μερικές εβδομάδες πριν, ο Αλόνσο προτίμησε την απομόνωση. Βγήκε ελάχιστες φορές από τη βίλα του και αυτό μόνο για να δειπνήσει σε πολύ προσεκτικά επιλεγμένα εστιατόρια. Ακόμα και το Instagram του είναι γεμάτο φωτογραφίες του συγκροτήματος όπου διέμενε. «Εδώ ήρθα γιατί έπρεπε να φορτίσω τις μπαταρίες μου», λέει ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής. «Δεν θέλω ούτε να βγω έξω, έστω και αν όλοι μιλάνε για την έντονη νυχτερινή ζωή του νησιού. Δεν με συναρπάζουν αυτά, προτιμώ πιο ήρεμα πράγματα. Στη Μύκονο μπορείς να επιλέξεις ένα ήρεμο μυστικό μέρος και να είσαι σε επαφή μόνο με τη θάλασσα και τις ομορφιές του τοπίου. Δεν υπάρχει λόγος να ξενυχτήσεις». 

Κατά τη διάρκεια της διαμονής του στην Ελλάδα, ο Αλόνσο πληροφορήθηκε τα δυσάρεστα σχετικά με το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη που στοίχισε τη ζωή σε 16 ανθρώπους. Δεν δείχνει όμως διάθεση να το συζητήσει. Τον ρωτώ αν του προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι, αν και πατά σε ελληνικό έδαφος, γύρω του δεν υπάρχουν ορατά σημάδια της οικονομικής κρίσης που πλήττει την υπόλοιπη χώρα: «Οταν πηγαίνω σε έναν τουριστικό προορισμό `ξέρω τι θα συναντήσω. Σε μέρη με τόσο ωραίες θάλασσες και τόσο ωραίο καιρό δεν αντιλαμβάνεσαι τι εστί κρίση. Ελπίζω ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η Ισπανία θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους όσο το δυνατόν πιο σύντομα», θα μας πει.





 
«Δεν έχω αποφασίσει»

Στην τελευταία και πιο πρόσφατη συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ο Φερνάντο Αλόνσο είχε δηλώσει αποφασισμένος να πρωταγωνιστήσει και πάλι στη Formula 1. Στο ερώτημα σχετικά με το κατά πόσον είναι ρεαλιστικό ένα τέτοιο σενάριο, ο Αλόνσο απάντησε χωρίς περιστροφές ότι αν δεν δει κάποιο εγχείρημα, δηλαδή κάποια ομάδα που θα του επιτρέπει να παλεύει για νίκες, θα κοιτάξει κάτι άλλο εκτός Formula 1. Στην αποκλειστική συνέντευξή του στο «ΘΕΜΑ», ο Φερνάντο Αλόνσο εμφανίστηκε φειδωλός ως προς τις προθέσεις του σχετικά με το επόμενο βήμα στην αγωνιστική του σταδιοδρομία: «Δεν έχω ακόμα αποφασίσει τι θα κάνω», επισημαίνει. «Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να ηρεμήσω και να χαλαρώσω. Είναι καλό να κλείσεις τον διακόπτη σου για ένα διάστημα, να αποφορτιστεί όλη η ένταση και μετά να σκεφτείς τι θα κάνεις. Ξεκινάμε τον Φεβρουάριο με τα χειμερινά τεστ, κατόπιν ακολουθεί το πρωτάθλημα τον Μάρτιο και μέχρι τον Αύγουστο χρειάζεται να πετάς κάθε δυο-τρεις μέρες και να επισκέπτεσαι δέκα-έντεκα χώρες σε όλο τον πλανήτη. Οταν λοιπόν φτάνει η στιγμή που πρέπει να αποφασίσεις για το μέλλον χρειάζεται να χαλαρώσεις και να σκεφτείς τι πραγματικά θέλεις». 

Οι ειδήμονες περί τη Formula 1 λένε ότι η μόνη διέξοδος για τον Φερνάντο Αλόνσο αυτή τη στιγμή είναι να γυρίσει στο Μαρανέλο και τη Ferrari. Εκεί όπου οι «τιφόζι» τον λάτρεψαν και τον δόξασαν όσο ελάχιστους από τους προκατόχους του, αλλά και εκεί όπου ο ίδιος προκάλεσε με τη στάση του μεγάλη απογοήτευση. Αλλωστε ο Ισπανός εγκατέλειψε την Κόκκινη Σκουντερία ύστερα από πέντε χρόνια και κανέναν παγκόσμιο τίτλο (όσο κι αν έφτασε μια ανάσα από τον στόχο το 2010 και το 2012) για να γυρίσει στην αγκαλιά μιας προηγούμενης «ερωμένης» του, της McLaren.





Ενα είναι πάντως σίγουρο: ότι σε ένα σπορ όπου τον πρώτο λόγο έχουν οι στρατιές των υψηλά καταρτισμένων και εξειδικευμένων τεχνικών, οι μηχανικοί πίνουν νερό στο όνομα του Αλόνσο, είτε στη Renault, είτε στη McLaren, είτε στη Ferrari. Αυτοί πρώτοι από όλους γνωρίζουν ότι ο Φερνάντο είναι μάγος στο στήσιμο του αυτοκινήτου. Αυτά που ζητά, αυτά που παρατηρεί, η τρομακτική αντίληψη και εμπειρία του, αλλά και η μοναδική ικανότητά του να δίνει το μάξιμουμ των δυνάμεών του αντιλαμβανόμενος όσο κανείς άλλος τα όρια και τις δυνατότητες ή τις μειονεξίες του εκάστοτε μονοθέσιου είναι στοιχεία που καθιστούν τον Αλόνσο αληθινά ξεχωριστό και σπάνιο. Μάλλον έχει κάτι σαν την 6η αίσθηση όταν οδηγεί και δυστυχώς όχι όταν κάνει επιλογές καριέρας. Εκτός και εάν η αύρα της Μυκόνου αποδειχθεί καλότυχη και τα εκατομμύρια των οπαδών του, συμπεριλαμβανομένων και πολλών Ελλήνων φιλάθλων, δουν τον Φερνάντο Αλόνσο να πανηγυρίζει ξανά στο βάθρο νίκες και τίτλους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης