Χωρίς τη συναίνεση της Σνάιντερ η σκηνή του βιασμού από τον Μπράντο στο «Τελευταίο Τανγκό στο Παρίσι»

Χωρίς τη συναίνεση της Σνάιντερ η σκηνή του βιασμού από τον Μπράντο στο «Τελευταίο Τανγκό στο Παρίσι»

Ο σκηνοθέτης της ταινίας Μπερνάρντο Μπερτολούτσι παραδέχτηκε ότι δεν είχε ερωτηθεί η πρωταγωνίστρια για την επίμαχη σκηνή γιατί ήθελε να φανεί μπροστά στον κινηματογραφικό φακό «θυμωμένη και ταπεινωμένη»

Χωρίς τη συναίνεση της Σνάιντερ η σκηνή του βιασμού από τον Μπράντο στο «Τελευταίο Τανγκό στο Παρίσι»
Ο σκηνοθέτης της ταινίας «Τελευταίο Τανγκό στο Παρίσι», Μπερνάρντο Μπερτολούτσι,
παραδέχτηκε δημόσια, ότι η σκηνή του βιασμού της Μαρία Σνάιντερ από τον Μάρλον Μπράντο, γυρίστηκε χωρίς τη συναίνεσή της.

Όπως αποκάλυψε ο δημιουργός σε τηλεοπτική του συνέντευξη, η πρωταγωνίστρια δεν είχε  ερωτηθεί για την επίμαχη σκηνή του βιασμού με το βούτυρο, γιατί ήθελε να φανεί μπροστά στον κινηματογραφικό φακό «θυμωμένη και ταπεινωμένη». «Ήθελα να αντιδράσει σαν κορίτσι και όχι σαν ηθοποιός»
, είπε ο Μπερτολούτσι, για τη Σνάιντερ που το 1972, όπου γυρίστηκε η ταινία, ήταν μόλις 19 ετών.
Κλείσιμο

«Η σκηνή με το βούτυρο ήταν μια ιδέα που είχα με τον Μάρλον εκείνο το πρωί πριν από το γύρισμα», ανέφερε σε συνέντευξή του στην Ταινιοθήκη της Γαλλίας το 2013. Και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι μίσησε εμένα και τον Μπράντον που δεν της το είπαμε. Δεν ήθελα η Μαρία να ερμηνεύσει την ταπείνωση και την οργή της. Ηθελα να την νιώσει».

Η Σνάιντερ, είχε δηλώσει σε συνέντευξή της το 2007 για την επίμαχη σκηνή: «Ο Μάρλον μου είχε πει: ''Μαρία μην ανησυχείς, είνα μόνο μία ταινία. Αλλά κατά τη διάρκεια της σκηνής, παρόλο που ο Μάρλον δεν με βίασε στα αλήθεια, τα δάκρυα μου ήταν αληθινά. Ένιωσα ταπεινωμένη και για να είμαι ειλικρινής, ένιωσα σαν να με βίασαν ο Μπράντο και ο Μπερτολούτσι μαζί!...΄Επρεπε να είχα καλέσει τον ατζέντη μου και έναν δικηγόρο να έρθουν στο γύρισμα γιατί κανείς δεν μπορεί να σε αναγκάσει να κάνεις κάτι που δεν είναι στο σενάριο, αλλά τότε δεν το γνώριζα!».


H συνέντευξη του Μπερτολούτσι προβλήθηκε σε επανάληψη το Σάββατο και προκάλεσε σχόλια των χρηστών στο Twitter. Aνάμεσά τους, ο ηθοποιός Κρις Έβανς εξέφρασε την αγανάκτησή του στο Twitter. «Είναι αηδιαστικό αυτό που έγινε», έγραψε.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης