«Εγώ και ο θάνατός μου»: Το βιβλίο - κατάθεση ψυχής του Αλέξανδρου Βέλιου

«Εγώ και ο θάνατός μου»: Το βιβλίο - κατάθεση ψυχής του Αλέξανδρου Βέλιου

Ο δημοσιογράφος ξεκίνησε να γράφει το βιβλίο τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν πληροφορήθηκε από τους γιατρούς την κατάσταση της υγείας του. «Ήθελα να το τελειώσω, να το πάρω στα χέρια μου και να κυκλοφορήσει!», είπε ο ίδιος στην τηλεοπτική του συνέντευξη

«Εγώ και ο θάνατός μου»: Το βιβλίο - κατάθεση ψυχής του Αλέξανδρου Βέλιου
Ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Βέλιος με πρωτοφανή γενναιότητα και αξιοπρέπεια, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, μίλησε για την «άνιση μάχη», όπως τόνισε, που δίνει με την επάρατο νόσο, με αφορμή το νέο του βιβλίο «Εγώ και ο θάνατός μου».

Το βιβλίο ξεκίνησε να το γράφει από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν πληροφορήθηκε από τον γιατρό για την κατάσταση υγείας του. Σε αυτό, ο δημοσιογράφος καταθέτει μια εξομολόγηση ζωής για να ξορκίσει το φάσμα της ανυπαρξίας.

Και, παράλληλα, με το γνωστό ανατρεπτικό του ύφος, θίγει το ζήτημα της ευθανασίας. Για τον δημοσιογράφο-συγγραφέα, το δικαίωμα στο θάνατο είναι το θεμελιωδέστερο ανθρώπινο δικαίωμα. Με έναυσμα την προσωπική του μάχη, ο Αλέξανδρος Βέλιος αποδύεται σ’ ένα διάλογο θανάτου που μετουσιώνεται σε μανιφέστο ζωής. Με μοναδικό τρόπο, καταφέρνει να κινητοποιήσει ταυτόχρονα καρδιές και συνειδήσεις.
Κλείσιμο

«Φοβόμουν τρομακτικά και απωθούσα την ιδέα του θανάτου πάρα πολύ. Όσο πίστευα όλα
αυτά τα χρόνια ότι ήμουν άτρωτος.Όταν σου έρχεται ο τοίχος αντιμέτωπος, τι κάνεις;
Χτυπάς το κεφάλι σου; Με κλαυθμούς και οδυρμούς; Προσπαθείς να συμφιλωθείς, να το
αποδεχτείς και να ''καβαλήσεις'' τους φόβους σου, το φάσμα της ανυπαρξίας. Να
κατανικήσεις δηλαδή τον φόβο του θανάτου. Που σε εμένα ήταν πολύ έντονος, δεν
μπορούσα να τον διαχειριστώ μέχρι σήμερα»
, είπε ο Αλέξανδρος Βέλιος στην
τηλεοπτική του συνέντευξη.

Μάλιστα δεν δίστασε για να μιλήσει για το περιθώριο ζωής που του έχουν δώσει οι γιατροί: «Ο ηπατολόγος έχει πει για 2-3 μήνες...Αν δεν είναι 3 μήνες μπορεί να είναι έξι. Γράφοντας το βιβλίο, έπαιξα με το μίνιμουμ που είχα. Ήθελα να προλάβω να το τελειώσω, να το πάρω στα χέρια μου και να κυκλοφορήσει!».

Τέλος, αφήνοντας άναυδο το κοινό, τόνισε: «Στην δημιουργικότερη φάση μου είμαι από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα! Νομίζω από όλη μου τη ζωή πρέπει να είμαι στη δημιουργικότερη φάση μου. Έχω μία πνευματική φόρτιση, ένα εσωτερικό λαχάνιασμα που μου λέει: ''γράψε,
άφησε πίσω σου ό,τι μπορείς περισσότερο!».


Το βιβλίο θα παρουσιαστεί επίσημα στις 4 Ιουλίου, στις 8 το βράδυ, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206), σε μια εκδήλωση με παρεμβάσεις που θα συζητηθούν.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης