Pirelli: 50 και να... καίει!

Pirelli: 50 και να... καίει!

Στις σελίδες του ημερολογίου φετίχ έχουν φιλοξενηθεί από την Ζιζέλ, την Σίντι Κρόφορντ και την Πενέλοπε Κρουζ έως την Κέιτ Μος, τη Ναόμι Κάμπελ και τη Σοφία Λόρεν - Όλες «πέταξαν» τα ρούχα τους για τους μεγαλύτερους φωτογράφους του πλανήτη

Pirelli: 50 και να... καίει!
Η Kέιτ Μος, το super model που έχει φωτογραφηθεί- 36 φορές!- για το εξώφυλλο της βρετανικής Vogue, περιέγραψε την φωτογράφιση της για το ημερολόγιο Pirelli, ως την «καλύτερη δουλειά της καριέρας της». Ο διεθνούς φήμης Αμερικανός φωτογράφος Steven Meisel, θεωρεί «τιμή» του κάθε φορά που συμμετέχει στο project και ο Karl Lagerfeld, ο εκκεντρικός σχεδιαστής μόδας και φωτογράφος, έχει δηλώσει για τα κορίτσια που ποζάρουν για το ημερολόγιο: «Αυτές είναι οι θεές του σήμερα».

Κλείσιμο

                                       
             Κέιτ Μος

Το Pirelli, το ημερολόγιο της ιταλικής εταιρείας ελαστικών, εγινε 50 ετών και οι εκδόσεις TASCHEN το γιορτάζουν με ένα συλλεκτικό τόμο που περιλαμβάνει τις πιο «καυτές» σελίδες του, από το 1964, όταν και πρωτοεκδόθηκε. Για το ημερολόγιο με την αδιάλλειπτη παρουσία-δεν εκδόθηκε μόνο το 1974 εξαιτίας τού «κραχ»- έχουν ποζάρει κάποιες από τις μεγαλύτερες σταρ του πλανήτη, όπως η Σοφία Λόρεν, η Ζιζέλ, η Σίντι Κρόφορντ, η Λετίτσια Κάστα, η Πενέλοπε Κρουζ, η Τζούλιαν Μουρ, η Κέιτ Μος, η Ναόμι Κάμπελ και το αγγελάκι της Victoria's Secret, Αλεσάντρα Αμπρόζιο.


                                               Λετίτσια Κάστα
Στο γκαλά που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τα 50ά γενέθλιά του ημερολογίου, στη γκαλερί Μοντέρνας Τέχνης στο Μιλάνο, έδωσαν το παρών, οι σημαντικότεροι εκπρόσωποι της μόδας, ανάμεσα τους, φωτογράφοι, μοντέλα, στιλίστες και σχεδιαστές. «Ο κόσμος της μόδας έχει στην καρδιά του το ημερολόγιο Pirelli, ή καλύτερα στον κόρφο της», σημείωνει εύστοχα η Guardian, θέλοντας να τονίσει την ευρεία αποδοχή που γνωρίζει το ημερολόγιο.


                                             Τζούλιαν Μουρ

Ένα από τα μυστικά της μεγάλης επιτυχίας των ημερολόγιων Pirelli, είναι το γεγονός, ότι θεωρούνται «συλλεκτικά». Η αίσθηση της αποκλειστικότητας, είναι ένα από τα στοιχεία που έχουν «χτίσει» τον μύθο των soft porno ημερολογίων. Τώραα, η αποκλειστικότητα αυτή είναι φαινομενική, αφού πλέον οι φωτογραφίες του ημερολογίου, κάνουν κάθε χρόνο τον γύρο του διαδικτύου.


                                            Σοφία Λόρεν

Στον «συλλεκτικό» τόμο που θα κυκλοφορήσει, συμμετέχουν καταξιωμένοι φωτογράφοι, μεταξύ άλλων, οι Richard Avedon, Peter Beard, Patrick Demarchelier, Nick Knight, Karl Lagerfeld, Inez van lamsweerde και Vinoodh Matadin, Annie Leibovitz, Peter Lindbergh, Sarah Moon, Terry Richardson, Herb Ritts, Mario Sorrenti, Bert Stern, Mario Testino, Bruce Weber, και άλλοι.

Επιπλέον, στην συλλεκτική έκδοση, θα συμπεριληφθούν πάνιες και μη δημοσιευμένες φωτογραφίες από τα παρασκήνια και μία συλλογή «λογοκριμένων» φωτογραφιών που οι εκδότες της εποχής θεώρησαν υπερβολικά προκλητικές.

Τον τόμο προλογίζει ο Philippe Daverio, ενώ οι καλλιτεχνικοί διευθυντές του ημερολογίου Derek Forsyth και Martyn Walsh αποκαλύπτουν άγνωστες ιστορίες από τα παρασκήνια των φωτογραφίσεων.


                                           Ζιζέλ


                                        Ναόμι Κάμπελ


                     Αντριάννα Λιμα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης