Ρουμάνοι κρατούνται για κλοπές στη Χαλκιδική

Ρουμάνοι κρατούνται για κλοπές στη Χαλκιδική

Αστυνομικοί στην περιοχή όπου κινούνταν οι τρεις αλλοδαποί ηλικίας 42, 43 και 51 χρόνων με το αυτοκίνητό τους, τους σταμάτησαν για έλεγχο και βρήκαν τα ύποπτα ευρήματα

Ρουμάνοι κρατούνται για κλοπές στη Χαλκιδική
Όπλα και κλοπιμαία βρέθηκαν στο σπίτι ενός 50χρονου Έλληνα, ο οποίος φιλοξενούσε τρεις Ρουμάνους που συνελήφθησαν σε περιοχή της Χαλκιδικής με διαρρηκτικά εργαλεία και ένα σπρέι πιπεριού. Μάλιστα, ο ένας αναζητούνταν από τις αρχές της πατρίδας του.

Οι άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε. που περιπολούσαν στην περιοχή όπου κινούνταν οι τρεις αλλοδαποί ηλικίας 42, 43 και 51 χρόνων με το αυτοκίνητό τους, τους σταμάτησαν για έλεγχο και βρήκαν τα ύποπτα ευρήματα. Στη συνέχεια, διαπίστωσαν ότι σε βάρος του 51χρονου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των αρχών της Ρουμανίας για διακεκριμένη κλοπή κι έτσι συνέλαβαν και τους τρεις.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πολυγύρου έκαναν έρευνα στην κατοικία του 50χρονου όπου φιλοξενούνταν οι Ρουμάνοι και ανακάλυψαν ένα εξάρτημα όπλου για εκτόξευση φωτοβολίδων, 29 φυσίγγια κρότου– λάμψης, 14 τροχιοδεικτικά φυσίγγια, έξι φωτοβολίδες, ένα μαχαίρι, τέσσερις φορητούς πομποδέκτες, 14 κινητά, 12 ηλεκτρονικές συσκευές, δέκα γεωργικά εργαλεία, 39 εργαλεία διαφόρων ειδών, διάφορα ασημένια και χάλκινα αντικείμενα, τέσσερις γεννήτριες, επτά μπαταρίες φορτηγού και ακατέργαστη κάνναβη βάρους 5,6 γραμμαρίων.

Κλείσιμο
Η έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί από πού έχουν κλαπεί όσα κατασχέθηκαν και τόσο ο Έλληνας όσο και οι τρεις Ρουμάνοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους κατά περίπτωση για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών. Για τον 51χρονο κινήθηκε ήδη η διαδικασία έκδοσής του στην Ρουμανία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης