Η αρχική αυτόματη λύση έκανε λόγο για σεισμό 4,1 Ρίχτερ - Χουλιάρας: Πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό και αυτό είναι θετικό - Η δόνηση έγινε αισθητή σε όλη την ευρύτερη περιοχή
Ο Εγκέλαδος ξύπνησε νωρίς το πρωί τους κατοίκους της Αλοννήσου και της ευρύτερης περιοχής, καθώς στις 05:52 το πρωί της Τρίτης σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (ενώ η αρχική αυτόματη λύση έκανε λόγο για σεισμό 4,1 Ρίχτερ)με επίκεντρο στο βόρειο άκρο του νησιού.
Το επίκεντρο εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο, 16 χιλιόμετρα βόρεια/βορειοανατολικά της Αλοννήσου.
Αν και η δόνηση έγινε αισθητή στους κατοίκους της Σκοπέλου και της Σκιάθου, της Μαγνησίας και σε περιοχές ακόμα και της Στερεάς Ελλάδας, προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.
Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον σεισμολόγο Γεράσιμο Χουλιάρα η δόνηση προήλθε από γνωστή περιοχή και χαρακτηρίζεται ως «μεμονωμένο περιστατικό και αυτό είναι θετικό».
Σύμφωνα με τον ίδιο ήταν επιφανειακός σεισμός «έγινε στα πρώτα 5χλμ.» και γι' αυτό έγινε αισθητός σε αρκετές περιοχές.
Η συνεργασία της Superbet με την ΚΑΕ Ολυμπιακός εγκαινιάζει μία νέα εποχή, με κοινό στόχο τη δημιουργία μοναδικών εμπειριών για τους φιλάθλους, μέσα και έξω από το παρκέ
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.