Εισαγγελική έρευνα για τους βασανισμούς παιδιών σε βρεφικό σταθμό στον Ασπρόπυργο

Εισαγγελική έρευνα για τους βασανισμούς παιδιών σε βρεφικό σταθμό στον Ασπρόπυργο

Τους τραβούσαν τα μαλλιά, τα χτυπούσαν στο κεφάλι - Ένα κοριτσάκι γύρισε στο σπίτι με μελανιασμένη μύτη - Διατάχθηκε κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα - Τι απαντά ο Δήμος Ασπροπύργου

Εισαγγελική έρευνα για τους βασανισμούς παιδιών σε βρεφικό σταθμό στον Ασπρόπυργο
Μια απίστευτη ιστορία κακοποίησης παιδιών σε βρεφικό σταθμό του Δήμου Ασπροπύργου φέρνει στο φως η κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα που διατάχθηκε για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών προς κάθε κατεύθυνση.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κ. Ηλίας Ζαγοραίος ενημερώθηκε για τα όσα είχαν καταγγείλει γονείς που πήγαιναν τα παιδιά τους στον Β’ βρεφικό σταθμό Ασπροπύργου, σύμφωνα με τα οποία υπήρξαν καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών και για το λόγο αυτό παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εισαγγελικής έρευνας, διαβιβάζοντας τη δικογραφία στο τμήμα Ανηλίκων του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Το
protothema.gr
Κλείσιμο
επικοινώνησε με τη μητέρα κυρία Όλγα Σοαφιάνεβα η οποία περιέγραψε τα όσα βίωναν τα μικρά παιδιά στα χέρια δασκάλας του βρεφικού σταθμού. Μάλιστα εξήγησε τι είχε περάσει το ανήλικο κοριτσάκι της όταν πήγε στον συγκεκριμένο σταθμό. «Αυτό το περιστατικό είχε ξεκινήσει τέλη του 2015. Όταν πήγαινε η κόρη μου εκεί. Το παιδί μου κάθε πρωί έκλαιγε και μου έλεγε "μαμά δεν θέλω να πάω σχολείο" και εγώ την πήγαινα με το ζόρι. Στην αρχή πίστευα ότι το παιδί προσπαθεί να προσαρμοστεί αλλά πού να πάει το μυαλό μου ότι του έφταιγε άλλη προσαρμογή. Θυμάμαι, ήταν το αποκριάτικο πάρτι στο σχολείο και το πρωί που έστειλα το παιδί μου στο σχολείο δεν είχε τίποτα στο πρόσωπό της, το μεσημέρι όμως που πήγε να την πάρει η μητέρα μου είχε μελανιά στη μύτη. Ρώτησε η μητέρα μου τη διευθύντρια του σχολείου "τι είναι αυτό στο πρόσωπο του παιδιού" και της λέει "έτσι τη φέρατε, δεν έχει γίνει κάτι εδώ, έτσι μας τη φέρατε". Η μύτη του παιδιού ήταν μελανιασμένη στο κόκαλο επάνω, αλλά δεν πήγε το μυαλό μου σε κάτι κακό και το άφησα. Δυστυχώς αυτό ήταν λάθος μου μεγάλο που δεν το έψαξα παραπάνω»
λέει στο protothema.gr και συνεχίζει:

«Από άλλους γονείς είχα ακούσει ότι η συγκεκριμένη δασκάλα μιλούσε πολύ άσχημα στα παιδιά τους, τους φώναζε με βρισιές, τα χτύπαγε στο κεφαλάκι με το χέρι. Εμείς, αρχές του 2016 το αναφέραμε στον δήμαρχο, εγώ μαζί με άλλους γονείς και με δύο κυρίες που δούλευαν τότε στο βρεφικό σταθμό και αυτός δεν μας πίστεψε. Είπε ξεκάθαρα: "ποιον θα πιστέψω, εσένα που είσαι ένα χρόνο ή τη διευθύντρια που είναι είκοσι χρόνια. Θα το διερευνήσω το θέμα" και ακόμα το διερευνά».

Οι συνεχείς καταγγελίες των γονέων στον Δήμο δεν έβρισκαν ανταπόκριση, μέχρι που το θέμα δημοσιοποιήθηκε στην ιστοσελίδα «ΓΟΝΕΙΣ» όπου μίλησαν και πρώην εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο βρεφικό σταθμό. Τα όσα μάλιστα περιέγραψαν στο δημοσιογράφο της ιστοσελίδας είναι σοκαριστικά.

Η Σοφία Μουρατίδη αναφέρει: «Έκανα την πρακτική μου εκεί και δεν άντεχα αυτά που έβλεπα. Μίλησα και με έβγαλαν τρελή επισκέφθηκα τον δήμαρχο μίλησα μαζί του αλλά δεν έδωσε σημασία».

Σύμφωνα με το «ΓΟΝΕΙΣ» πολλά ερωτήματα προκαλεί η στάση του πρώην προέδρου ΚΕΔΑ Ασπροπύργου στον οποίο απευθύνθηκαν γονείς και μέλη του προσωπικού του Β' βρεφικού ενημερώνοντάς τον για το θέμα. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες δεν έπραξε απολύτως τίποτα αντιθέτως επέπληξε μέλος του προσωπικού απαξιώνοντας παράλληλα και τους ίδιους του γονείς που έφτασαν στο γραφείο του. Για τον πρώην πρόεδρο η κυρία Σοφία Μουρατίδη που έκανε την πρακτική της στο σταθμό και «έσπασε» τη σιωπή της για τα όσα συνέβαιναν εκεί είπε στο «ΓΟΝΕΙΣ» ότι: «Από το ΚΕΔΑ Ασπροπύργου με απείλησαν λέγοντας μου ότι αν δεν υπογράψω υπεύθυνη δήλωση αποσύροντας τις καταγγελίες μου, θα μου κόψουν τη σχολή και θα σταματήσω τη φοίτηση επειδή όταν δούλευα και έκανα πρακτική ταυτόχρονα πήγαινα και σχολείο. Πρόλαβα και έβγαλα φωτογραφία την υπεύθυνη δήλωση. Όταν μίλησα στη συγκέντρωση των γονέων και τα είπα όλα ο Γιώργος Φίλης -πρώην πρόεδρος ΚΕΔΑ- μου έκοψε το μισθό μου επειδή όπως είπε δεν έλαβα την άδειά του και πήρα πρωτοβουλία να μιλήσω χωρίς την έγκρισή του». 

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το δημοσίευμα υπήρξαν καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών από τη διευθύντρια αλλά και άλλες δασκάλες όπως ότι χτύπαγαν στα κεφάλια τα παιδιά, τα έσπρωχναν τους φώναζαν και τα έβριζαν ή ακόμη όταν εκείνα έκλαιγαν τα σκέπαζαν με μαξιλάρια. Σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμαρχος Ασπροπύργου κ. Νίκος Μελετίου αγνοούσε τις καταγγελίες και απέφευγε να δώσει επίσημα εξηγήσεις διαρρέοντας ότι δεν γνώριζε κάτι.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες του προσωπικού η δράση των τριών υπευθύνων δεν σταματούσε μόνο στις κακοποιήσεις. Λάτρεις του καλού καφέ καθημερινά άφηναν τα παιδιά και επισκέπτονταν πότε το φούρνο και πότε τις καφετέριες του Ασπροπύργου για να απολαύσουν τον πρωινό καφέ τους. Όσο οι τρεις χαλάρωναν 30 με 40 παιδάκια βρίσκονταν στον βρεφικό με μία κοπέλα η οποία μάλιστα έκανε την πρακτική της.

Οι καταγγελίες γονέων είναι συγκλονιστικές.

«Ήμασταν στις κούνιες μίλαγα με το παιδί για τη σχολική χρονιά. Το παιδί μου είπε ότι η δασκάλα το χτυπούσε, του τραβούσε τα μαλλιά και το έβριζε. Έβλεπα αλλαγή στη συμπεριφορά του καθημερινά όταν τον πήγαινα σχολείο κάθε πρωί έκλαιγε και δεν ήθελε να μπει στον παιδικό. Απόρησα διότι το παιδί μου είναι ένα πολύ κοινωνικό αγόρι. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι συνέβαινε κάτι τόσο τραγικό σε βάρος του. Το παιδί μου μίλησε και μου είπε ότι η δασκάλα το χτυπούσε. Όταν το παιδί άλλαξε τάξη το παιδί και πλέον το ανέλαβε άλλη δασκάλα τότε μου μίλησε γιατί του έκανε εντύπωση ότι πια δεν το χτυπάνε. Μπροστά μου είδα την καθαρίστρια (ΑΜΕΑ) να βρίσκεται εντός της τάξης του γιου μου ενώ δεν θα έπρεπε, κρατούσε ένα παιδάκι από τα χέρια και το χαστούκιζε. Έβαλα τις φωνές και η υπεύθυνη την απομάκρυνε προσπαθώντας να τη δικαιολογήσει» είπε μια μητέρα στο «ΓΟΝΕΙΣ».

Πατέρας τεσσάρων παιδιών ζήτησε εγγράφως από το Δήμο να απαντήσει στις καταγγελίες που ακούγονταν, αλλά ο Δήμος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν απάντησε ποτέ. Ο συγκεκριμένος πατέρας προχώρησε και σε μήνυση κατά παντός υπευθύνου στο ΑΤ. Ασπροπύργου.


Τι απαντά ο Δήμος Ασπροπύργου

Για συστηματική προσπάθεια σπίλωσης και κατασυκοφάντησης του δήμου κάνει λόγο ο δήμαρχος Ασπροπύργου, Νικόλαος Μελετίου. με αφορμή την υπόθεση κακοποίησης παιδιών σε βρεφικό σταθμό και για την οποία έχει διαταχθεί κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα. 

Ο κ. Μελετίου μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε προς όλα τα μέσα ενημέρωσης, εξαπολύει επίθεση εις βάρος του διαχειριστή ιστοσελίδας, κατηγορώντας τον για άνευ προηγουμένου προσπάθεια διασυρμού. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση


Θέμα: Δημόσια Καταγγελία, συκοφαντικής δυσφήμισης του Δήμου μας, από αυτοπαρουσιαζόμενο ως «ερευνητικό δημοσιογράφο».

Αξιότιμοι Κύριοι,

είμαστε υποχρεωμένοι, να καταγγείλουμε δημόσια, μια αχαρακτήριστη, ενσυνείδητη προσπάθεια, ενός αυτοαποκαλούμενου «ερευνητικού δημοσιογράφου», του κ. Κωνσταντίνου Μιλόβα, ο οποίος έχει εξαπολύσει συστηματική προσπάθεια σπίλωσης και κατασυκοφάντησης του Δήμου Ασπροπύργου, των Κοινωνικών Δομών του, καθώς και των εργαζομένων του, στους Βρεφονηπιακούς και τους Παιδικούς Σταθμούς του.

Ο εν λόγω δημοσιογράφος, ιδιοκτήτης και διαχειριστής «κοινωνικού ιστολογίου», όπως το ονομάζει, με στοιχεία “info.goneis” (Γονείς), από τις 2 Φεβρουαρίου 2018, επιδίδεται σε μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια διασυρμού και κατασυκοφάντησής μας. 

Συγκεκριμένα, εκμεταλλευόμενος μια αναφορά-καταγγελία Γονέα, που αφορούσε σε γεγονός του Μαΐου του 2016, την οποία αρχικώς επιχείρησε να παρουσιάσει ως σημερινή ή ως λίαν πρόσφατη, εξαπέλυσε επίθεση κατά του Δήμου Ασπροπύργου, του Δημάρχου του, και των Εργαζόμενων στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς. 

Ο εν λόγω Γονέας, ζήτησε τότε από το Δήμο μας, να διερευνήσει αν ευσταθούν ή όχι, όσα του μετέφεραν δύο (2) ασκούμενες στο Β΄ Βρεφονηπιακό Σταθμό Ολοκληρωμένης Φροντίδας, του Δήμου μας, σε βάρος των Εργαζομένων, που ήταν υπεύθυνες για την άσκησή τους.  Αμέσως, δόθηκε από τον Δήμαρχο, γραπτή, κατεπείγουσα εντολή, να διενεργηθούν όλα τα εκ της νομοθεσίας προβλεπόμενα. 

Διέταξα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.), στο πλαίσιο της οποίας να ζητηθεί η συνδρομή του εξειδικευμένου «Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία». Επιπλέον, υπογραμμίστηκε και η υποχρέωση, στο πλαίσιο της έρευνας, να ζητηθεί Γνωμάτευση της ειδικής Παιδιάτρου, που παρακολουθεί τακτικότατα   -εδώ και χρόνια- το σύνολο των Κοινωνικών Δομών Προσχολικής Ηλικίας, του Δήμου μας. 

Στο πλαίσιο της διερεύνησης, παρενέβησαν με κοινή δήλωση, που συνέταξαν και υπέγραψαν, οι σαράντα πέντε (45) Γονείς, των Παιδιών του Σταθμού, την εποχή εκείνη ( Μάιος 2016). Όλοι τους διατύπωσαν την άποψη ότι, οι Βρεφονηπιακοί και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Ασπροπύργου λειτουργούν άψογα, ενώ είναι ίσως και οι μόνοι στην Ελλάδα, στους οποίους οι Γονείς δε καταβάλλουν τροφεία!... Ούτε ένα ευρώ/€!

Το Πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (Ε.Δ.Ε), εστάλη αρμοδίως, από το Δήμο μας, στο Υπουργείο Εσωτερικών, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, και το συμπέρασμά του γνωστοποιήθηκε σε όλους τους ενδιαφερόμενους. Σύμφωνα με αυτό, η αναφορά-καταγγελία ήταν ψευδής και αναπόδεικτη, καθώς δεν προέκυψε το παραμικρό επιβαρυντικό στοιχείο, σε βάρος της υπεύθυνης λειτουργίας της μονάδας και των λοιπών εργαζόμενων σ΄ αυτήν. Αντιθέτως το Πόρισμα καταλόγισε ευθύνες στις δύο (2) ασκούμενες στο Βρεφονηπιακό Σταθμό, οι οποίες ήταν αυτές που διέδωσαν τα περί δήθεν ανάρμοστης συμπεριφοράς και κακοποίησης Παιδιών, στον Γονέα που συνέταξε την αναφορά-καταγγελία, σύμφωνα με όσα του μετέφεραν.

Κι ενώ, ο εν λόγω δημοσιογράφος, γνώριζε όλες τις ανωτέρω ενέργειες του Δήμου, μέσα από ένα μπαράζ δημοσιευμάτων, κατηγόρησε τον Δήμο, τον Δήμαρχό του και κάθε άλλον υπεύθυνο, πως συγκάλυψε την καταγγελία, ενώ η αλήθεια είναι το ακριβώς αντίθετο! Ο κ.  Κωνσταντίνος Μιλόβας, επί ημέρες, εξακολουθεί να αναπαράγει τις ψευδείς και συκοφαντικές κατηγορίες του, ενώ άκουσε την αλήθεια, ακόμη κι από το στόμα του ίδιου του Δημάρχου Ασπροπύργου, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την παρελθούσα εβδομάδα (7 Φεβρουαρίου 2017). 

Όταν διαπίστωσε ότι, ο Δήμος Ασπροπύργου προβαίνει στη κατάθεση Μήνυσης και Αγωγής σε βάρος του, αντί να αποκαταστήσει την αλήθεια, συνέχισε με μεγαλύτερο μένος την αναπαραγωγή των ψευδών και συκοφαντικών κατηγοριών του, εις βάρος του Δήμου μας. 

Από σήμερα. επιδίδεται και σε μια προσπάθεια, να διευρύνει τον θόρυβο των συκοφαντιών του, στη κατεύθυνση της αναπαραγωγής τους, από άλλα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, επικαλούμενος Προκαταρκτική Έρευνα, που ο ίδιος προκάλεσε όταν, τη Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου, μόλις αντιλήφθηκε ότι ο Δήμος Ασπροπύργου θα απαντήσει νομικά στις αήθεις και ψευδείς επιθέσεις του, επισκέφτηκε τον Εισαγγελέα Υπηρεσίας, στον οποίο κατέθεσε τα ψεύδη που φιλοξένησε στο «κοινωνικό» ιστολόγιό του, με τον μανδύα του ανησυχούντα, ενώ γνώριζε την αλήθεια!.

Σε κάθε περίπτωση, ο Δήμος Ασπροπύργου, σας απευθύνει το παρόν έγγραφό του, προκειμένου να σας καταστήσει κοινωνούς της προσπάθειας του κ. Κωνσταντίνου Μιλόβα, να εκμεταλλευτεί την -εκ του λειτουργήματος σας- δικαιολογημένη ευαισθησία σας, σε ζητήματα που άπτονται Παιδιών και Βρεφών, αλλά και σε κάθε άλλο σοβαρό κοινωνικό ζήτημα. 

Δεν γνωρίζουμε τα κίνητρα και τα ελατήριά του, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι, θα αποκαλυφθούν  ενώπιον της Δικαιοσύνης. Ωστόσο, θεωρήσαμε πρέπον να θέσουμε υπόψη σας τα γεγονότα και να σας ενημερώσουμε ότι, είμαστε στη διάθεσή σας να φωτίσουμε, με κάθε λεπτομέρεια, την ανεξήγητη και παράλογη προσπάθεια του κ. Κωνσταντίνου Μιλόβα, εκτός της συκοφαντίας του Δήμου Ασπροπύργου, να εμπλέξει στην αήθη προσπάθειά του, το σύνολο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Χώρας, τα οποία επιχειρεί να καταστήσει αναπαραγωγούς και μεταφορείς της απρέπειάς του.
Με εκτίμηση,

Νικόλαος Ι. Μελετίου

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης