Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση εντοπισμού δύο τουριστών στο όρος Βόρας (Καϊμακτσαλάν), οι οποίοι αγνοούνται από το μεσημέρι.
Πρόκειται για ανδρόγυνο από τη γειτονική πΓΔΜ, οι οποίοι συμμετείχαν σε ομάδα πεζοπόρων αλλά φαίνεται ότι κάποια στιγμή έχασαν τον προσανατολισμό τους και αποκόπηκαν από την υπόλοιπη ομάδα.
Οι προσπάθειες που γίνονται να εντοπιστούν μέσω κάποιου στίγματος από τα κινητά τους τηλέφωνα δεν έχουν προς το παρόν αποδώσει.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, συνολικά επιχειρούν 13 πυροσβέστες, με 3 οχήματα από την Π.Υ. Έδεσσας την Π.Υ Αριδαίας και τη 2η Ε.Μ.Α.Κ.
Μια διαφορετική Ημέρα Υιοθεσίας και Ενημέρωσης για την Υπεύθυνη Κηδεμονία Ζώων Συντροφιάς (και ειδικά εκείνων που έχουν διασωθεί από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές) πραγματοποιείται το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων.
Το ερευνητικό πρόγραμμα του UNIC Athens μετατρέπει το campus του Ελληνικού σε ένα ζωντανό πεδίο έρευνας, όπου Τεχνητή Νοημοσύνη, Βιοτεχνολογία και βιολογικά δεδομένα συναντώνται, ανοίγοντας νέους δρόμους για την υγεία, την ευημερία και φυσικά, την επιστήμη.