Δημοσίευμα της Χουριέτ για στήριξη Βαρθολομαίου σε Ερντογάν για την επιχείρηση στο Αφρίν

Δημοσίευμα της Χουριέτ για στήριξη Βαρθολομαίου σε Ερντογάν για την επιχείρηση στο Αφρίν

«Η αποφασιστικότητα του προέδρου Ερντογάν, ο οποίος απορρίπτει κατηγορηματικά την όποια σύνδεση της θρησκείας με την τρομοκρατία, αποτυπώνεται στην παγκόσμια κοινή γνώμη», φέρεται να γράφει στην επιστολή του ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Δημοσίευμα της Χουριέτ για στήριξη Βαρθολομαίου σε Ερντογάν για την επιχείρηση στο Αφρίν
Πολλά σχόλια έχει προκαλέσει η επιστολή που φέρεται να έστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως μεταδίδει η αγγλική διαδικτυακή έκδοση της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet Daily News.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το τουρκικό Μέσο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης δηλώνει στην επιστολή του τη στήριξη του Πατριαρχείου στην επιχείρηση «Κλαδί Ελιάς» που διεξάγει ο τουρκικός στρατός στην περιοχή Αφρίν της Συρίας, εναντίον των κουρδικών δυνάμεων και των αμάχων που χάνονται καθημερινά τις τελευταίες έξι ημέρες.

Κλείσιμο


«Είναι παράδοση της εκκλησίας μας να προσευχόμαστε πάντα για το κράτος μας, για την υγεία των ηγετών μας και την ευτυχία του λαού μας. Δεν έχουμε ξεχάσει τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που μετανάστευσαν λόγω διαμαχών στην ευρύτερη περιοχή, ειδικά στη Συρία. Η Εκκλησία προσευχόταν στον Θεό για να επιστρέψει η Ειρήνη στη Συρία με την επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας», φέρεται να αναφέρει στην επιστολή του προς τον Ερντογάν ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Στη συνέχεια, όπως μεταδίδει η αγγλική διαδικτυακή έκδοση της τουρκικής εφημερίδας, η επιστολή του κ. Βαρθολομαίου αναφέρει: 
«Είναι ευχή της κοινότητάς μας, το έθνος μας να αναπτυχθεί γρήγορα σε ένα ασφαλές περιβάλλον τερματίζοντας την τρομοκρατία, που έχει επηρεάσει όλους τους πολίτες μας, αλλά κυρίως τους Κούρδους πολίτες μας που ζουν στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας. Η αποφασιστικότητα του προέδρου Ερντογάν, ο οποίος απορρίπτει κατηγορηματικά την όποια σύνδεση της θρησκείας με την τρομοκρατία, αποτυπώνεται στην παγκόσμια κοινή γνώμη. Προσευχόμαστε εσείς και οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις να επιτύχετε και η επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» να φέρει ειρήνη στην περιοχή, όπως υπόσχεται και το όνομά της».

Να σημειώσουμε ότι στο επίσημο site του Οικουμενικού Πατριάρχειου, δεν έχει αναρτηθεί η επιστολή του κου Βαρθολομαίου προς τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης