Ερωτήματα για την προκήρυξη οικογενειακών γιατρών από την Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ

Ερωτήματα για την προκήρυξη οικογενειακών γιατρών από την Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ

Τα μέλη της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ διατυπώνουν τέσσερα βασικά ερωτήματα προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας

Ερωτήματα για την προκήρυξη οικογενειακών γιατρών από την Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ
Με προβληματισμό και επιφυλάξεις υποδέχθηκαν οι εκπρόσωποι της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ) την προκήρυξη των θέσεων για οικογενειακούς γιατρούς από τη διοίκηση του Οργανισμού, θέτοντας παράλληλα τέσσερα βασικά ερωτήματα για τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των οικογενειακών ιατρών.

 
Με ανακοίνωση που εξέδωσε το προεδρείο της ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ αναρωτιέται τα εξής:

-Η προκήρυξη αφορά αποκλειστικά νέες συμβάσεις;
Κλείσιμο

-Πώς θα γίνει η επιλογή τους από τον πληθυσμό ευθύνης;

-Θα υπάρχει ραντεβού ή όχι και, εφόσον υπάρχει, πώς θα ορίζεται;

-Ποια θα είναι η μορφή της σύμβασης (χρόνος και τρόπος πληρωμής, μπλοκάκι) και ποιος θα πληρώνει τις κρατήσεις υπέρ ΕΦΚΑ;


«Οι ιατροί καλούνται με υπεύθυνη δήλωση να καταθέσουν το ενδιαφέρον τους για μια νέα σύμβαση γεμάτη ερωτηματικά. Η ελάχιστη δήλωση συμμετοχής ιατρών στην προκήρυξη του υπουργείου Υγείας για τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤοΜΥ), παρά τις χρονικές παρατάσεις, δε φαίνεται να πτόησε την ηγεσία Υπουργείου Υγείας και ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι ακολουθούν παρόμοια συνταγή για τις νέες συμβάσεις» τονίζει η πρόεδρος της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ, κυρία Άννα Μαστοράκου.

Διατυπώνει επίσης τον προβληματισμό της σχετικά με το πώς προέκυψαν οι θέσεις των οικογενειακών γιατρών ανά τοπικό δίκτυο υπηρεσιών ΠΦΥ (ΤοΠΦΥ), «καθώς οι δομές ΤοΜΥ δεν έχουν καν αναπτυχθεί στο σύνολο της χώρας», αλλά και την απορία για ποιο λόγο δεν προηγήθηκε διαβούλευση με την Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ που εκπροσωπεί τους συμβεβλημένους ιατρούς.
 
Μέχρι τις 31 Ιανουαρίου η υποβολή των αιτήσεων 

Υπενθυμίζεται πως οι ενδιαφερόμενοι ιατροί για τη σύναψη σύμβασης καλούνται από τον ΕΟΠΥΥ, εφόσον κατέχουν τα γενικά και υποχρεωτικά προσόντα, να υποβάλουν Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, μέσω της ειδικής εφαρμογής του Οργανισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://familydoctors.eopyy.gov.gr όπου και καλούνται να ακολουθήσουν τις αναλυτικές οδηγίες καταχώρησης αίτησης. Στη συνέχεια, με ηλεκτρονικό μήνυμα θα ενημερώνονται για την πορεία της αίτησής τους. Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής λήγει την 31 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 14:00.


Η πρόσκληση που απευθύνει ο ΕΟΠΥΥ αφορά 2.152 θέσεις ειδικότητας Γενικής Ιατρικής – Παθολογίας και 677 θέσεις Παιδιατρικής. Αίτηση για σύναψη σύμβασης θα πρέπει να καταθέσουν και οι γιατροί που είναι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό, εφόσον επιθυμούν την ένταξή τους στο νέο σύστημα και κατέχουν την ειδικότητα Γενικής Ιατρική ή Παθολογίας ή Παιδιατρικής. Για λοιπές ειδικότητες, θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα νέα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη σύναψη σύμβασης με νέους γιατρούς.

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης