PROTOTHEMA

Ελλάδα

Σε τέσσερα μαθήματα θα εξεταστούν φέτος οι υποψήφιοι

Πάλι παίζει με τις Πανελλαδικές ο Γαβρόγλου: Τον Ιούνιο του 2020 το νέο σύστημα

Πάλι παίζει με τις Πανελλαδικές ο Γαβρόγλου: Τον Ιούνιο του 2020 το νέο σύστημα

Κυρίαρχο ρόλο θα έχει ο βαθμός απολυτηρίου είπε ο υπουργός Παιδείας - Στόχος μας η αποδραματοποίηση των εξετάσεων είπε σε συνέντευξή του

Συνεχίζει τα μπρος-πίσω με τις πανελλαδικές ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, ο οποίος προανήγγειλε ότι το νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Ιούνιο του 2020. Όπως είπε στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ1  κυρίαρχη λογική στον τρόπο εισαγωγής θα είναι ο βαθμός του απολυτηρίου.


Φέτος ο υπουργός δήλωσε ότι οι μαθητές της Τρίτης Λυκείου θα εξεταστούν σε τέσσερα μαθήματα: τη Γλώσσα-Λογοτεχνία, την Ιστορία, τα Μαθηματικά και τη Βιολογία. Όπως είπε ο κ. Γαβρόγλου γίνεται ένα βήμα αποδραματοποίησης των εξετάσεων για να μην φορτωθούν οι μαθητές με μαθήματα διότι έχουν να ετοιμαστούν και για τις εισαγωγικές εξετάσεις.


Ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στη στάση της Εκκλησίας για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και τόνισε πως έχει αποκλιμακωθεί η ένταση και πως είναι πλέον ξεκάθαροι οι διακριτοί ρόλοι Κράτους-Εκκλησίας. Ο κ. Γαβρόγλου χαιρέτισε δε την απόφαση της Εκκλησίας να μην υιοθετήσει στην ανακοίνωσή της τις αποφάσεις που είχαν παρθεί το 1990 όπως για πραγματοποίηση συλλαλητηρίων.

Για τις μετεγγραφές είπε πως θα ισχύσουν από το ερχόμενο εξάμηνο εφόσον το διάστημα Φεβρουαρίου-Μαρτίου θα ψηφιστούν οι σχετικές τροπολογίες . Οι μετεγγραφές ανέφερε ότι θα γίνουν με οικονομικά κριτήρια και μόνο, υπογραμμίζοντας πως η εκπαίδευση είναι ένα κοινωνικό αγαθό και καμία οικογένεια δεν θα συντηρεί ένα σπίτι πέρα από το δικό της.

Για τις σχολικές εκδρομές, ο κ. Γαβρόγλου διερωτήθηκε γιατί υπάρχουν τώρα αντιδράσεις καθώς είναι μια υπουργική απόφαση που πάρθηκε τον περασμένο Μάρτιο, ενώ τόνισε πως δεν απαγορεύεται καμία εκδρομή αλλά θα πρέπει να υπάρχει σωστή οργάνωση με επίκεντρο πολιτιστικά και εκπαιδευτικά στοιχεία Το μήνυμά μας είναι οργανώστε σωστές εκδρομές. αδελφοποιηθείτε με σχολεία, είπε ο κ. Γαβρόγλου.

Για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, είπε ότι πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο εγχείρημα το οποίο θα γίνει αντίστοιχα και σε άλλες περιοχές της χώρας. Η δημιουργία αυτού του Πανεπιστημίου είναι αποτέλεσμα αξιολογήσεων και γίνεται προσπάθεια να εντάξουμε τα καλά τμήματα των ΤΕΙ στα Πανεπιστήμια. Θα υπάρχουν ενδιαφέρουσες συνέργειες τμημάτων των ΤΕΙ με τα Πανεπιστήμια, ανέφερε ο κ. Γαβρόγλου.
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

X14/01/201800:48

Ποιό βαθμό απολυτηρίου ρε είναι δυνατόν? Ας κάνει τον κόπο να δεί τα μόρια που πιάνουν οι μαθητές και δίπλα το βαθμό απολυτηρίου.Δεν πιάνουν ούτε δέκα χιλιάδες μόρια και έχουν βαθμό απολυτηρίου πάνω από 18 και πολλοί πάνω από 19.Δεν το ξέρει ότι έχουν ξαφτυλισει τους βαθμούς στο λύκειο?Αν θέλει να βοηθήσει τα παιδιά να μην αγχώνονται ας βγάλει τον κάλο από το μυαλό που έχει αυτός και όλοι οι αριστεροτρομπες και ας ανοίξει το δρόμο για ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα.Αυτό θα ανοίξει πολλές θέσεις στα δημόσια και θα σταματήσουν τα παιδιά να πηγαίνουν στο εξωτερικό για σπουδές και να ξοδεύουν ένα σωρό λεφτά.Για το όφελος της οικονομίας δεν το συζητάμε.

Απάντηση
Πολύπλοκο θέμα13/01/201822:33

Η "παραπαιδεία" και η "αποδραματοποίηση" είναι εύκολες κουβέντες αλλά το θέμα είναι εξαιρετικά πολύπλοκο και μερικές συνιστώσες δυσδιάκριτες στις υπηρεσίες στατιστικής και στα κομματικά γραφεία. Αν το σύστημα είναι αξιοκρατικό τότε, ανεξαρτήτως ονομασίας και τυπικής οργάνωσης, αναγκαστικά η εξέταση και η αξιολόγηση θα πραγματοποιούνται εκτός δικαιοδοσίας του διδάσκοντα εκπαιδευτικού. Αυτό όμως δεν θα είναι αρεστό στην "βάση" του κόμματος στην οποία οι κρατικοί εκπαιδευτικοί έχουν μεγάλη ισχύ. Από την άλλη τα πανίσχυρα συμφέροντα των κατακερματισμένων σχολών της επαρχίας δεν θα ήθελαν πλήρη κατάργηση των εξετάσεων μιας και όλοι θα πηγαίνανε στις μεγάλες πόλεις. Τα φροντιστήρια απο την πλευρά τους έχουν κάθε λόγο να πιέζουν για πραγματικές εξετάσεις και δεν δουλεύουν με μαύρα, τα οποία είναι και η αποκλειστική μέθοδος πληρωμής των ιδιαιτέρων. Ακόμα και τα μαύρα όμως είναι πηγή επιβίωσης για τον νεαρό άνεργο απόφοιτο που θα κάνει ιδιαίτερα...

Απάντηση
Μπράβο στο ΣΥΡΙΖΑ 13/01/201821:04

Εμείς οι αριστεροί πάμε σε ιδιωτικό σχολείο και έχουμε έτσι κι αλλιώς άριστα στο απολυτήριο...

Απάντηση
ΣΥΜΦΩΝΩ@!@!@!@!@!@!@!@!@!@!@!@!@!@!@!@!13/01/201821:37

ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ!

Απάντηση
Νικ13/01/201820:13

Ποσο υπομονη να κάνει κάποιος με δαύτους!!!

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία