PROTOTHEMA

Ελλάδα

Ικανοποίηση των υπαλλήλων από τη διαπραγμάτευση

Νέα συλλογική σύμβαση στον ΟΛΠ: Στα 1.100 ευρώ ο πρώτος μισθός και χωρίς προϋπηρεσία!

Νέα συλλογική σύμβαση στον ΟΛΠ: Στα 1.100 ευρώ ο πρώτος μισθός και χωρίς προϋπηρεσία!

Στα 2.700 ευρώ οι απολαβές μετά από 33 χρόνια υπηρεσίας - Επανέρχονται ο 13ος και 14ος μισθός που είχαν κοπεί από το 2011

«Σε μια δύσκολη περίοδο όπου κυριαρχούν ισοπεδωτικές λογικές κρατήσαμε ζωντανό, στα λιμάνια, τον θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων, διατηρώντας την δυναμική των αγώνων, που απαιτείται για κάθε διαπραγμάτευση» αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), με αφορμή τη νέα διετή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που υπογράφτηκε μεταξύ εκπροσώπων των εργαζομένων και της διοίκησης του ΟΛΠ.


Η ΣΣΕ προσδιορίζει το επίπεδο αμοιβών για την επόμενη διετία, ενώ διατηρούνται τα τυπικά προσόντα και η ειδικότητα όπου προσδιορίζουν τον βασικό μισθό και τα επιδόματα.

Σύμφωνα με την ΟΜΥΛΕ οι αμοιβές προσδιορίζονται για έναν νεοπροσλαμβανόμενο υπάλληλο υποχρεωτικής εκπαίδευσης, χωρίς προϋπηρεσία και οικογενειακές υποχρεώσεις, κατ΄ελάχιστον στα 1.100 ευρώ και φθάνουν για εργαζόμενους με 33 χρόνια υπηρεσίας στα 2.700 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται εξειδικευμένα επιδόματα και επιδόματα ευθύνης.

Επανέρχεται η χορήγηση του 13ου και 14ου μισθού η οποία είχε περικοπεί με τους μνημονιακούς νόμους από το 2011.

 Επανέρχεται η εξέλιξη σε χρονοεπίδομα και κλιμάκια η οποία είχε διακοπεί από το 2011.

Θεσμοθετούνται κοινωνικές παροχές, όπως επίδομα βρεφονηπιακού σταθμού, επίδομα κατασκηνώσεων, κάλυψη πρόσθετης νοσοκομειακής και εξωνοσοκομειακής περίθαλψης, καθώς και μια σειρά από άλλες κοινωνικές παροχές.

Σημειώνεται ότι τον Αύγουστο του 2017 υπογράφηκε μεταξύ των συνδικάτων και της διοίκησης του ΟΛΠ, ο Γενικός Κανονισμός Προσωπικού, που έχει εφαρμογή σε όλο το προσωπικό της εταιρίας.

Το προσωπικό κατατάσσεται σε κατηγορίες με βάση τα τυπικά προσόντα και το περιεχόμενο της εργασίας δηλ ειδικότητα και κλάδο εργασίας.

Θεσπίζεται πενταμελές πειθαρχικό συμβούλιο με συμμετοχή δυο εκπροσώπων των εργαζομένων. Καθορίζονται συγκεκριμένα βαριά παραπτώματα, καθώς και στοιχειοθετημένη αιτία που μπορεί να οδηγήσουν σε λύση εργασιακής σχέσης.

Καθορίζονται κανόνες για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων

 Προσδιορίζεται με σαφή υποχρέωση της εταιρίας για εκπαίδευση και εκπαιδευτικές άδειες.

Διατυπώνεται με σαφήνεια ο όρος της βλαπτικής μεταβολής στους όρους εργασίας.
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Αλέξανδρος 04/01/201811:46

Πρωτοδιοριζόμενος δάσκαλος 670 κ υποχρεωτικά δυο χρονια σε επαρχία .. αυτά είναι !καθαριστρια στη Βουλή 3 ώρες τη μετά 2000.

Απάντηση
Τλ04/01/201801:12

Θα σας φαίνονται πολλά.και είναι .. αυτό που δε ξέρετε είναι ότι έχουμε 120 και πλέον ΔΕΚΟ.φορεις του δημοσίου και ινστιτούτα που επί ΠΑΣΟΚ και νέας δημοκρατίας σκαγανε ο τελευταίος καθαρά το χρόνο 70 χιλιάρικα ..και φυσικα διορισμένοι δια νόμου με ρουσφέτι .. εν έτη 2008 μισθοί Τρενοσε 6000 εύρος μέσος μισθός καθαρά δηλαδή το κεφάλι μας κόστιζε 6 χήνες .. οι ίδιοι που απεργουσαν με το ΚΚΕ και διορίστηκαν με τι ΝΔ ..αττικό μετρό τα ίδια κτλ ..οπότε δε θα το πιστεύετε αλλά αυτή η σύμβαση τους ριχνειιιιι δεν τους ανεβάζει ..

Απάντηση
CHARLIE04/01/201801:10

Έτσι μπράβο Mανιατακια, τέρμα τα κόζα και το Δημόσιο κηφηναριό, ΧΑ και ΣΥΡΙΖΑ είχατε στήσει τη κλίκα στο λιμάνι και ζούσατε ζωή χαρισάμενη. Τώρα,θα δουλέψετε, δε θα δουλεύετε όλους τους άλλους. Έπονται και τα παιδάκια του ΟΣΕ βεβαια.

Απάντηση
MARON04/01/201801:05

Ας βγάζουνε και 15.000 το μηνα,ιδιωτική εταιρεία είναι, δε τους πληρώνει το Δημόσιο με τους φόρους μας. Μονο βεβαια, που ξεχάσατε να γράψετε ότι δεν υπάρχει μονιμότητα πια, ισχύει ότι ισχύει και για τους ιδιωτικούς. Τα παλιά τσιράκια του κρατικοδίαιτου σιναφιού έφυγαν με μετάταξη, άρα θα μείνει οποιος είναι αποδοτικός για την εταιρεία και με το καινούργιο συνδικαλιστικό νομο,ξεχάστε και τη λέξη απεργία. Έτσι,για να τα λέμε όλα.

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία