Με απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, απαλλάσσονται οι τιμωρημένοι αξιωματικοί και σπουδαστές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας από τις ποινές τους.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, με την ευκαιρία της πρώτης του Νέου Έτους 2018, απαλλάσσει, όλους τους τιμωρημένους με πειθαρχικές ποινές αξιωματικούς, ανθυπασπιστές, υπαξιωματικούς και οπλίτες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και τους σπουδαστές των Σχολών αυτών -όπου δύναται εφαρμοσθεί - από την έκτιση του υπολοίπου των πειθαρχικών ποινών.
Η απαλλαγή θα ισχύσει από 31 Δεκεμβρίου 2017 για όλες τις μέχρι τότε επιβληθείσες ποινές.
Έρευνα του Douleutaras σε συνεργασία με το ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, αποτυπώνει τις τάσεις και τις προκλήσεις που διαμορφώνουν την καθημερινότητα των σύγχρονων επαγγελματιών
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.