Προφυλακιστέοι οι εννέα Τούρκοι μετά τις απολογίες τους

Προφυλακιστέοι οι εννέα Τούρκοι μετά τις απολογίες τους

Οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις βαριές κατηγορίες για τρομοκρατικές ενέργειες - Έδωσαν τυπικές απολογίες καθώς φέρονται να μην έχουν ενημερωθεί για το σύνολο της δικογραφίας

Προφυλακιστέοι οι εννέα Τούρκοι μετά τις απολογίες τους
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα οι εννέα κατηγορούμενοι τουρκικής και κουρδικής καταγωγής, οι οποίοι είχαν συλληφθεί την περασμένη Τρίτη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε τρία σπίτια στον Νέο Κόσμο και την Καλλιθέα.

Οι εννέα κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν σήμερα στις ανακριτικές αρχές, προκειμένου να απολογηθούν για τις βαριές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν μετά την ποινική δίωξη που τους άσκησε η εισαγγελία  για τα εξής, κατά περίπτωση αδικήματα:

- Συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση,

Κλείσιμο
- Τρομοκρατικές πράξεις προμήθειας κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών,

-Τρομοκρατικές πράξεις παράνομης κατοχής πιστολιών, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών,

-Πλαστογραφία μετά χρήσεως δημοσίων εγγράφων,

-Διακεκριμένη αντίσταση κατά της αρχής,

-Παράνομη οπλοκατοχή (σουγιάδες που κατασχέθηκαν) και

-Παράνομη κατοχή κροτίδων και καπνογόνων.

Σύμφωνα  με πληροφορίες κατά τη διάρκεια των απολογιών τους σήμερα ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες και έδωσαν τυπικές απολογίες καθώς φέρονται να μην έχουν ενημερωθεί για το σύνολο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους. «Η αλληλεγγύη στους λαούς που αγωνίζονται για τα δικαιώματα και την ελευθερία τους  δεν είναι τρομοκρατία» φέρονται να αναφέρουν μεταξύ άλλων σε υπόμνημα που κατέθεσαν στην ανακρίτρια.

Όπως δε κατήγγειλαν μέσω των συνηγόρων τους δεν είχαν, όπως προβλέπεται από το νόμο, εχέμυθη επικοινωνία με τους δικηγόρους τους λόγω των ειδικών συνθηκών κράτησης τους στην αντιτρομοκρατική.
 
Ακόμη, οι συνήγοροί τους έκαναν λόγο για αόριστο κατηγορητήριο σε βάρος των εντολέων τους που αποδίδει στους κατηγορούμενους  ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση χωρίς, όμως, να προσδιορίζει ποια είναι αυτή, ποιες πράξεις έχει κάνει και από πότε δρούσε.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή κατά ομάδες φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα και φωνάζοντας συνθήματα. 

Στα δικαστήρια είχε συγκεντρωθεί μια μικρή ομάδα αλληλέγγυων οι οποίοι κρατούσαν πανό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης