PROTOTHEMA

Ελλάδα

Τι μας αποκάλυψε μοδίστρα στο Ψυχικό

Ποια Black Friday; Τα μπαλώματα «πάνε σύννεφο»!

Ποια Black Friday; Τα μπαλώματα «πάνε σύννεφο»!

«Γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι δεν είναι να βγάλουν τα παντελόνια τους! Είναι όλο μπαλώματα στον καβάλο...»

Με ένα παντελόνι μπλου τζιν στα χέρια στο οποίο έβαζε το όγδοο μπάλωμα βρήκαμε την κυρία Ελένη η οποία είναι μοδίστρα στο Ψυχικό. "Να έρθετε να μου πείτε πόσα μαγαζιά θα κλείσουν φέτος" λέει στο protothema.gr, βασιζόμενη στην καθημερινή τριβή με τους πελάτες της και τις οικονομικές δυσκολίες που περνούν. "Μην ακούτε Black Friday, ο κόσμος δεν έχει χρήματα ούτε για τα βασικά".
Η ίδια βεβαίως κερδίζει το μεροκάματό της από μια άλλη... τριβή. Αυτή των ρούχων τα οποία με το χρόνο χρειάζονται επιδιορθώσεις. "Γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι δεν είναι να βγάλουν τα παντελόνια τους! Είναι όλο μπαλώματα στον καβάλο...". Το μικρό μαγαζάκι της βρίσκεται σε μια καλή γειτονιά του Ψυχικού και η πελατεία της είναι από τις γύρω άλλοτε αποκαλούμενες πλούσιες συνοικίες, Νέο και Παλαιό Ψυχικό, Φιλοθέη, Χαλάνδρι. "Αν είχα ανοίξει σε άλλη συνοικία, για παράδειγμα στο Ίλιον, θα είχα κλείσει. Εκεί πάνε στην αγορά και παίρνουν ρούχα με 2 ή 3 ευρώ οπότε γιατί να έρθουν σε εμένα. Εδώ είναι διαφορετικά. Υπάρχουν ακόμα στις ντουλάπες ρούχα συγγενών τα οποία αντέχουν και μπορούν να επιδιορθωθούν. Έτσι με λίγα χρήματα οι πελάτες μας κάνουν τη δουλειά τους". Το μικρό επιδιορθωτήριο ενδυμάτων είναι ασφυκτικά γεμάτο με φούστες, παντελόνια, ζακέτες, φορέματα και πουκάμισα κάθε είδους και ποιότητας. "Τώρα οι άνθρωποι ψωνίζουν από την ντουλάπα τους. Βρίσκουν παλαιά ρούχα που δεν τους κάνουν και τα φέρνουν να τα προσαρμόσουμε στις ανάγκες τους" μας λέει η κυρία Ελένη. Η δουλειά της μάλιστα είναι αρκετή διότι τρεις γυναίκες και ένας άνδρας ήταν την ώρα που τη συναντήσαμε σκυμμένοι πάνω από τις ραπτομηχανές τους και επιδιόρθωναν ρούχα ασταμάτητα.   


Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Danai24/11/201718:29

Θυμάμαι στις αρχές των 00s πηγαίναμε τα Σάββατα στο stock της Νούλης (αδελφή του Λάκη) και ψωνίζαμε με τις σακούλες τα prada, τα moschino, τα miu miu και τα dolce... Έφευγαν τα χιλιάρικα αβέρτα! Και μετά το βράδυ για ποτάκι στο Vibe στου Ψυρρή! Α' ρε εποχές!! Τώρα στις Μοδίστρες!

Απάντηση
Πασοκατζου24/11/201718:18

Εγώ ακόμα πηγαίνω στο εξωτερικό για ψώνια. Να προσέχατε. Μου λέγατε τις καλές εποχές (καλά ποσό θα φας δεν χορταίνεις ποτέ?) τώρα τραβά στα πανηγύρια να πάρεις την φτινιατζουρα.

Απάντηση
Αλέξης Μαυρογιαλούρο (Μηχανικός εξ αγχιστείας)24/11/201718:06

Ακούστε αγαπητοί μου, έχουμε ανάγκες σε αυτήν την κυβέρνηση, συμβούλους που πρέπει να πληρωθούν, ψηφοφόρους, πολιτιστικά δρώμενα με χορεύτριες στο Σύνταγμα, ο Πάνος πρέπει να παίξει μπλακ τζάκ τα Χριστούγεννα (δεν το θέλει, ας όψεται αυτός ο καταραμένος εθισμός που είχε από παιδί)... Επομένως σαν καλά παιδιά που είστε πληξρώστε τους φόρους σας! Τώρα ένα μπαλωματάκι δεν πειράζει, εμείς τόσα και τόσα έχουμε κάνει για εσας! Σας δώσαμε υπερηφάνεια. Μετά τιμής, Α.Μ.

Απάντηση
Λολ24/11/201717:06

Χαχαχαχα

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία