Συναγερμός στην ΕΛΑΣ: Συνελήφθη τζιχαντιστής στην Αλεξανδρούπολη!

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ: Συνελήφθη τζιχαντιστής στην Αλεξανδρούπολη!

Είχε περάσει από την Τουρκία μέσω Λέρου τον Ιούνιο του 2016 μαζί με τη γυναίκα του - Έμεινε σε διάφορα καμπ προσφύγων και την Αθήνα - Τον εντόπισαν επειδή η γυναίκα του τον κατήγγειλε για ενδοοικογενειακή βία - Στο κινητό του βρέθηκαν πλάνα από εκτελέσεις και φωτογραφίες με χορούς γύρω από πτώματα

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ: Συνελήφθη τζιχαντιστής στην Αλεξανδρούπολη!
Σύρος τζιχαντιστής
, 32 ετών, συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης στην Αλεξανδρούπολη, όταν παρουσιάστηκε στην υπηρεσία ασύλου της περιοχής για να κάνει αίτηση για άσυλο στη χώρα μας. 

Ο επικίνδυνος εξτρεμιστής ήρθε στην Ελλάδα από τη Συρία μαζί με τη γυναίκα του και τα δύο του παιδιά τον Ιούνιο του 2016, μέσω της Λέρου. Στη συνέχεια διέμενε σε διάφορα κέντρα φιλοξενίας στην Ελλάδα, καθώς και σε σπίτι στην Αθήνα, ενώ κατέληξε σε καμπ
προσφύγων
Κλείσιμο
στη Βόρεια Ελλάδα, στο Ωραιόκαστρο.

Η δράση του στη Συρία έγινε αντιληπτή, όταν η γυναίκα του τον κατήγγειλε πριν δύο μήνες στην κοινωνική λειτουργό του καμπ στο Ωραιόκαστρο για ενδοοικογενειακή βία, ενώ ανέφερε ότι ήταν και μέλος του Ισλαμικού Κράτους. Από τότε σήμανε συναγερμός στις αστυνομικές αρχές και ήταν σε στενή παρακολούθηση. Όταν πήγε στην υπηρεσία ασύλου της Αλεξανδρούπολης για να κάνει αίτηση για άσυλο στη χώρα μας, έγινε αντιληπτός και συνελήφθη.

Μετά τη σύλληψη του, παραδέχτηκε ότι είναι ενεργό στέλεχος του ISIS και πως ήθελε να μεταβεί στη Βόρεια Ευρώπη, σύμφωνα με πληροφορίες. Στη συνέχεια αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενος, σύμφωνα με το alexpoli.gr. 

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε έρευνα στο σπίτι όπου διέμενε στην Αθήνα, στο οποίο και εντοπίστηκαν σημαντικά ευρήματα για τη δράση του στη Συρία. Όπως έγινε γνωστό, στο κινητό του βρέθηκαν πλάνα από εκτελέσεις.Επίσης εντοπίστηκαν βίντεο και φωτογραφίες με χορούς και τραγούδια πάνω από πτώματα! Επίσης, εξετάζονται οι επαφές του και οι τηλεφωνικές του συνδιαλέξεις.

Κατηγορείται για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και παράνομη είσοδο στη χώρα. Ο τζιχαντιστής θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης. 


Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας
«Συνελήφθη χθες (19 Οκτωβρίου 2017) στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης, 32χρονος υπήκοος Συρίας, στο πλαίσιο συνεπειών εφαρμογής διοικητικού μέτρου σε βάρος του.

Ερευνάται η συμμετοχή, καθώς και ο βαθμός αυτής σε τρομοκρατικές πράξεις εκτός της ελληνικής επικράτειας κατά το παρελθόν.

Ο 32χρονος θα οδηγηθεί σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης».





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης