PROTOTHEMA

Ελλάδα

Έξαλλος ο πρόεδρος του ΙΣΑ

Πατούλης κατά Πολάκη: Ντροπή να παίζετε πολιτικό παιχνίδι στην πλάτη της 10χρονης Νεφέλης

Πατούλης κατά Πολάκη: Ντροπή να παίζετε πολιτικό παιχνίδι στην πλάτη της 10χρονης Νεφέλης

Ο Παύλος Πολάκης χωρίς ίχνος ντροπής απαξιώνει τον αγώνα της Νεφέλης ενάντια στον καρκίνο και την προσπάθεια χιλιάδων συνανθρώπων μας να τη βοηθήσουν να πάει σε εξειδικευμένο κέντρο του εξωτερικού, επισημαίνει ο Γιώργος Πατούλης

«Παίζετε πολιτικό παιχνίδι στην πλάτη ενός παιδιού που δίνει μάχη για τη ζωή του» κατηγορεί ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, που με το γνωστό του ύφος μέσω του προφίλ του στο facebook αναφέρθηκε στην περίπτωση της μικρής Νεφέλης


Ο αγώνας που δίνει το κοριτσάκι για την ίδια του τη ζωή, σε μια ηλικία που βρέθηκε να παλεύει με τις χημιοθεραπείες, αντί να παίζει ξέγνοιαστο, συγκίνησε το πανελλήνιο. Οι γονείς της, με την υποστήριξη του ΙΣΑ έκαναν έκκληση, ώστε να μπορέσει το παιδί να μεταφερθεί άμεσα σε εξειδικευμένο κέντρο του εξωτερικού και να υποβληθεί σε επέμβαση που θα της σώσει τη ζωή. 

Ο αγώνας αυτός όμως αμφισβητήθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, που δεν δίστασε να κατηγορήσει τον κύριο Πατούλη για «ψευτιά και υποκρισία», καθώς επισυνάπτει δηλώσεις του αντιπρόεδρου του ΕΟΠΥΥ Τάκη Γεωργακόπουλου στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΥΡΙΖΑ «Στο Κόκκινο», ο οποίος ισχυρίζεται πως το κορίτσι «μπορεί να εγχειριστεί στην Ελλάδα». «Η επέμβαση αφαίρεσης όγκου που χρειάζεται η μικρή Νεφέλη, μπορεί να γίνει στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, ακριβώς δίπλα, δηλαδή, από το "Αγία Σοφία" όπου νοσηλεύεται μέχρι σήμερα το παιδί. Σε περίπτωση που δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) θα είχε ήδη στείλει το παιδί στο εξωτερικό, όπως κάνει διαχρονικά για εκατοντάδες ασθενείς κάθε χρόνο», ήταν η δήλωση του κυρίου Γεωργακόπουλου. 

Ο κύριος Πατούλης όμως, με δελτίο τύπου που εξέδωσε απαντά σε όλα τα ερωτήματα. «Ενημερώνουμε τον ανάλγητο άνθρωπο και καταστροφικό για τη χώρα πολιτικό Παύλο Πολάκη ότι το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α. αποφάσισε να ανταποκριθεί στην απελπισμένη έκκληση των γονιών της μικρής Νεφέλης, βασιζόμενο σε έγγραφο που υπογράφουν τέσσερις κορυφαίοι επιστήμονες και στο οποίο προτείνουν τη μεταφορά του παιδιού σε εξειδικευμένο Κέντρο του εξωτερικού», αναφέρει χαρακτηριστικά και συνεχίζει: «Ενημερώνουμε επίσης το πρωτοπαλίκαρο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Τ. Γεωργακόπουλο ότι ο ΕΟΠΥΥ οφείλει να σέβεται τις γνωματεύσεις των θεραπόντων ιατρών ειδικά μάλιστα όταν πρόκειται για κορυφαίους επιστήμονες, οι οποίοι ζήτησαν να πάει σε εξειδικευμένο Κέντρο του εξωτερικού και όχι να αποφασίζει αυθαίρετα ότι η επέμβαση μπορεί να γίνει στη χώρα μας χωρίς να έχουν καν εξετάσει την ασθενή, οι γιατροί που πιθανολογείται ότι μπορούν να το αναλάβουν». 

«Ο εθνικός υβριστής Παύλος Πολάκης, με δηλώσεις του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης παίζει ένα επαίσχυντο πολιτικό παιχνίδι στην πλάτη ενός παιδιού που δίνει μάχη για τη ζωή του. Ο Π. Πολάκης χωρίς ίχνος ντροπής απαξιώνει τον αγώνα της Νεφέλης ενάντια στον καρκίνο και την προσπάθεια χιλιάδων συνανθρώπων μας να τη βοηθήσουν να πάει σε εξειδικευμένο κέντρο του εξωτερικού» αναφέρει το οργισμένο δελτίο τύπου του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου και καταλήγει: «Ο Παύλος Πολάκης που κατέστρεψε τη δημόσια υγεία και υπογράφει καθημερινά ελαφρά τη καρδία τη θανατική καταδίκη χιλιάδων ασθενών που καταλήγουν περιμένοντας το ασθενοφόρο ή για να βρεθεί κρεβάτι σε ΜΕΘ, όχι μόνο έκλεισε την πόρτα στην ελπίδα για τη Νεφέλη αλλά εγκαλεί και όλους εμάς που τη βοηθήσαμε. Ντροπή σας βολεμένε κύριε Πολάκη». 

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη: Ολόκληρο το δελτίο τύπου του ΙΣΑ και τα έγγραφα που επισυνάπτονται:

Ντροπή σας βολεμένε κ. Πολάκη που παίζετε πολιτικό παιχνίδι στην πλάτη ενός παιδιού που δίνει μάχη για τη ζωή του
Ο εθνικός υβριστής Παύλος Πολάκης, με δηλώσεις του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης παίζει ένα επαίσχυντο πολιτικό παιχνίδι στην πλάτη ενός παιδιού που δίνει μάχη για τη ζωή του. 
Ο Π. Πολάκης χωρίς ίχνος ντροπής απαξιώνει τον αγώνα της Νεφέλης ενάντια στον καρκίνο και την προσπάθεια χιλιάδων συνανθρώπων μας να τη βοηθήσουν να πάει σε εξειδικευμένο κέντρο του εξωτερικού.
Ενημερώνουμε τον ανάλγητο άνθρωπο και καταστροφικό για τη χώρα πολιτικό Παύλο Πολάκη ότι το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α. αποφάσισε να ανταποκριθεί στην απελπισμένη έκκληση των γονιών της μικρής Νεφέλης, βασιζόμενο σε έγγραφο που υπογράφουν τέσσερις κορυφαίοι επιστήμονες και στο οποίο προτείνουν τη μεταφορά του παιδιού σε εξειδικευμένο Κέντρο του εξωτερικού (πατήστε εδώ). Μάλιστα ο θεράπων ιατρός επικοινώνησε ο ίδιος με το Κέντρο στην Ιταλία και τους ζήτησε να δεχτούν να χειρουργήσουν το παιδί και μάλιστα το αργότερο έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, λόγω του επείγοντος της μορφής της νόσου.
Ενημερώνουμε επίσης το πρωτοπαλίκαρο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Τ. Γεωργακόπουλο ότι ο ΕΟΠΥΥ οφείλει να σέβεται τις γνωματεύσεις των θεραπόντων ιατρών ειδικά μάλιστα όταν πρόκειται για κορυφαίους επιστήμονες, οι οποίοι ζήτησαν να πάει σε εξειδικευμένο Κέντρο του εξωτερικού και όχι να αποφασίζει αυθαίρετα ότι η επέμβαση μπορεί να γίνει στη χώρα μας χωρίς να έχουν καν εξετάσει την ασθενή, οι γιατροί που πιθανολογείται ότι μπορούν να το αναλάβουν. 
Το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α. σε πλήρη σύνθεσή του, αποφάσισε ομόφωνα να ανταποκριθεί στην έκκληση δύο απελπισμένων γονιών και να βοηθήσει ένα παιδί που θα μπορούσε να είναι το δικό μας παιδί. Σε αυτή την περίπτωση θα θέλαμε σίγουρα να του προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό.
Ο Παύλος Πολάκης που κατέστρεψε τη δημόσια υγεία και υπογράφει καθημερινά ελαφρά τη καρδία τη θανατική καταδίκη χιλιάδων ασθενών που καταλήγουν περιμένοντας το ασθενοφόρο ή για να βρεθεί κρεβάτι σε ΜΕΘ, όχι μόνο έκλεισε την πόρτα στην ελπίδα για τη Νεφέλη αλλά εγκαλεί και όλους εμάς που τη βοηθήσαμε.

Ντροπή σας βολεμένε κύριε Πολάκη 

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

dhmos24/09/201713:26

Όσο πεθαίνουν Έλληνες, τόσο χαίρεται ο Πολάκης.

Απάντηση
Μαριάνθη23/09/201722:19

Χαίρομαι ειλικρινά που επιτέλους βλέπω ενυπόγραφο υλικό να συνοδεύει το άρθρο σας! Έχω ωστόσο κάποιες ενστάσεις. Οι ενυπόγραφες ιατρικές βεβαιώσεις που συνοδεύουν το άρθρο σας εκδόθηκαν από την Αιματολογική κλινική του Αγία Σοφία και όχι από κάποια Ορθοπαιδική κλινική με εξειδίκευση στην ογκολογία του μυοσκελετικού, που θεωρώ ότι θα ήταν το πρέπων, μια και αναφερόμαστε σε χειρουργική αντιμετώπιση του όγκου και όχι σε κάποιο χημειοθεραπευτικό πρωτόκολλο. Εννοείται ότι η ιατρική βεβαίωση συνυπογράφεται από ορθοπαιδικούς (με εξειδίκευση και εξαιρετική εμπειρία στην παιδο-ορθοπαιδική και στη σπονδυλική στήλη από ότι γνωρίζω), αλλά πουθενά δεν είδα να γράφει ότι η επέμβαση δεν πραγματοποιείται στην Ελλάδα, αναφέρεται μόνο ότι δεν πραγματοποιείται στο συγκεκριμένο νοσοκομείο. Φυσικά και δεν είναι επέμβαση ρουτίνας και δεν πραγματοποιείται από τον κάθε ορθοπαιδικό, σε κάθε νοσοκομείο. Πραγματοποιείται σε εξειδικευμένα κέντρα πράγματι! Αλλά γιατί θεωρείται αυτονόητο ότι τέτοια υπάρχουν μόνο στο εξωτερικό; Μήπως έχουμε και εμείς στην Ψωροκώσταινα τέτοια κέντρα; Κι όμως έχουμε Τέτοιου είδους επεμβάσεις πραγματοποιούνται σε κάποια τριτοβάθμια νοσοκομεία στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα για την περιοχή της Αττικής πραγματοποιούνται σίγουρα στην Πανεπιστημιακή Ορθοπαιδική κλινική του Αττικού νοσοκομείου όπου υπάρχουν αξιόλογοι ορθοπαιδικοί με μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση στην ογκολογία του μυοσκελετικού. Δεν έχω καμία αντίρρηση στο να χειρουργηθεί το παιδί στο εξωτερικό, και όποιος θέλει και έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει σε αυτό ας βοηθήσει. Ούτε και ασχολούμαι με το αν υπάρχουν ή όχι πολιτικά παιχνίδια. Η ουσία είναι να αποκατασταθεί η υγεία του παιδιού με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο προβληματισμός μου ωστόσο είναι για ποιόν λόγο απαξιώνετε τους Έλληνες ιατρούς μέσα από τα κείμενά σας, χωρίς να έχετε κάνει μία έστω βασική έρευνα, για το ποιος και που, δύναται να αντιμετωπίσει αυτά τα περιστατικά. Αν κάποιος δημοσιογράφος ασχοληθεί ουσιαστικά με το θέμα, θα διαπιστώσει ότι η εμπειρία κάποιων ορθοπαιδικών στην Ελλάδα είναι ίσως μεγαλύτερη από αυτή των ιατρών που θα αναλάβουν το παιδί στην Ιταλία. Δεν αντιλαμβάνομαι προς τι η προσπάθεια προώθησης ασθενών στο εξωτερικό; Το εξωτερικό αν και ακούγεται πάντα πιο εξωτικό δεν είναι απαραίτητα καλύτερο

Απάντηση
Ρατσιστικό μισος23/09/201719:01

Ο Πολακης και ο Σύριζα μισεί τα παιδιά μας που είναι Ελληνόπουλα , είναι γενιτσαροι. Εάν θυμάστε σε παρόμοια περίπτωση που αφορούσε παιδιά αλλοδαπού ο Σύριζα είχε χρηματοδοτήσει την μεταγωγή του στο εξωτερικό. Έλληνας και συριζα ίσον μακακας.

Απάντηση
Q23/09/201717:00

Μην λες αγνωστες λεξεις στους Κρητικους. Που να ξερουν απο ντροπη οι υποαναπτυκτοι?

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία