Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές στην Κεφαλονιά

Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές στην Κεφαλονιά

Μεγάλη πυρκαγιά απείλησε δασική έκταση στα Σιμωτάτα - Μεγάλη μάχη με τις φλόγες από το σύνολο των πυροσβεστικών δυνάμεων του νησιού - Αναμένεται βοήθεια από Τρίπολη και Κοζάνη για την πλήρη κατάσβεση των πυρκαγιών - Φωτιά στο Ρατζακλί απείλησε σπίτια

Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές στην Κεφαλονιά
Πυρκαγιά σε δασική έκταση και σε δύσβατο σημείο ξέσπασε αργά το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή Σιμωτάτα της Κεφαλονιάς. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής, οι οποίες αποτελούνται από 12 πυροσβέστες και 6 οχήματα. Κάποιοι κάτοικοι της περιοχής εκκένωσαν τα σπίτια τους για προληπτικούς λόγους. 



Η μάχη των πυροσβεστών, των εθελοντών και των κατοίκων, ώστε να περιοριστεί η φωτιά ήταν μεγάλη, με αποτέλεσμα τα μέτωπα των πυρκαγιών σε Βλαχάτα, Σιμωτάτα και Λουρδά να παρουσιάσουν καλύτερη εικόνα.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ιονίων Νήσων Παναγή Δρακουλόγκωνα, δεν απειλούνται κατοικίες, τα δύο μεγάλα μέτωπα στις περιοχές Σιμωτάτα και Λουρδάτα έχουν τεθεί υπό έλεγχο, ενώ τα μέτωπα στις περιοχές Ρατζακλί και Κρεμμύδι έσβησαν πλήρως. 

Παρόλα αυτά, ενισχύσεις αναμένονται το πρωί με δυνάμεις πυρόσβεσης από την Τρίπολη και την Κοζάνη για να συνεισφέρουν στην πλήρη κατάσβεση.
Κλείσιμο

Υπήρξε και μία εστία φωτιάς στο χωριό Κρεμμύδι, αλλά οι πυροσβέστες κατάφεραν να την σβήσουν άμεσα.  Ωστόσο φωτιά που ξέσπασε περίπου στη 1:30 στο Ρατζακλί πήρε μεγάλες διαστάσεις και, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, πλησίασε σε σπίτια.

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων Ευθύμιος Γεωργακόπουλος ανέφερε ότι οι ζημιές περιορίζονται σε μερικά αυτοκίνητα και σε αυλές σπιτιών.



Εν τω μεταξύ, το ηλεκτρικό ρεύμα που είχε διακοπεί λόγω της πυρκαγιάς έχει επανέλθει σε κάποια τμήματα των Βλαχάτων.

Νωρίτερα και σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγή Δρακουλόγκωνα στην ΕΡΤ: «Το μέτωπο της πυρκαγιάς κατευθύνεται προς Αργοστόλι, όπου είναι και η φορά του αέρα. Ελπίζουμε με τις ενισχύσεις που θα έρθουν σε λίγες ώρες, αλλά και με τα πυροσβεστικά αεροσκάφη που θα επιχειρήσουν με το πρώτο φως της ημέρας να θέσουμε την φωτιά υπό έλεγχο".

Η φωτιά νωρίτερα είχε περάσει το κεντρικό  δρόμο και κατευθυνόταν προς την περιοχή του Λουρδά. 



Σύμφωνα με πληροφορίες, μπήκαν άλλες δύο εστίες φωτιάς σε Καραβάδο και Τραπεάκι, αλλά πρόλαβαν και τις έσβησαν.








Πηγή: www.inkefalonia.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης