Στη Λάρνακα το C-130 που θα φέρει στην Ελλάδα 60 Κύπριους πυροσβέστες

Στη Λάρνακα το C-130 που θα φέρει στην Ελλάδα 60 Κύπριους πυροσβέστες

Η Κυπριακή Δημοκρατία θα συνδράμει στη «μάχη» με τις φλόγες με πεζοπόρο τμήμα 60 ανδρών, καθώς και έξι οχήματα - Ο Νίκος Τόσκας και ο ομόλογός του οργάνωσαν την μεταφορά

Στη Λάρνακα το C-130 που θα φέρει στην Ελλάδα 60 Κύπριους πυροσβέστες
Οι Κύπριοι πυροσβέστες που θα συνδράμουν τις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών στην Ελλάδα αναμένεται τελικά να φτάσουν αύριο το πρωί στην Αθήνα, μετά από βλάβη που παρουσίασε το C-130 που εστάλη για την παραλαβή τους.

"Η ομάδα πυρόσβεσης από την Κύπρο αναχωρεί για την Ελλάδα στις 19:30 και είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε κάθε περαιτέρω βοήθεια," είχε γράψει νωρίτερα ο Κύπριος υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου στο λογαριασμό του στο Twitter.

Ωστόσο, όπως πληροφορήθηκε το protothemam η προγραμματισμένη αναχώρηση αναβλήθηκε λόγω βλάβης του αεροσκάφους. Περίπου στις 23:00 αναμένεται να απογειωθεί από την Ελευσίνα δεύτερο C-130 με τεχνικούς και υλικά για να αποκατασταθεί η βλάβη στο πρώτο C-130 και το πρωί αναμένεται να φτάσουν στην Ελευσίνα οι Κύπριοι πυροσβέστες.

Στις 17.00 το απόγευμα της Τρίτης απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας ένα C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας με προορισμό την Λάρνακα της Κύπρου, προκειμένου να παραλάβει το πεζοπόρο τμήμα 60 ανδρών, καθώς και έξι οχήματα με τα οποία θα συνδράμει η Κυπριακή Δημοκρατία τη χώρα μας στη δύσκολη μάχη που δίνει με τις φλόγες.
Κλείσιμο

Ο Κύπριος υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου, συνομίλησε τηλεφωνικώς νωρίτερα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες ήρθαν σε επικοινωνία για τη διευθέτηση των τελευταίων λεπτομερειών αλλά και τον καθορισμό των μετώπων όπου θα συνδράμουν οι κυπριακές δυνάμεις.

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας Βίκτωρας Παπαδόπουλος, είχε δηλώσει πως η Λευκωσία είναι έτοιμη για κάθε βοήθεια.

Μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων και ερωτηθείς αν η Κύπρος θα αποστείλει βοήθεια για κατάσβεση των πυρκαγιών στην Ελλάδα, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως «είμαστε σε επικοινωνία και όταν μας ζητηθεί είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε με έμψυχο και άψυχο υλικό».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης