Την Κυριακή θα φτάσει το πρώτο πλοίο στο λιμάνι της Κω, μετά από 10 μέρες εργασιών. Ο εργολάβος το παρέδωσε σήμερα προς πλήρη χρήση, ενώ αύριο πρόκειται να πάρει την απαραίτητη πιστοποίηση από τις επιβλέπουσες αρχές.
Έτσι από Κυριακή θα αρθεί και επίσημα η απαγόρευση κατάπλου προς το λιμάνι.
Τα έργα, αφορούσαν την κατασκευή νέας προβλήτας έτσι ώστε να είναι δυνατή η προσέγγιση των πλοίων της ακτοπλοΐας τα οποία έχουν αναγκαστεί να καταπλέουν στο λιμάνι της Κεφάλου λόγω των ζημιών που υπέστη το λιμάνι από τον σεισμό των 6,4 βαθμών Ρίχτερ που έπληξε το νησί τον περασμένο μήνα.
Σπίρτζης: Έγινε αγώνας δρόμου
Κλείσιμο
Στην παράδοση του έργου παρέστη σήμερα ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης ο οποίος σε δηλώσεις του εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ολοκλήρωση του έργου.
«Έγινε αγώνας δρόμου για να τελειώσει το έργο, αφού στις 30 Ιουλίου υπεγράφη η σύμβαση και στις 10 Αυγούστου παραδόθηκε το έργο» επεσήμανε σε δηλώσεις του ο υπουργός Υποδομών τονίζοντας ότι «όταν θέλουμε πράγματι όλοι μαζί οι συντελεστές να κάνουμε κάτι μπορούμε να το καταφέρουμε
».
Χρειάζονται πάντως να γίνουν και άλλες παρεμβάσεις στο λιμάνι της Κω που έχει υποστεί αρκετές ζημιές από τον σεισμό και όπως ανακοίνωσε ο κ. Σπίρτζης θα υπάρξει για τα απαιτούμενα έργα ανάθεση μελέτης τον Σεπτέμβριο με σκοπό να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.
Έκανε μάλιστα γνωστό ότι για τις απαιτούμενες εργασίες στο λιμάνι της Κω έχει ήδη εγκριθεί ποσό 8 εκατομμυρίων ευρώ.
Για άλλη μια χρονιά, το Stelios Philanthropic Foundation στηρίζει έμπρακτα τη νέα επιχειρηματικότητα, επιβραβεύοντας τρεις νεοφυείς επιχειρήσεις με συνολικά €300.000
Η Μαρίνα-Λύδα Κουταρέλλη και η Τίνα Κίκιζα βρέθηκαν στην ίδια κουζίνα, έβαλαν τις ποδιές τους και ετοίμασαν μια αυθεντική σπετσιώτικη συνταγή με αφορμή το φετινό Spetses Mini Marathon
Παλιά, η ψυχαγωγία ήταν κάτι απλό. Ένα βιβλίο, μία ταινία, μια κούνια στην αυλή, φίλοι στη γειτονιά. Αυτές οι στιγμές μας έκαναν να νιώθουμε μαζί, να φτιάχνουμε εικόνες και μνήμες όλοι μαζί. Στο μέλλον θα δίνει την απάντηση στο ερώτημα «ποιος είμαι».