Σύγκρουση αλιευτικού με υδροφόρα στην Αίγινα - Δύο νεκροί

Σύγκρουση αλιευτικού με υδροφόρα στην Αίγινα - Δύο νεκροί

Οι νεκροί είναι δύο ηλικιωμένοι, αδέρφια από τη Σουβάλα - Η υδροφόρα ανήκε σε ιδιώτη - Τι δηλώνουν στο protothema.gr συγγενής των θυμάτων και ο δήμαρχος του νησιού

Σύγκρουση αλιευτικού με υδροφόρα στην Αίγινα - Δύο νεκροί
Τραγωδία με δύο νεκρά αδέρφια στην Αίγινα, όταν αλιευτικό σκάφος βυθίστηκε 2,5 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Σουβάλας, 
έπειτα από σύγκρουση με υδροφόρα. Υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες η υδροφόρα «Αίγινα 2» συγκρούστηκε με το αλιευτικό «Παναγιώτης» στις 7.30 το πρωί της Τετάρτης. Προκαλεί δε πολλά ερωτήματα πώς ακριβώς συνέβη αυτό καθώς, ως γνωστόν, και τα δύο σκάφη κινούνται με πολύ μικρή ταχύτητα.

Το αλιευτικό βυθίστηκε σχεδόν αμέσως και το εξαμελές πλήρωμα της υδροφόρας περισυνέλεξε τα δύο άτομα που επέβαιναν σε αυτό χωρίς τις αισθήσεις τους. Στη συνέχεια τους μετέφερε στο λιμάνι της Αίγινας, όπου τους περίμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Εκεί οι διασώστες διαπίστωσαν ότι και τα δύο άτομα είχαν χάσει τη ζωή τους. Πρόκειται για δύο αδέρφια από τη Σουβάλα, ηλικίας 74 και 62 ετών, που σύμφωνα με πληροφορίες, δεν γνώριζαν κολύμπι.

Κλείσιμο
Από τη σύγκρουση, το αλιευτικό σκάφος που ήταν ξύλινο, διαλύθηκε.

Οι δύο άτυχοι ψαράδες εκείνη την ώρα προσπαθούσαν να μαζέψουν τα δίχτυα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, καθώς παρά τις φωνές του πλοιάρχου του πλοίου δεν άκουσαν και συνέχισαν την εργασία τους.
 
Ο πλοίαρχος του «Αίγινα» προσπάθησε να πραγματοποιήσει ελιγμό ωστόσο το αλιευτικό με τους δύο επιβαίνοντες δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί και συγκρούστηκε στη δεξιά πλευρά της πρύμνης του πλοίου.
 
Κατά πάσα πιθανότητα ο θάνατός των δύο άτυχων ψαράδων που έπεσαν στο νερό οφείλεται σε πνιγμό μετά από σφοδρή πτώση, ενώ τα δύο θύματα ήδη αναγνωρίστηκαν από τους οικείους τους στο κέντρο υγείας της Αίγινας.

Ο δήμαρχος Αίγινας, Δημήτρης Μούρτζης μίλησε στο protothema.gr για το τραγικό περιστατικό: «Δυστυχώς άλλη μια τραγωδία συμβαίνει στην Αίγινα. Είμαι εδώ, στο Λιμεναρχείο και προσπαθώ να μάθω πώς έγινε η σύγκρουση, γιατί χάθηκαν δύο ζωές. Είναι δύο αδέρφια που ήταν επαγγελματίες ψαράδες εδώ στην περιοχή μας. Προσπαθούμε να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες για αυτή τραγωδία και επίσης θέλω να πω ότι η υδροφόρα δεν ανήκει στο δήμο αλλά σε ιδιώτη».

Στο protothema.gr μίλησε και συγγενής των δύο θυμάτων: «Κρίμα που έφυγαν από τη ζωή με αυτό τον άσχημο τρόπο. Από το πρωί έχουμε στενοχωρηθεί όλοι, οι γυναίκες τους, τα παιδιά τους, τα εγγόνια τους δεν μπορούν να το πιστέψουν. Υποθέτω ότι τα δύο αδέρφια πρέπει να μάζευαν τα ψάρια εκείνη την ώρα και να μην είδαν την υδροφόρα που κατευθυνόταν κατά πάνω τους. Δεν μπορώ να σκεφτώ τι άλλο μπορεί να συνέβη και δεν κινήθηκαν αμέσως».

Μέχρι στιγμής τα αίτια της σύγκρουσης του πλοίου με το αλιευτικό σκάφος παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Οι σοροί βρίσκονται στο κέντρο υγείας του νησιού και το πλήρωμα της υδροφόρας στο λιμεναρχείο, όπου καταθέτει για να διαπιστωθεί πώς καταλήξαμε στην τραγωδία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης