Καλλιάνος για τον καύσωνα: Άλλες 24 ώρες υπομονή...

Καλλιάνος για τον καύσωνα: Άλλες 24 ώρες υπομονή...

«Έβρασε» στους 46 βαθμούς Κελσίου η Νότια Κρήτη, λέει ο μετεωρολόγος

Καλλιάνος για τον καύσωνα: Άλλες 24 ώρες υπομονή...
Για δεύτερη μέρα «βράζει» ολόκληρη η επικράτεια, λέει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, σε ανάρτησή του στο Facebook.

Και συνεχίζει: «Αυτό πλέον το έχουμε καταλάβει όλοι μας. Ακόμη και τις βραδινές ώρες η δυσφορία κατά τόπους είναι πολύ έντονη. Ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα, τα κλιματιστικά χρειάζεται να δουλεύουν 24 ώρες ασταμάτητα».

Αναφορικά με τον καιρό, υπογραμμίζει: «Σήμερα το μεσημέρι, σε πολλές περιοχές της χώρας, ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 42 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τους μετεωρολογικούς σταθμούς τους Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών». 

Κλείσιμο
«Ένα ακόμη ρεκόρ καταγράφηκε την 2η και εξίσου δύσκολη μέρα του ισχυρού αυτού καύσωνα που μας θύμισε μέρες του Ιούνη του 2007. Η θερμοκρασία στη Μεσσαρά της Κρήτης, στα νότια δηλαδή τμήματα του νόμου Ηρακλείου, έφτασε σχεδόν τους 46°C υπό σκιά. Αυτό συνέβη στην κομόπολη των Μοιρών, μιας περιοχής ξακουστής για τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες». 

»Στο κέντρο της Αθήνας η θερμοκρασία για 2η συνεχόμενη μέρα έφτασε με σχετική ευκολία τους 43°C, ενώ και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας ο υδράργυρος ουσιαστικά εκτοξεύθηκε σε πολύ μεγάλες τιμές». 

»Σας είχα προειδοποιήσει εδώ και μέρες ότι θα έρθει κάτι πολύ ισχυρό, κάτι που δεν είχε ξαναέρθει τα τελευταία 10 χρόνια σε ό,τι αφορά στις τιμές των θερμοκρασιών. Άλλη μια μέρα πρέπει να κάνουμε υπομονή διότι και αύριο Κυριακή,  οι τιμές των θερμοκρασιών θα σκαρφαλώσουν και πάλι πάνω από τους 42-43°C για τις περισσότερες περιοχές της ανατολικής και νότιας Ελλάδας. Στα δυτικά θα πέσει ελαφρώς η θερμοκρασία και δεν θα ξεπεράσει τους 37-38°C κατά μέση τιμή».

»Από τη Δευτέρα σταδιακά θα πέσει η θερμοκρασία κατά 10°C σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, ενώ την Τρίτη θα υποχωρήσει κι άλλο λόγω της ενίσχυσης του μελτεμιού στο Αιγαίου όπου θα δράσει την κατάλληλη στιγμή και θα μας ανακουφίσει».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης