Νέες ποινικές διώξεις για σύμβαση εξοπλιστικού επί θητείας Τσοχατζόπουλου

Νέες ποινικές διώξεις για σύμβαση εξοπλιστικού επί θητείας Τσοχατζόπουλου

Η σύμβαση είχε υπογραφεί τον Απρίλιο του 1998 και η ζημία που φέρεται να προκλήθηκε στο ελληνικό δημόσιο από τη μη εκτέλεση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων ανέρχεται στα 5 εκ. ευρώ

Νέες ποινικές διώξεις για σύμβαση εξοπλιστικού επί θητείας Τσοχατζόπουλου
Με νέες κακουργηματικές κατηγορίες βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Γιάννης Σμπώκος, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντή Εξοπλισμών Αντώνης Κάντα αλλά και οι νόμιμοι εκπρόσωποι της εταιρείας SΟΝΑΚ που είχε αναλάβει τα αντισταθμιστικά Θωμάς Λιακουνάκος (πρώην πρόεδρος SΟΝΑΚ) και Ηλίας Αρκουμανέας (πρώην διευθύνων σύμβουλος SΟΝΑΚ).

Πρόκειται για νέα ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος των συγκεκριμένων προσώπων με παραγγελία που έδωσε η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη για τη σύμβαση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων που είχε υπογραφεί επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου και αφορά τα ελικόπτερα τύπου Σινούκ.

Η σύμβαση είχε υπογραφεί τον Απρίλιο του 1998 και η ζημία που φέρεται να προκλήθηκε στο ελληνικό δημόσιο από τη μη εκτέλεση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων ανέρχεται στα 5 εκ. ευρώ.

Κλείσιμο
Μάλιστα, με απόφαση της εισαγγελίας η δικογραφία διαβιβάζεται στη Βουλή για τον πρώην υπουργό ενώ για τα μη πολιτικά πρόσωπα ο φάκελος διαβιβάστηκε στην ανακρίτρια κατά διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα.
Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της απιστίας σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και της ηθικής αυτουργίας στο αδίκημα αυτό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης