Σε λίγο οι αποφάσεις της ΠΟΕ - ΟΤΑ για την απεργία

Σε λίγο οι αποφάσεις της ΠΟΕ - ΟΤΑ για την απεργία

Πρόεδρος ΠΟΕ-ΟΤΑ: Θα πάρουμε τις αποφάσεις στην εκτελεστική επιτροπή, ευχαριστούμε την κοινωνία για τη συμπαράσταση - Ο Βίτσας δεν απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να μαζέψει σκουπίδια ο στρατός

Σε λίγο οι αποφάσεις της ΠΟΕ - ΟΤΑ για την απεργία
Με το θερμόμετρο να χτυπά κόκκινο οι εργαζόμενοι στους δήμους αποφασίζουν σήμερα για τη μορφή της δράσης τους από εδώ και πέρα. Ακόμη, όμως, και να αποφασίσουν αναστολή των καταλήψεων και της απεργίας θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες τρεις ημέρες κόλασης. 

Σε πρώτη φάση οι εργαζόμενοι και οι συμβασιούχοι των Δήμων ξεκίνησαν λίγο μετά τις 11 το πρωί την πορεία διαμαρτυρίας από τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ 
στην πλατεία Καραϊσκάκη με προορισμό τη Βουλή, όπου και έφτασε λίγο μετά τις 12. 
Κλείσιμο

Εκεί τους «υποδέχθηκαν» κλούβες της ΠΟΕ-ΟΤΑ και διέκοψαν την πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο οποίο ήθελαν να φτάσουν οι διαδηλωτές για να θυροκολλήσουν τα αιτήματά τους.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ αφού ανακοίνωσε ότι οι διαδηλωτές δεν είχαν πρόθεση να συγκρουστούν με τους αστυνομικούς, στη συνέχεια δεν έδωσε καμία ιδέα για το ποια θα είναι η προσωπική του εισήγηση για τη συνέχιση ή μη της κινητοποίησης παραπέμποντας στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το μόνο που αρκέστηκε να πει ότι «εγώ ήμουν αυτό που την προηγούμενη φορά μίλησα για περισσότερο προσωπικό ασφαλείας στους δήμους. Θα ήταν καλό να πάτε και με αυτούς που μαζεύουν σκουπίδια σήμερα σε 40 βαθμούς Κελσίου».

Ευχαρίστησε, τέλος, την κοινωνία για τη συμπαράσταση τονίζοντας ότι «είμαστε η μοναδική ομοσπονδία που μας δέχθηκε ο πρωθυπουργός».


Στην κορυφή της πορείας βρέθηκε ένα πανό με το οποίο οι διαδηλωτές ζητούν να σταματήσει η κοροϊδία με τους συμβασιούχους.


Σ' αυτό το εκρηκτικό κοκτέιλ η κυβέρνηση παραμένει ουσιαστικά παρατηρητής, αφού μετά το «ναυάγιο» της συνάντησης του πρωθυπουργού με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, στην οποία, ωστόσο, είχε επικοινωνιακά επενδύσει το Μαξίμου, δεν έχει αναληφθεί άλλη πρωτοβουλία. Αντιθέτως, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και ο καθ' ύλην αρμόδιος υπουργός Πάνος Σκουρλέτης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος έχουν επιδοθεί σε ένα παιχνίδι επίρριψης ευθυνών στην αντιπολίτευση. 

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κ. Τζανακόπουλος κατηγόρησε την  ΝΔ ότι εμπλέκεται στην απόφαση για μη αναστολή των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα, τονίζοντας ότι «η συνδικαλιστική παράταξη της ΝΔ, μετά από εντολές της ίδιας της ηγεσίας του κόμματος, άλλαξε την πάγια θέση της στο ΔΣ της ΠΟΕ-ΟΤΑ και παρά την αντίθετη εισήγηση δεν ανεστάλησαν οι κινητοποιήσεις».

Από την άλλη, ο υπουργός Επικρατείας διαβεβαίωσε πως «η κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει τη διακινδύνευση της δημόσιας υγείας, αλλά ούτε και την παράδοση μίας δημόσιας και ευαίσθητης υπηρεσίας σε ιδιωτικά συμφέροντα». 

Το Plan B της κυβέρνησης

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση, όπως άφησε να εννοηθεί ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Τετάρτη, ετοιμάζεται για το χειρότερο σενάριο καταρτίζοντας ένα Plan B που περιλαμβάνει, σύμφωνα με την Καθημερινή, τη Δικαιοσύνη και το στρατό.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες αυτό που περιμένει η κυβέρνηση, η οποία δεν θέλει και δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τη διαδικασία της πολιτικής επιστράτευσης, είναι μια ενεργοποίηση της Δικαιοσύνης με φόντο τον κίνδυνο της δημόσιας υγείας από τους τόνους των σκουπιδιών ενώ παράλληλα σχεδιάζει το ενδεχόμενο να βγάλει στους δρόμους οχήματα του στρατού με στρατιωτικό προσωπικό για να μαζέψουν τα σκουπίδια.

Έκανε πίσω ο Μπουτάρης...
Ο Δήμαρχος θεσσαλονίκης «παγώνει» τη συμφωνία με τον ιδιώτη μέχρι την Κυριακή. Οι εργαζόμενοι δεσμεύτηκαν οτι θα του παραδώσουν την πόλη -εφόσον λήξει η απεργία - μέχρι την Κυριακή όπως ήταν.

Κραυγή αγωνίας από εμπόρους και τουριστικές επιχειρήσεις...

Την ίδια ώρα έκκληση να βρεθεί άμεσα λύση στο μείζον ζήτημα των σκουπιδιών απευθύνει σύσσωμος ο τουριστικός κλάδος και το ίδιο το υπουργείο Τουρισμού.

«Ας σταματήσουμε επιτέλους να πυροβολούμε τα πόδια μας! Δεν το αντέχει ούτε η κοινωνία ούτε η οικονομία μας!», είναι το μήνυμα του προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Γιάννη Ρέτσου, μέσω Τwitter, ενώ και η υπουργός Τουρισμού κυρία Ελενα Κουντουρά δηλώνει ότι «η απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, πλήττει τον τουρισμό και δυσφημεί τη χώρα».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης