Σάρωσε τη Δυτική Ελλάδα η κακοκαιρία - Καταιγίδες και χαλάζι σε Κοζάνη, Κέρκυρα, Αγρίνιο

Σάρωσε τη Δυτική Ελλάδα η κακοκαιρία - Καταιγίδες και χαλάζι σε Κοζάνη, Κέρκυρα, Αγρίνιο

Πρωτοφανείς εικόνες για τον μήνα Ιούνιο αντίκρισαν οι κάτοικοι πολλών περιοχών - Μεγάλες ζημιές σε σπίτια και χωράφια - Ο καιρός της Δευτέρας

Σάρωσε τη Δυτική Ελλάδα η κακοκαιρία - Καταιγίδες και χαλάζι σε Κοζάνη, Κέρκυρα, Αγρίνιο
hΕικόνες πρωτοφανείς για τον μήνα Ιούνιο αντίκρισαν σήμερα οι κάτοικοι πολλών περιοχών της χώρας, ιδίως στη Δυτική Ελλάδα που χτυπήθηκε περισσότερο από το κύμα κακοκαιρίας.

Σφοδρές βροχοπτώσεις σημειώθηκαν σε αρκετούς νομούς, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, ενώ δεν έλειψαν και οι χαλαζοπτώσεις σε Κέρκυρα, Αγρίνιο και Ιωάννινα.

Στην Κοζάνη για μία ακόμη φορά οι κάτοικοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με πλημμύρες που προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές σε αυτοκίνητα, σπίτια και χωράφια. Δείτε παρακάτω αναλυτικά την κατάσταση σε κάθε περιοχή.
Κλείσιμο

Πλημμύρισε η Κοζάνη από τις σφοδρές βροχοπτώσεις

Σφοδρή βροχόπτωση έπληξε πάλι την Κοζάνη με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης.

Τα αυτοκίνητα κινούνταν με δυσκολία στους δρόμους λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού, ενώ επικίνδυνη ήταν η κυκλοφορία και για τους πεζούς.

Τα υπόγεια πολλών σπιτιών πλημμύρισαν, με το νερό να φτάνει μέχρι και το ένα μέτρο ύψος σε κάποιες περιπτώσεις, ενώ πολλές ήταν και οι ζημιές σε χωράφια.

Δείτε παρακάτω βίντεο από το kozanimedia και το kozan.gr



 
Κέρκυρα: Χαλάζι σε μέγεθος ρεβιθιού έπληξε το νησί

Έντονη χαλαζόπτωση και καταιγίδα έπληξε την Κέρκυρα νωρίς το απόγευμα. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα κυριάρχησαν σε όλο το νησί, χωρίς όμως να δημιουργηθούν προβλήματα, όπως αναφέρθηκε στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας.

Το χαλάζι που είχε μέγεθος ρεβιθιού κατάφερε μέσα σε λίγα λεπτά, να «ασπρίσει» δρόμους και πεζοδρόμια, όμως δεν προκάλεσε ζημιές, όπως έγινε γνωστό. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα φέρεται ήδη να παρουσιάζουν ύφεση και να εξασθενούν, με τη βροχή να πλήττει κατά τόπους το νησί.


Ισχυρή βροχόπτωση συνοδευόμενη από χαλαζόπτωση στο Αγρίνιο


Λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα μία ισχυρή βροχόπτωση η οποία συνοδεύτηκε με έντονη χαλαζόπτωση έπληξε ολόκληρη την περιοχή του Αγρινίου δημιουργώντας αρκετά προβλήματα τόσο σε σπίτια, όσο και σε καλλιεργήσιμες περιοχές με το χαλάζι να σκεπάζει κυριολεκτικά τα πάντα.

Το AgrinioTimes.gr συνέλεξε το ακόλουθο υλικό βίντεο:


 
Χαλαζόπτωση και στα Ιωάννινα

Ξαφνική επιδείνωση παρουσίασε ο καιρός το μεσημέρι της Κυριακής, με σφοδρές καταιγίδες και έντονες χαλαζοπτώσεις και στον νομό των Ιωαννίνων. Όπως αναφέρει το epirus-tv, περιορισμένης έκτασης ζημιές έχουν υποστεί καλλιέργειες κατοίκων των χωριών, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου να βρίσκεται πάντως σε ετοιμότητα σε περίπτωση που χρειαστεί να επέμβει.



Γενική πρόγνωση καιρού για Δευτέρα 12-6-2017

Σύμφωνα με τον ιστότοπο meteo.gr, την Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017 αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο, και το κεντρικό και νότιο Αιγαίο. Σταδιακά, και έως το από το μεσημέρι, τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο νότιο Αιγαίο και την Πελοπόννησο και θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, και μόνο το μεσημέρι και απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Η ορατότητα στα ορεινά και ημιορεινά της βόρειας χώρας κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο θα παρουσιάσει άνοδο της τάξης των 2 έως 5 βαθμών. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 12 έως 29, στην κεντρική από 14 έως 29, στη νότια από 14 έως 28, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 28, στα νησιά του Αιγαίου από 18 έως 28, και στην Κρήτη από 15 έως 25.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, με εξαίρεση την περιοχή των Δωδεκανήσων όπου θα πνέουν από δυτικές και βορειοδυτικές διευθύνσεις. Στο Ιόνιο οι ανατολικοί άνεμοι 3 έως 5 μποφόρ θα στραφούν από το πρωί σε βόρειους ίδιας έντασης.

Στην Αττική, από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως και το πρωί, αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές στα βόρεια και στα ορεινά του νομού. Στη συνέχεια αναμένονται μόνο τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές μόνο νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης