Βίντεο: Τεράστια «ρουφήχτρα» δίπλα στην ακτή της Κέρκυρας!

Βίντεο: Τεράστια «ρουφήχτρα» δίπλα στην ακτή της Κέρκυρας!

Οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν στο σημείο δημιούργησαν αυτό το σπάνιο για τα ελληνικά νερά φυσικό φαινόμενο - Στην Σητεία ανεμοστρόβιλος «σάρωσε» τα πάντα στο πέρασμά του

Βίντεο: Τεράστια «ρουφήχτρα» δίπλα στην ακτή της Κέρκυρας!
Ένας Σκοτσέζος που κάνει διακοπές στην Κέρκυρα κατέγραψε με την κάμερά του ένα σπάνιο φυσικό φαινόμενο για την χώρα μας: Η κακοκαιρία δημιούργησε στη θάλασσα μια «ρουφήχτρα», μια τεράστια παλιρροιακή δίνη
όπως ονομάζεται.

Μόλις λίγα μέτρα από την ακτή και από το μπαλκόνι του σπιτιού που μένει για τις διακοπές του στην Κασσιώπη της Κέρκυρας, ο Κιέραν Ντίκσον είδε την ρουφήχτρα που είχε αρκετά μέτρα διάμετρο και έβγαλε αμέσως την κάμερά του. Δήλωσε στην Daily Mail πως το φαινόμενο κράτησε περίπου πέντε λεπτά και δεν προκάλεσε κανένα σοβαρό πρόβλημα. 

Κλείσιμο
Ο Σκοτσέζος ανέβασε το βιντεάκι στο προφίλ του στο facebook και έγραψε: «Αφήσαμε τη Σκωτία με λιακάδα κι εδώ έχει αυτό τον καιρό»! 



Ανεμοστρόβιλος στη Σητεία
Ένας ανεμοστρόβιλος «σάρωσε» το πρωί του Σαββάτου την Σητεία στο Λασίθι της Κρήτης, όπου έβρεχε καταρρακτωδώς από τα ξημερώματα. 

Σε βίντεο που κατέγραψαν κάτοικοι του χωριού φαίνεται το φαινόμενο να εκτυλίσσεται, καθώς «σηκώνει» αντικείμενα από το έδαφος, τόσο στην ξηρά, όσο και στο λιμάνι. Οι φωτογραφίες μετά το πέρασμά του αποτυπώνουν μεγάλες ζημιές και καταστροφές σε στέγες, αυλές και δρόμους. 















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης