Αφέθηκε ελεύθερος Πακιστανός καταζητούμενος με «ερυθρή αγγελία» της Ιντερπόλ

Αφέθηκε ελεύθερος Πακιστανός καταζητούμενος με «ερυθρή αγγελία» της Ιντερπόλ

Ο 25χρονος Ahmed Waheed έχει δολοφονήσει δύο άτομα στη χώρα του - Ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι δεν έπρεπε να εκδοθεί γιατί κινδυνεύει η ζωή του - Στις 26 Απριλίου έληξε η περίοδος κράτησής του στην Αμυγδαλέζα

Αφέθηκε ελεύθερος Πακιστανός καταζητούμενος με «ερυθρή αγγελία» της Ιντερπόλ
Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη ότι οι ελληνικές αρχές άφησαν ελεύθερο έναν 25χρονο Πακιστανό σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί «ερυθρά αγγελία» από την Ιντερπόλ για διπλή δολοφονία στην πατρίδα του.

Ο Ahmed Waheed ήταν κρατούμενος στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στην Αμυγδαλέζα μέχρι τις 26 Απριλίου οπότε και έληξε ο χρόνος επιτρεπτής κράτησης. Έκτοτε κυκλοφορεί ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αν και από τις αρχές, όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, έχει χαρακτηριστεί ως «εξαιρετικά επικίνδυνος».

Παράλληλα όπως καταγγέλλει ο δικηγόρος ενός εκ των θυμάτων του, Παναγιώτης Μπαϊλακτάρης, ο 25χρονος έχει υποβάλει αίτηση χορήγησης ασύλου που εκκρεμεί. «Οι αρχές όφειλαν να έχουν αντιμετωπίσει το αίτημά του για άσυλο πολύ πριν λήξει ο ανώτατος επιτρεπόμενος χρόνος κράτησης ενός ατόμου που αποτελεί κίνδυνο και για την εθνική ασφάλεια αλλά και για τη δημόσια τάξη» προσθέτει ο δικηγόρος.

Κλείσιμο
Ο Ahmed Waheed στις 2 Ιουλίου 2014 με τη συμμορία του που «πουλούσε» προστασία σε καταστήματα δολοφόνησε δύο άτομα στο Πακιστάν. 

Όταν εντοπίστηκε στη Θήβα στις αρχές του περασμένου Ιουνίου ο 25χρονος υποστήριξε ότι κινδυνεύει με θανατική ποινή στο Πακιστάν και γι' αυτό ζήτησε να μην εκδοθεί στη χώρα του.

Αν και δικαστήριο στο Ναύπλιο έκρινε ότι έπρεπε να εκδοθεί, ο Πακιστανός προσέφυγε στον Άρειο Πάγο που έκρινε ότι δεν πρέπει να συμβεί αυτό γιατί όντως κινδυνεύει στη χώρα του με θάνατο. Έτσι ο 25χρονος κατέληξε στην Αμυγδαλέζα από την οποία έφυγε τον Απρίλιο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης