Πενήντα κουκουλοφόροι τα έκαναν «γυαλιά - καρφιά» έξω από τη Βουλή

Πενήντα κουκουλοφόροι τα έκαναν «γυαλιά - καρφιά» έξω από τη Βουλή

Άγρια επεισόδια την ώρα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου - Μολότοφ και χημικά μεταξύ των ΜΑΤ και των κουκουλοφόρων 

Πενήντα κουκουλοφόροι τα έκαναν «γυαλιά - καρφιά» έξω από τη Βουλή
Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το Σύνταγμα το απόγευμα της Πέμπτης, την ώρα που ψηφίζονταν στη Βουλή τα μέτρα του 4ου
Μνημονίου.

Για περίπου δύο ώρες το κέντρο της Αθήνας ήταν απροσπέλαστο αφου εκτυλίχθηκαν σοβαρά επεισόδια από περίπου 50 κουκουλοφόρους. 

Κλείσιμο
Στις επτά το απόγευμα και ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη τα συλλαλητήρια της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ
ενάντια στα
νέα μέτρα που ψηφίστηκαν απο το κοινοβούλιο με 153 «ναι» από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μία ομάδα ατόμων επιτέθηκε σε δημοσιογράφο τηλεοπτικού σταθμού γρονθοκοπώντας τον και στη συνέχεια διασκορπίστηκε μέσα στο πλήθος των διαδηλωτών. 

Λίγο αργότερα κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν παρατεταγμένες μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη επιχείρωντας να ανέβουν τα σκαλιά για να φτάσουν στο προαύλιο χώρο της Βουλής.

Ωστόσο δεν τα κατάφεραν, καθώς άνδρες των ΜΑΤ τους απώθησαν με ρίψη χημικών και χειρομβοβίδων κρότου λάμψης και τότε τα ίδια άτομα «απάντησαν» με «βροχή» από αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ.

Κάποιοι από τους διαδηλωτές αποχώρησαν από το συλλαλητήριο ωστόσο αρκετοί ήταν αυτοί που παρέμειναν έξω από τη Βουλή φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στη νέα συμφωνία κυβέρνησης-δανειστών που θα επιφέρει νέες μειώσεις στα εισοδήματα. 

Λίγο αργότερα κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιά σε σκοπιά του Άγνωστου Στρατιώτη ενώ τα επεισόδια συνεχίστηκαν με πετροπόλεμο και στη συνέχεια εκτονώθηκαν. 

Μέχρι αργά χθες το βράδυ έγινε μία σύλληψη και δύο προσαγωγές. Να σημειωθεί ότι οι άντρες των ΜΑΤ εντόπισαν μέσα στο σακίδιο ενός κουκουλοφόρου τον οποίο συνέλαβαν ένα τσεκούρι και ένα σφυρί. 

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, κουκουλοφόροι είχαν επιτεθεί στη διάρκεια του συλλαλητηρίου εργαζομένων στο Σύνταγμα, στις αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποιώντας τσεκούρια και σφυριά αλλά και αυτοσχέδια όπλα με τα οποία πετούσαν βεγγαλικά στους αστυνομικούς. 

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες 




















Δείτε βίντεο από τα επεισόδια:








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης