Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις: «Όχι στα νέα βάναυσα μέτρα»

Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις: «Όχι στα νέα βάναυσα μέτρα»

Ηχηρό «όχι» των εργαζόμενων στην ψήφιση των βάναυσων μνημονιακών μέτρων - Μετ' εμποδίων σήμερα οι μετακινήσεις

Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις: «Όχι στα νέα βάναυσα μέτρα»
Στην πλατεία Κλαθμώνος όπου πραγματοποίησαν συγκέντρωση η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ  για να τιμήσουν την εργατική Πρωτομαγιά οι ομιλητές επεσήμαναν ότι η φετινή απεργία της Πρωτομαγιάς αποκτά ιδιαίτερα αγωνιστικά χαρακτηριστικά, με δεδομένο το γεγονός ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση νέα μνημονιακά μέτερα.  «Μέτρα που θα επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο την ανεργία και τη φτωχοποίηση της πλειοψηφίας των πολιτών. Στις βάρβαρες και αδιέξοδες πολιτικές, η απάντηση των εργαζομένων είναι ξεκάθαρη, ενωτική και αγωνιστική» τόνισαν οι συνδικαλιστές οι οποίοι εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους  και στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές .

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι έκαναν πορεία που κατέληξε στη Βουλή.

Nωρίτερα, αντιπροσωπείες της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας κατέθεσαν στεφάνι μνήμης και τιμής στο χώρο των εκτελεσθέντων στην Καισαριανή και στο μνημείο του Σταύρου Καλλέργη.

Κλείσιμο


Η Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ θα συνεδριάσει αύριο για να επικυρώσει την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Συνομοσπονδίας  για νέα απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 17 Μαΐου. Η νέα απεργιακή κινητοποίηση θα γίνει σε συντονισμό με την ΑΔΕΔΥ και κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς της χώρας οι οποίοι δήλωσαν ότι σε περίπτωση που η Κυβέρνηση αιφνιδιάσει και φέρει νωρίτερα τα μέτρα για ψήφιση, η ημερομηνία της Απεργίας θα επανακαθοριστεί.

Στόχος της ΓΣΕΕ  είναι να υπάρξει μια καλά συντονισμένη δράση και αντίδραση κατά των νέων  μνημονιακών μέτρων, μια συμμαχία για την κοινωνία και την εργασία, όλων εκείνων που πλήττονται από τις βάρβαρες κυβερνητικές πολιτικές.



Μαζική ήταν η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα.  Ο Γ.Γ της ΚΕ του ΚΚΕ  Δ. Κουτσούμπας κάλεσε τους πολίτες να ξεκινήσουν με αφετηρία την Πρωτομαγιά νέες μεγάλες δυναμικές κινητοποιήσεις για να «πάρουμε πίσω όλα όσα μας έκλεψαν την περίοδο της κρίσης, για να καταργήσουμε όλους τους αντεργατικούς αντιλαϊκούς νόμους, για να αποδεσμεύσουμε τη χώρα μας από τις λυκοσυμμαχίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, για να διαγράψουμε μονομερώς αυτό το χρέος και βεβαίως για να ανοίξουμε τον δρόμο της κοινωνκοποίησης της οργάνωσης της παραγωγής, των υπηρεσιών, όλης της οικονομίας με κεντρικά επεξεργασμένο επιστημονικό σχέδιο έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την ευημερία του λαού μας πραγματικά, ενάντια σε πολέμους, με ειρήνη, με την εργατική τάξη, τον λαό στην εξουσία. Αυτός ο δρόμος και μπορεί και πρέπει να ανοίξει από σήμερα, από εδώ και πέρα, κάθε μέρα, κάθε ώρα».



Τα μέλη του ΠΑΜΕ στη συνέχεια έκαναν πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία.

Συγκεντρώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά πραγματοποιήθηκαν επίσης στον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Μετ΄εμποδίων θα μετακινηθεί το επιβατικό κοινό σήμερα, Πρωτομαγιά, εξαιτίας των στάσεων εργασίας που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Συγκεκριμένα, τα λεωφορεία θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως της λήξη της βάρδιας.



Ακινητοποιημένα καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας θα παραμείνουν τα τρόλεϊ και τα τρένα, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού, λόγω 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης. 

Στην απεργία συμμετέχει και η ΠΝΟ επομένως κανένα δρομολόγιο πλοίου δεν θα πραγματοποιηθεί από τα μεσάνυχτα της Κυριακής έως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Εικόνα από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια 



Δημήτρης Κουτσούμπας: Να πάρουμε πίσω όλα όσα μας έκλεψαν την περίοδο της κρίσης 



Η πορεία της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ προς τη Βουλή



Εικόνες από τις συγκεντρώσεις και τις πορείες 













Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης