Απίστευτο: Βρέθηκε και επέστρεψε στην οικογένειά της γυναίκα που ήταν αγνοούμενη επί δέκα χρόνια!

Απίστευτο: Βρέθηκε και επέστρεψε στην οικογένειά της γυναίκα που ήταν αγνοούμενη επί δέκα χρόνια!

Είχε εντοπισθεί να περιπλανιέται στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης περί τα τέλη Μαρτίου και μετά από κινητοποίηση, αναγνωρίσθηκε και επέστρεψε στην οικογένειά της, στην Κρήτη 

Απίστευτο: Βρέθηκε και επέστρεψε στην οικογένειά της γυναίκα που ήταν αγνοούμενη επί δέκα χρόνια!
Ξαναβρήκε την οικογένειά της, χάρη στην ενεργοποίηση του «SILVER ALERT Αγνώστων Στοιχείων», η κυρία Μαρία Χερσονιτάκη, που είχε βρεθεί περιπλανώμενη στις 26/03/2017!

Η απίστευτη ιστορία έγινε γνωστή πριν από λίγη ώρα, χωρίς ωστόσο, να έχουν έρθει στο φως λεπτομέρειες ούτε για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες είχε εξαφανισθεί, αλλά ούτε για το που βρισκόταν επί δέκα ολόκληρα χρόνια.


Η 62χρονη, βρέθηκε στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Γ. Παπανικολάου, όπου και νοσηλεύθηκε.
Κλείσιμο

Η Κοινωνική Υπηρεσία του νοσοκομείου και το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, κατέβαλαν προσπάθειες να εντοπισθεί το οικογενειακό περιβάλλον της, χωρίς όμως αποτέλεσμα, καθώς η ηλικιωμένη δήλωνε μόνο το μικρό της όνομα και δεν ήταν σε θέση να δώσει άλλα στοιχεία.

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Εθελοντικού Οργανισμού ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ ενημερώθηκε για το περιστατικό και της ζητήθηκε η συνδρομή για το χειρισμό του. Άμεσα τέθηκε σε λειτουργία ο μηχανισμός του SILVER ALERT για ηλικιωμένους αγνώστων στοιχείων.

Η ηλικιωμένη παρέμεινε στο Γενικό Νοσοκομείο Γ. Παπανικολάου, ενώ ταυτόχρονα οι εθελοντές του SILVER ALERT, ερευνούσαν με βάση τα στοιχεία που είχαν και τις μαρτυρίες πολιτών που έφταναν στη Γραμμή SOS 1065, για το οικογενειακό της περιβάλλον. Όπως προέκυψε, η ηλικιωμένη αναζητούνταν από την οικογένειά της από το 2007, οπότε και είχε χαθεί!

Οι συγγενείς της εντοπίσθηκαν και μετά τις τυπικές διαδικασίες, η κυρία Μαρία επέστρεψε, μετά από 10 ολόκληρα χρόνια περιπλάνησης και αναζήτησης από τους οικείους της, στην ασφάλεια της οικογένειάς της!

Σύμφωνα με το lifelinehellas.gr, «η άριστη συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. και η στήριξη της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, σε συνδυασμό με την ευγενική ανταπόκριση κοινωνικής ευαισθησίας των εθελοντών του SILVER ALERT, οδήγησαν σε αίσιο τέλος την περιπέτεια ενός ακόμα ηλικιωμένου».



ΠΗΓΗ: cretapost.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης