Την είχαμε πάει στο νοσοκομείο και την έδιωχναν, λέει ο θείος της 8χρονης που πέθανε από γρίπη

Την είχαμε πάει στο νοσοκομείο και την έδιωχναν, λέει ο θείος της 8χρονης που πέθανε από γρίπη

Οι εξετάσεις για την γρίπη έγιναν την έκτη μέρα της νοσηλείας της, ενώ τα αποτελέσματά τους βγήκαν Μεγάλη Τετάρτη, τη δεύτερη μέρα που το κορίτσι ήταν κλινικά νεκρό, λέει συντετριμμένος 

Την είχαμε πάει στο νοσοκομείο και την έδιωχναν, λέει ο θείος της 8χρονης που πέθανε από γρίπη
Το παιδί ήταν υγιέστατο, οι γονείς της την είχαν πάει στο νοσοκομείο 4-5 φορές και τους έδιωξαν υποστηρίζει ο θείος της 8χρονης που πέθανε από εγκεφαλικό χθες τα ξημερώματα, ενώ νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, με γρίπη τύπου Β
.

Όπως είπε ο Β.Καραβίας, «η άτυχη μικρή είχε πάει στο νοσοκομείο και την είχαν διώξει τέσσερις – πέντε φορές». Μάλιστα, τόνισε ότι την ίδια μέρα που έγινε η εισαγωγή το παιδί είχε διωχθεί νωρίτερα από το νοσοκομείο.

Κλείσιμο
Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία του κ.Καραβία, οι εξετάσεις της έγιναν την έκτη μέρα της νοσηλείας της, ενώ τα αποτελέσματά τους βγήκαν Μεγάλη Τετάρτη, τη δεύτερη μέρα που το κορίτσι ήταν κλινικά νεκρό.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε, μιλώντας στον Ant1, ότι αφού βγουν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, η οποία έγινε χθες, η οικογένεια θα κινηθεί νομικά.

Αυτό που περιμένουν οι γονείς από τον ιατροδικαστή, αλλά και τα δυο νοσοκομεία όπου νοσηλεύτηκε το άτυχο κοριτσάκι είναι να μάθουν αν το εγκεφαλικό που υπέστη το παιδί συνδέεται με τον ιό της γρίπης, αν ήταν επιπλοκή και η γρίπη ήταν η αιτία που προκάλεσε το θάνατο στο παιδί ή αν υπήρχε κάτι άλλο κάποιο άλλο νόσημα που επιβάρυνε την υγεία του.



Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά από νοσοκομειακές πηγές και τους ειδικούς του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), το 8χρονο κοριτσάκι δεν έπασχε από κάποιο χρόνιο ή άλλο πρόβλημα υγείας, όπως πχ καρδιολογικό ή αναπνευστικό, που θα  μπορούσε να αποτελέσει επιβαρυντικό παράγοντα στη νόσησή του με γρίπη και συγκεκριμένα από τον ιό της γρίπης τύπου Β.

Η 8χρονη εισήχθη στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας με υψηλό πυρετό και σπασμούς ενώ η διάγνωση των γιατρών ήταν πνευμονία. Η κατάσταση της υγείας της δεν παρουσίαζε βελτίωση και κρίθηκε αναγκαίο να νοσηλευτεί στη ΜΕΘ, οπότε διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου. Τη Μεγάλη Τρίτη, ημέρα γενεθλίων της μικρής, η υγεία της επιδεινώθηκε περαιτέρω κι έπειτα από μια δραματική εβδομάδα το παιδί έχασε τη μάχη για τη ζωή.

«Με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας δεν μπορούμε ακόμη να μιλήσουμε για την αιτία του θανάτου» είπε στο «Έθνος» ο Ανδρέας Ηλιάδης, διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων και Εφήβων του Νοσοκομείου Ρίου. Σύμφωνα με τον ίδιο η επιδείνωση της υγείας του άτυχου παιδιού ήταν ραγδαία και απαντήσεις αναμένεται να δώσει η νεκροψία - νεκροτομή που θα γίνει σήμερα. 

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, η γρίπη ευθύνεται εφέτος για 101 θανάτους και για 267 εισαγωγές σε ΜΕΘ - μάλιστα σήμερα αναφέρονται 14 ασθενείς με βαριές επιπλοκές της γρίπης που νοσηλεύονται σε Εντατική. Από το σύνολο των νοσηλειών λόγω γρίπης και επιπλοκών της σε ΜΕΘ, οι 8 αφορούν σε παιδιά ηλικίας έως 9 χρόνων και οι 6 αφορούν σε παιδιά ηλικίας 10 έως 19 χρόνων. 

Το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει καταγράψει τον θάνατο ενός ακόμη παιδιού το οποίο είχε βαρύ ιατρικό ιστορικό. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης