Αλβανός δημοσιογράφος γύρισε στην Πρέβεζα προπαγανδιστικό «ντοκιμαντέρ»

Αλβανός δημοσιογράφος γύρισε στην Πρέβεζα προπαγανδιστικό «ντοκιμαντέρ»

Αν και θεωρείται από το 2012 «Persona non grata», πέρασε τα σύνορα και έκανε γυρίσματα - Είναι ο δημοσιογράφος Μαρίν Μέμα που τον Αύγουστο του 2012, εντοπίστηκε στον μεθοριακό σταθμό Μαυροματίου στη Θεσπρωτία και χαρακτηρίστηκε ανεπιθύμητος

Αλβανός δημοσιογράφος γύρισε στην Πρέβεζα προπαγανδιστικό «ντοκιμαντέρ»
Όχι μόνο κατάφερε να εισέλθει στην Ελλάδα, παρότι είχε κηρυχθεί πρόσωπο ανεπιθύμητο, αλλά επί αρκετές ημέρες έκανε τηλεοπτικά γυρίσματα στο μεγαλύτερο μέρος του Νομού Πρέβεζας για να παρουσιάσει την δήθεν αλβανική ιστορία της περιοχής και τις αλβανικές ρίζες των κατοίκων!

Το περιεχόμενο του «ντοκιμαντέρ», το οποίο προβλήθηκε από το Top Channel, έναν από τους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς σταθμούς της Αλβανίας, αγγίζει τα όρια της γραφικότητας και εντάσσεται στο πλαίσιο της Αλβανικής προπαγάνδας που προωθείται από ακραίους και εθνικιστικούς κύκλους.

Αυτό όμως που εκθέτει ανεπανόρθωτα τις ελληνικές αρχές, είναι ότι ο Αλβανός δημοσιογράφος, ο οποίος από το 2012 και εφ’ όρου ζωής έχει κηρυχθεί “persona non grata” κατάφερε ότι μόνο να περάσει τα σύνορα, αλλά μαζί με τηλεοπτικό συνεργείο να έχει κάνει πολυήμερα γυρίσματα στην Πρέβεζα, την Πάργα και σε χωριά της περιοχής, χωρίς κανείς να αντιληφθεί το παραμικρό!

Κλείσιμο
Και φυσικά ο ίδιος πανηγυρίζει γράφοντας πως το «non grata» δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια.

Ο Μαρίν Μέμα, περί ου ο λόγος, τον Αύγουστο του 2012, εντοπίστηκε στον μεθοριακό σταθμό Μαυροματίου στη Θεσπρωτία από την ελληνική αστυνομία και χαρακτηρίστηκε ανεπιθύμητος στην χώρα. Πληροφορίες τότε ανέφεραν ότι επρόκειτο για πρόσωπο επικίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της χώρας.

Ο ίδιος ο δημοσιογράφος τότε, επιβεβαίωσε ότι ενημερώθηκε απ' τις Ελληνικές Αρχές πως του αφαιρείται εφ' όρου ζωής το δικαίωμα να διασχίσει τα ελληνο-αλβανικά σύνορα.

Το μέτρο ελήφθη εναντίον του δημοσιογράφου έπειτα από το ρεπορτάζ για τους Τσάμηδες και Αλβανούς που ζουν στην Ελλάδα και που προβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Top Channel στο πλαίσιο της εκπομπής «Η άλλη Αλβανία» (Shqipëria Tjetër).

Η εν λόγω εκπομπή είχε γυριστεί στο Μαργαρίτι και στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας... Αυτή την φορά χτύπησε στην Πρέβεζα, την Πάργα κι άλλα χωριά, συνεχίζοντας την προπαγάνδα...

Πριν από μερικές ημέρες ο ίδιος ήταν αυτός που στην εκπομπή του φιλοξένησε τον Ιμάμη, πρωταγωνιστή στο βίντεο με τον ποδοσφαιριστή Άντι Λίλα, προκειμένου να δικαιολογήσει την πράξη του και να... αναστηλώσει το προφίλ του, μιλώντας για ένα ανθρώπινο λάθος. Φυσικά πριν από τρία χρόνια ο ίδιος ιμάμης, προσεύχονταν για τους τζιχαντιστές της Συρίας.


Πηγή: epiruspost.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης