Χαλκιδική: Έσβησε 38χρονος - Το μοναδικό ασθενοφόρο ήταν 1 ώρα και 50 λεπτά μακριά!

Χαλκιδική: Έσβησε 38χρονος - Το μοναδικό ασθενοφόρο ήταν 1 ώρα και 50 λεπτά μακριά!

Δεν υπάρχει προσωπικό να καλύψει τις βάρδιες - Μήνυση κατά παντός υπευθύνου θα υποβάλλει το σωματείο ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας

Χαλκιδική: Έσβησε 38χρονος - Το μοναδικό ασθενοφόρο ήταν 1 ώρα και 50 λεπτά μακριά!
Ο θάνατος ενός 38χρονου το βράδυ της Παρασκευής στην Ουρανούπολη, ήρθε να αναδείξει με τον πιο τραγικό τρόπο τη δραματική κατάσταση ανεπάρκειας ασθενοφόρων και πληρωμάτων που υπάρχει στη Χαλκιδική και μάλιστα «μια ανάσα» πριν ξεκινήσει η θερινή σεζόν, οπότε ο πληθυσμός του νομού πολλαπλασιάζεται. 

Ειδικότερα, χθες το βράδυ κλήθηκε το ΕΚΑΒ στην Ουρανούπολη, για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που παρουσιάστηκε σε 38χρονο κάτοικο, ο οποίος παρουσίασε πνευμονικό οίδημα. Ωστόσο, λόγω των ελλείψεων που υπάρχουν, διαθέσιμο ασθενοφόρο υπήρχε στην Κασσανδρεία, απ’ όπου τελικά και ξεκίνησε, για να φτάσει στην Ουρανούπολη μία ώρα και 50 λεπτά αργότερα, χρόνος που τελικά στάθηκε μοιραίος για τη ζωή του 38χρονου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή, πριν προλάβει το πλήρωμα του ΕΚΑΒ να προσφέρει οποιαδήποτε βοήθεια.

«Εξ’ αιτίας των ελλείψεων σε ασθενοφόρα και προσωπικό, άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους» κατήγγειλε ο πρόεδρος του εργασιακού σωματείου ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας (Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Γιαννιτσών και Έδεσσας) Γιώργος Παλαιολόγου.

Κλείσιμο
Να υπενθυμίσουμε ότι οι βάσεις των ασθενοφόρων συνδέονται με την έδρα των μονάδων υγείας. Συγκεκριμένα, στον Πολύγυρο, όπου βρίσκεται το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής καθώς και σε Νέα Καλλικράτεια, Νέα Μουδανιά, Κασσάνδρεια και Άγιο Νικόλαο, όπου λειτουργούν Κέντρα Υγείας. Ωστόσο, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, δεν υπάρχει ασθενοφόρο σε όλες τις βάρδιες.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Παλαιολόγου «το πάγιο αίτημα των εργαζομένων για περισσότερα ασθενοφόρα, έχει περάσει δεύτερο πλέον, καθώς οι ελλείψεις προσωπικού είναι το σημαντικότερο, καθώς δεν επαρκούν τα πληρώματα για τις βάρδιες», επισημαίνοντας ότι η κατάσταση επιδεινώνεται τους καλοκαιρινούς μήνες που η Χαλκιδική «βουλιάζει» από τουρίστες, με αποτέλεσμα ο αριθμός των διασωστών να μην επαρκεί για τις αυξημένες ανάγκες. Όπως ανέφερε κάθε χρόνο διασώστες από τη Θεσσαλονίκη, μεταβαίνουν την περίοδο των αδειών τους στη Χαλκιδική για να βοηθήσουν την κατάσταση, ωστόσο το πρόβλημα δεν εξαλείφεται.

Μάλιστα ο κ. Παλαιολόγου ανέφερε ότι το Σωματείο το επόμενο διάστημα θα υποβάλλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου, για την κατάσταση που επικρατεί, καθώς χάνονται ανθρώπινες ζωές.

Πηγή: halkidikifocus.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης