Ευαγγελισμός: Εικόνες ντροπής στην Ψυχιατρική κλινική - Σε ράντζα 28 από τους 48 ασθενείς

Ευαγγελισμός: Εικόνες ντροπής στην Ψυχιατρική κλινική - Σε ράντζα 28 από τους 48 ασθενείς

Υπερδιπλάσιος της δύναμης των κλινών ο αριθμός των ασθενών, όπως καταγγέλλεται από την ΠΟΕΔΗΝ - Διαθέτει μόλις 20 κρεβάτια για 48 ασθενείς και 28 ράντζα - Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων 

Ευαγγελισμός: Εικόνες ντροπής στην Ψυχιατρική κλινική - Σε ράντζα 28 από τους 48 ασθενείς
Η «σκληρή» και απάνθρωπη καθημερινότητα που βιώνουν ασθενείς και εργαζόμενοι στην Ψυχιατρική Κλινική του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», και η οποία απέχει μακράν από εκείνη που υπαγορεύουν οι στοιχειώδεις κανόνες της ψυχιατρικής νοσηλείας, αποτυπώνεται στα φωτογραφικά ντοκουμέντα που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).
 
Η Ψυχιατρική κλινική του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Αττικής διαθέτει 20 κρεβάτια, τα οποία μάλιστα χαρακτηρίζονται εκούσιας νοσηλείας, ωστόσο η πραγματικότητα τα τελευταία χρόνια διαμορφώνεται τελείως διαφορετικά: ο αριθμός των ασθενών είναι μονίμως υπερδιπλάσιος της δύναμης των κλινών, ενώ οι περισσότεροι ασθενείς νοσηλεύονται ακουσίως και με εντολή εισαγγελέα.


Κλείσιμο


Σύμφωνα με τη σημερινή καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, «σήμερα, Τετάρτη 5 Απριλίου 2017, η Ψυχιατρική Κλινική του Ευαγγελισμού νοσηλεύει 48 Ασθενείς. Υπάρχουν 28 ράντζα. Από τους νοσηλευόμενους ψυχικά πάσχοντες ασθενείς οι 22 διακομίστηκαν με εισαγγελική εντολή».
 
Το σκηνικό εν μέσω του οποίου οι νοσηλευτές και οι γιατροί καλούνται να ασκήσουν το έργο τους, να περιθάλψουν τους ψυχιατρικούς ασθενείς, είναι κυρίως ο…διάδρομος της κλινικής, όπου αναγκάζονται να κινούνται με ελιγμούς ανάμεσα σε 28 ράντζα.




Εκτός από τις προφανείς δυσκολίες που αντιμετωπίζει το προσωπικό «κάνοντας νοσηλεία» σε ασθενείς στα ράντζα, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για πτώσεις και τραυματισμούς των ασθενών «δεδομένου ότι αυτοί λαμβάνουν νευροληπτικά και ψυχιατρικά φάρμακα που στις συνήθεις παρενέργειές τους έχουν ζάλη, αστάθεια και μείωση τη αρτηριακής πίεσης» όπως έχουν γνωστοποιήσει επανειλημμένα με έγγραφά τους στους επικεφαλής του νοσοκομείου.
 
Η παράταξη των ράντζων στους διαδρόμους έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις προδιαγραφές λειτουργίας μιας ψυχιατρικής κλινικής καθώς «η εμπέδωση της έννοιας του προσωπικού χώρου αλλά και της μείωσης των εξωτερικών ερεθισμάτων που χρειάζονται οι ψυχικά ασθενείς απουσιάζουν παντελώς. Ούτε προσωπικός χώρος υπάρχει, ούτε ηρεμία. Επιπλέον λόγω της αποδιοργανωμένης συμπεριφοράς αρκετών ασθενών δημιουργούνται συμπλοκές μεταξύ τους  με αφορμή της αρπαγής προσωπικών αντικειμένων του ενός από τον  άλλο ή την κατάληψη του φορείου του ενός από τον άλλο» είχαν καταγράψει σε αναφορά τους οι νοσηλευτές για τις συνθήκες που επικρατούν στην Ψυχιατρική.
 
Δείτε βίντεο:
Ευαγγελισμός: Εικόνες ντροπής στην Ψυχιατρική κλινική


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης