Εκδικάζεται σήμερα η υπόθεση της «αμαρτωλής» πολεοδομίας Σύρου που νομιμοποιούσε αυθαίρετα στη Μύκονο
Οι κατηγορίες που αποδίδονται στους κατηγορουμένους συνολικά αφορούν τα αδικήματα της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας, της εκβίασης και της νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα
Συγκατηγορούμενοί τους είναι οι σύζυγοι των δύο πολεοδόμων, στην περίπτωση του Δικτυόπουλου και τα δύο παιδιά του, ακόμη ένας υπάλληλος της «αμαρτωλής» πολεοδομίας, ένας πολιτικός μηχανικός και ένας επιχειρηματίας από τον ξενοδοχειακό κλάδο.
Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται συνολικά αφορούν τα αδικήματα της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας, της εκβίασης και της νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
Η μακρόχρονη δικαστική έρευνα αποκάλυψε, ότι οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι εισέπρατταν ποσά για να εκδώσουν ή να αναθεωρήσουν οικοδομικές άδειες και να κλείνουν τα μάτια σε πολεοδομικές αυθαιρεσίες επιχειρήσεων και πολυτελών εξοχικών κατοικιών κυρίως στη Μύκονο, τη Σύρο και άλλα νησιά.
Κλείσιμο
Η υπόθεση εκδικάζεται σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αιγαίου στη Σύρο και χαρακτηριστικό της σπουδαιότητάς της είναι το γεγονός, ότι οι μάρτυρες ξεπερνούν τους εκατό.
Υπάρχουν ερωτήσεις που πολλοί γονείς κάνουν ψιθυριστά. Και άλλες που δεν κάνουν ποτέ. Όχι γιατί δεν τους απασχολούν. Αλλά γιατί φοβούνται ότι η απάντηση μπορεί να τους γεμίσει ενοχές.
Η πρωτοβουλία του WHEN και της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας περνά στην επόμενη φάση της, προσφέροντας τρίμηνη εξατομικευμένη καθοδήγηση σε 20 γυναίκες επιχειρηματίες του κλάδου HORECA.