O «Αντρέας» από την Αλβανία ο εγκέφαλος του κυκλώματος με τα «ναρκωτικά των τζιχαντιστών»

O «Αντρέας» από την Αλβανία ο εγκέφαλος του κυκλώματος με τα «ναρκωτικά των τζιχαντιστών»

Ο 47χρονος, ο οποίος στα χαρτιά φαίνεται άνεργος και κάτοικος Γαλατσίου, είχε δώσει εντολή να μετασκευαστεί στο Κορωπί σκάφος 12,5 μέτρων μοντέλου «Top Gun» με την ονομασία «Cigarette», προκειμένου να περάσει δια θαλάσσης τα χάπια αξίας 10.000.000 ευρώ από την Ελλάδα στην Τουρκία

O «Αντρέας» από την Αλβανία ο εγκέφαλος του κυκλώματος με τα «ναρκωτικά των τζιχαντιστών»
Ένας 47χρονος Αλβανός με το ψευδώνυμο «Αντρέας», ο οποίος συστηνόταν ως επιχειρηματίας στον κλάδο των τροφίμων με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, φέρεται ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος παρασκευής και διακίνησης 635.000 χαπιών Captagon -που χρησιμοποιούνται για να «ντοπάρονται» οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, 

Όπως γράφει ο «Ελεύθερος Τύπος», δίπλα του συνήθιζε να έχει έναν 53χρονο συνταξιούχο αστυνομικό, ο οποίος -όπως έλεγε- ήταν φίλος και συνεργάτης του στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Οι δυο τους μαζί με έναν Τούρκο «χημικό» -παρασκευαστή των ναρκωτικών- αποτελούσαν τον «κορμό» της οργάνωσης. 

Ο 47χρονος, ο οποίος στα χαρτιά φαίνεται άνεργος και κάτοικος Γαλατσίου, είχε δώσει εντολή να μετασκευαστεί στο Κορωπί σκάφος 12,5 μέτρων μοντέλου «Top Gun» με την ονομασία «Cigarette», προκειμένου να περάσει δια θαλάσσης τα χάπια αξίας 10.000.000 ευρώ από την Ελλάδα στην Τουρκία, από όπου κατ’ εκτίμηση των Αρχών το φορτίο θα κατέληγε σε εμπόλεμες ζώνες της Μέσης Ανατολής (ενδεχομένως στη Συρία και στο Ιράκ).

Κλείσιμο
Στο σκάφος «Cigarette» δημιουργούνταν ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες, όπου θα τοποθετούνταν τα χάπια, τα οποία έχουν γίνει γνωστά σε όλο τον κόσμο διότι χρησιμοποιούνται από τον ISIS για το «ντοπάρισμα» μαχητών. Το «Captagon» είναι μια συνθετική αμφεταμίνη, η οποία χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του '60 για τη θεραπεία της ναρκοληψίας και του συνδρόμου ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας, αλλά εγκαταλείφθηκε στη συνέχεια, λόγω των παρενεργειών που προκαλεί και του εξαιρετικά εθιστικού του χαρακτήρα. 

Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, το 2010, το ένα τρίτο της παγκόσμιας παραγωγής καταναλώθηκε στη Μέση Ανατολή. 

Έπειτα από παρακολούθηση αρκετών ημερών, το ΣΔΟΕ, σε συνεργασία με την Αστυνομία και το Λιμενικό, εντόπισαν σε περιοχή μετά την Ελευσίνα το παρασκευαστήριο των χαπιών αυτών.

Ειδικότερα, εντόπισαν και κατάσχεσαν 635.000 χάπια «Captagon», τα οποία αποθηκεύονταν σε ειδικές κρύπτες, σε φορτηγό που κατασχέθηκε στην ίδια περιοχή. Σύμφωνα με το ΣΔΟΕ, η αξία των κατασχεθέντων δισκίων ανέρχεται σε δέκα εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, σε άλλη περιοχή κοντά στα Μεσόγεια εντοπίστηκε, επίσης ύστερα από παρακολούθηση, ταχύπλοο σκάφος, το οποίο είχε μετασκευαστεί ειδικά ώστε να διαθέτει και αυτό κρύπτες, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά των χαπιών εκτός Ελλάδας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αρχών.

Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων δύο Έλληνες, ένας Τούρκος και ένας Αλβανός, ενώ καταζητούνται και άλλοι, που είχαν συμμετοχή στο κύκλωμα.

Δείτε βίντεο: O «Αντρέας» από την Αλβανία ο εγκέφαλος του κυκλώματος με τα «ναρκωτικά των τζιχαντιστών»
























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης