Λαμία: Περιέφεραν 17χρονη με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις απο νοσοκομείο σε νοσοκομείο για αξονική

Λαμία: Περιέφεραν 17χρονη με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις απο νοσοκομείο σε νοσοκομείο για αξονική

Ο τομογράφος στο Νοσοκομείο Λαμίας είναι «για τα σκουπίδια» καταγγέλλουν οι ντόπιοι - Η κοπέλα τραυματίστηκε σοβαρά όταν το τζιπ της οικογένειάς της έπεσε σε γκρεμό από γέφυρα

Λαμία: Περιέφεραν 17χρονη με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις απο νοσοκομείο σε νοσοκομείο για αξονική
Την «Οδύσσεια» μιας 17χρονης κοπέλας, που ενώ αγωνιζόταν να κρατηθεί στη ζωή μετά από τον πολύ σοβαρό τραυματισμό της σε τροχαίο, μεταφερόταν από το ένα νοσοκομείο στο άλλο στη Λαμία λόγω βλάβης (για πολλοστή φορά) ενός αξονικού τομογράφου, περιγράφει δημοσίευμα του lamiareport.gr.

Το απόγευμα της Κυριακής, 26 Φεβρουαρίου, τ
ην ίδια ημέρα που σημειώθηκε η τραγωδία με την porsche στην Αθηνών-Λαμίας, μια 17χρονη κοπέλα τραυματίστηκε πάρα πολύ σοβαρά σε τροχαιο στην Αμφίκλεια,
όταν το τζιπ της οικογενείας έπεσε σε γκρεμό από γέφυρα. 

Κλείσιμο
Ο 51χρονος πατέρας της σκοτώθηκε και η 41χρονη μητέρα της τραυματίστηκε και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του lamiareport.gr επειδή η κοπέλα χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι έπρεπε να κάνει αξονική. Όταν το βράδυ της Δευτέρας την έβαλαν για αξονική, ο τομογράφος στο νοσοκομείο Λαμίας έπαθε βλάβη για πολλοστή φορά.

Η 17χρονη με κίνδυνο ζωής - αφού είχε υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις - διακομίστηκε διασωληνωμένη στη Λάρισα για αξονική και στη συνέχεια επέστρεψε στη Λαμία, γιατί εκεί δεν υπήρχε κρεβάτι σε Εντατική Μονάδα. Ευτυχώς η κοπέλα επέστρεψε στη ΜΕΘ Λαμίας και σύμφωνα με πληροφορίες δείχνει ότι θα καταφέρει να κερδίσει τη μάχη για τη ζωή.


Ο τομογράφος είναι για τα «σκουπίδια»

 
Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, πολλοί αξιωματούχοι έχουν παραδεχτεί δημόσια ότι το ΓΝ Λαμίας ουσιαστικά είναι ένα Περιφερειακό νοσοκομείο που εξυπηρετεί και περιστατικά από όμορους νόμους και φυσικά έχει να σηκώσει και το βάρος πολλών τροχαίων λόγω της εθνικής και των παραδρόμων. Γι' αυτό εξάλλου γίνονται και συζητήσεις για τη δημιουργία τραυματολογικού κέντρου.

Κι όμως αυτό το «μεγάλο - περιφερειακό» νοσοκομείο έχει έναν παμπάλαιο, ξεπερασμένης τεχνολογίας, αξονικό τομογράφο που χαλάει συνέχεια. Επειδή είναι παλιός, η εταιρεία δεν μπορεί να βρει ανταλλακτικά. Όπως μάλιστα πληροφορήθηκε το τοπικό site, τώρα θα ληφθούν ανταλλακτικά για επισκευές από ένα παλιό ίδιο τομογράφο που πετάει το νοσοκομείο ΚΑΤ στα σκουπίδια!

Η ταλαιπωρία των ασθενών και ο κίνδυνος που αντιμετωπίζουν λόγω αυτής της σημαντικής έλλειψης έχει εξοργίσει τους ντόπιους. 

Αρκετοί πολίτες επισημαίνουν με οργή ότι, την ώρα που «δεν υπάρχουν χρήματα» για τον ζωτικής σημασίας τομογράφο στο Νοσοκομείο Λαμίας, στο κλειστό Κέντρο Υγείας Καμμένων Βούρλων "σαπίζουν" καινούργια μηχανήματα, που δεν λειτουργούν.

Όλα τα παραπάνω, πέρα από τον κίνδυνο ζωής των ασθενών, συνεπάγονται και τεράστιο κόστος, αφού η συντήρηση του παμπάλαιου αξονικού τομογράφου, αλλά και οι διακομιδές που έχουν γίνει για το λόγο αυτό σίγουρα στοιχίζουν πολύ περισσότερα μακροπρόθεσμα στο ελληνικό κράτος.

Δείτε βίντεο:
Λαμία: Περιέφεραν 17χρονη με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για αξονική


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης