Απορρίφθηκε η τέταρτη αίτηση αποφυλάκισης του Ακη Τσοχατζόπουλου

Απορρίφθηκε η τέταρτη αίτηση αποφυλάκισης του Ακη Τσοχατζόπουλου

Ο κ. Τσοχατζόπουλος απουσίαζε από το δικαστήριο, καθώς νοσηλεύεται από το βράδυ της Δευτέρας στο Αττικό Νοσοκομείο

Απορρίφθηκε η τέταρτη αίτηση αποφυλάκισης του Ακη Τσοχατζόπουλου
Στο κενό έπεσε (εκ νέου) το αίτημα του καταδικασμένου σε 20ετη κάθειρξη Άκη Τσοχατζόπουλου για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του για λόγους υγείας. 

Οι δικαστές μέλη του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που δικάζουν την υπόθεση των "χρυσών" μιζών σε δεύτερο βαθμό, είπαν "όχι" για τέταρτη φορά στο αίτημα αποφυλάκιης του πρώην υπουργού Άμυνας επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ.

Ομόφωνα το δικαστήριο με την απόφασή του, απέρριψε την σχετική αίτηση υιοθετώντας την απορριπτική εισήγηση της εισαγγελέως της έδρας.

Κλείσιμο
Η εισαγγελέας στην πρότασή της είχε αναφέρει ότι ναι μεν ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, ωστόσο η συνέχιση της κράτησής του δεν θα οδηγήσει σε ανεπανόρθωτη βλάβη, όπως αυτή ορίζεται από το νόμο.

Ανέφερε μεταξύ άλλων η εισαγγελέας στο δικαστήριο: "Δεν προκύπτει ότι η βλάβη θα είναι δυσανάλογη, εάν παραμείνει φυλακισμένος ο κατηγορούμενος, όταν μάλιστα το βράδυ της Δευτέρας μέσα σε λίγες ώρες είδαμε ότι μπορεί να διακομιστεί σε νοσοκομείο".

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Α. Τσοχατζόπουλος απουσίαζε από το δικαστήριο, καθώς νοσηλεύεται από το βράδυ της Δευτέρας στο Αττικό Νοσοκομείο.

Οι συνήγοροι υπερασπισης του πρώην υπουργού κατέθεσαν σήμερα ιατρική γνωμάτευση του αναπλαπληρωτή καθηγητή αγγειοχειρουργικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Χρήστου Κλωνάρη, συμφωνα με την οποία ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει εφανίσει επικίνδυνο φλεβικό έλκος στο πόδι, παρουσιάζει δυσκολία στη βάδιση και κρίνεται αναγκαία η άμεση εισαγωγή του σε νοσοκομείο.

"Χωρίς άμεση θεραπεία και εξειδικευμένη χειρουργική αντιμετώπιση η κλινική του κατάσταση θα επιδεινωθεί τόσο σε τοπικό επίπεδο του άκρου (επιδείνωση φλεγμονής, εξάπλωση του έλκους), όσο και σε συστηματικό επίπεδο (πνευμονική εμβολή, σήψη, σηπτικό σοκ)", καταλήγει το πόρισμα του καθηγητή.

Βίντεο ντοκουμέντο: Το ξέσπασμα του Ακη στα δικαστήρια - «Με βασανίζετε συστηματικά»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης