Πρόεδρος ΕΡΤ: Δεν θα μεταδίδουμε ζωντανά πλέον τις ομιλίες στελεχών της Χρυσής Αυγής

Πρόεδρος ΕΡΤ: Δεν θα μεταδίδουμε ζωντανά πλέον τις ομιλίες στελεχών της Χρυσής Αυγής

Παράλληλα «συγκροτείται υπηρεσιακή επιτροπή, η οποία θα κρίνει το κατά πόσο το υλικό των μαγνητοσκοπήσεων  είναι μεταδόσιμο ή όχι»

Πρόεδρος ΕΡΤ: Δεν θα μεταδίδουμε ζωντανά πλέον τις ομιλίες στελεχών της Χρυσής Αυγής
Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η μαγνητοσκοπημένη μετάδοση από την ΕΡΤ την Κυριακή της συγκέντρωσης της Χρυσής Αυγής για την επέτειο των Ιμίων.

Μετά και από δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών ο πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής ανακοίνωσε ότι μετά την ασαφή απάντηση του ΕΣΡ σχετικά με το αν υποχρεούται ή όχι το κρατικό κανάλι να μεταδίδει τις ομιλίες και εκδώσεις της Χρυσής Αυγής, αφενός η ΕΡΤ δεν θα μεταδίδει πλέον ζωντανά τις ομιλίες των μελών της ΧΑ και αφέτερου υπηρεσιακή επιτροπή θα κρίνει αν το υλικό που μαγνητοσκοπείται «είναι μεταδόσιμο ή όχι».

Επιχειρώντας, τέλος, να προκαταλάβει αντιδράσεις καταλήγει στην ανακοίνωσή του ότι «για την ανεξαρτησία και την αδιάβλητη λειτουργία της επιτροπής εγγυώμαι ο ίδιος». 

Η ανακοίνωση του πρόεδρου της ΕΡΤ έχει ως εξής:

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το σημερινό άρθρο της Εφημερίδας των Συντακτών σχετικά με την μετάδοση ομιλίας της Χρυσής Αυγής από τη δημόσια τηλεόραση, ο Πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής τόνισε τα εξής:
Κλείσιμο
 
«Η ΕΡΤ προσφάτως είχε αποστείλει ερώτημα στο ΕΣΡ σχετικά με το αν υποχρεούται ή όχι να μεταδίδει ομιλίες και εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής. Το ΕΣΡ αποφάσισε – όπως είναι γνωστό σε όλους, συμπεριλαμβανομένου και του συντάκτη του εν λόγω άρθρου – ότι βάσει του άρθρου 15 του Συντάγματος, η ΕΡΤ υποχρεούται να τηρεί αφ’ ενός την αρχή της αναλογικής ισότητας, αφ’ ετέρου δε, να μη μεταδίδει εκδηλώσεις ρατσισμού και ξενοφοβίας, νομικές έννοιες όμως , που όπως αναφέρει το κείμενο της απόφασης, “δεν έχουν τύχει ακόμα νομολογιακής επεξεργασίας και εξειδίκευσης”.
 
Ως εκ τούτου, η Διοίκηση της ΕΡΤ αποφασίζει:
1. Οι ομιλίες στελεχών της Χρυσής Αυγής δεν  θα μεταδίδονται ζωντανά.
2 Συγκροτείται υπηρεσιακή επιτροπή, η οποία θα κρίνει το κατά πόσο το υλικό των μαγνητοσκοπήσεων  είναι μεταδόσιμο ή όχι.
 
Για την ανεξαρτησία και την αδιάβλητη λειτουργία της επιτροπής εγγυώμαι ο ίδιος. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης