PROTOTHEMA

Ελλάδα

Λόγω έλλειψης προσωπικού

Δημοτικός υπάλληλος της Αθήνας έκλεισε χώρο φιλοξενίας αστέγων γιατί έληγε το ωράριό του

Δημοτικός υπάλληλος της Αθήνας έκλεισε χώρο φιλοξενίας αστέγων γιατί έληγε το ωράριό του

Άστεγος έμεινε εκτεθειμένος στο χιόνι -Πειθαρχική έρευνα για τον υπάλληλο ξεκίνησε ο δήμος Αθηναίων -Το Κέντρο Φιλοξενίας άνοιξε ξανά 1,5 ώρα μετά

Ενα βίντεο που κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του Διαδικτύου και ανέβηκε στο Facebook περιγράφει με τον πλέον αποκαλυπτικό τρόπο την Οδύσσεια ενός αστέγου στη χιονισμένη Αθήνα.


Συγκεκριμένα ο χρήστης Themis Vas αναφέρει πως ένας άστεγος δίπλα στο σπίτι του αναγκάστηκε να παραμείνει μέσα στο κρύο γιατί δεν τον δεχόντουσαν στο κέντρο φιλοξενίας λόγω έλλειψης προσωπικού.

Ο χρήστης ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό τόσο τον διάλογο που είχε ο ίδιος με τον άστεγο όσο και το διάλογο που είχε με τον υπεύθυνο του Κέντρου Φιλοξενίας ο οποίος αρχικά του είχε πει ότι ο άστεγος μπορεί να φιλοξενηθεί στο Κέντρο αλλά στη συνέχεια κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο να γίνει καθώς το Κέντρο θα έκλεινε επειδή δεν υπήρχε προσωπικό.

Ο Themis Vas που πήγε έξω από το Κέντρο διαπίστωσε ιδίοις όμμασι ότι το Κέντρο είχε κλείσει λόγω έλλειψης υπαλλήλου. 

Ο διάλογος που ακολουθεί είναι χαρακτηριστικός:


Πειθαρχική έρευνα ξεκίνησε ο δήμος Αθηναίων 

Επικαλούμενος τη λήξη του ωραρίου του, ο δημοτικός υπάλληλος της Αθήνας έκλεισε τη Λέσχη Φιλίας στην Πανόρμου, χθες το βράδυ, ενώ φιλοξενούνταν άστεγοι και είχε προγραμματιστεί να παραμείνει ανοικτή για την προστασία τους από τη χιονόπτωση.
Ήδη, η διοίκηση του δήμου Αθηναίων κίνησε διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου ώστε να αποδοθούν ευθύνες σε βάρος του υπαλλήλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνάδελφός του που επρόκειτο να τον αντικαταστήσει, ειδοποίησε ότι δεν μπορεί να πάει στην εργασία του. Ο ίδιος, αρνούμενος να παραμείνει, αντί να ενημερώσει τους αρμόδιους προϊσταμένους του για να αναζητηθεί αντικαταστάτης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προέβη στο κλείσιμο της Λέσχης Φιλίας, με αποτέλεσμα να βρεθούν εκτεθειμένοι στη χιονόπτωση και το δριμύ ψύχος όσοι άστεγοι βρίσκονταν στη λέσχη.

Για το απαράδεκτο αυτό γεγονός, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, ανακοίνωσε τη διενέργεια ΕΔΕ, χαρακτηρίζοντας την πράξη αυτή μεμονωμένη, αλλά ταυτόχρονα απαράδεκτη, «που δεν θα περάσει ατιμώρητη».


Πάντως μόλις έγινε αντιληπτή η ενέργειά του εστάλη άλλος υπάλληλος και η Λέσχη Φιλίας ξανάνοιξε μετά από 1-1,5 ώρα.


Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

NIKOΣ11/01/201713:10

Aυτά τα ανθρωποειδή έχει προσλάβει ρουσφετολογικά ο Καμίνης. Η εισαγγελία τι κάνει; Δεν μπορεί να επέμβει αυτεπάγγελτα;

Απάντηση
Μάριος11/01/201713:07

Μην πληρωνετε κανενα φόρο, αν δεν ξεκαθαρίσει όλη η βρώμα του δημοσίου. Τέλος τα κοροιδα που δουλευουν για να συντηρήσουν κομματικούς στρατούς τεμπελόσκυλων. Αλλιως θα εχουμε μνημόνια για 300 χρόνια.

Απάντηση
σονοφ11/01/201711:02

Και εγώ ξέρω έναν που δεν πληρώνει τους φόρους που του αναλογούν και κάνει το κορόιδο.ΣΥΜΠΈΡΑΣΜΑ:Όλοι οι Έλληνες ανεξαιρέτως είναι φοροφυγάδες και λαμόγια. Πόσοι από εσάς που βρίζετε το δημόσιο και τους δημόσιους υπαλλήλους κάνατε τα χαρτιά σας για μια μόνιμη θέση ή για οκτάμηνο; Οι γιατροί,οι αστυνομικοί,οι δάσκαλοι και οι υπάλληλοι καθαριότητας που εργάζονται στο δημόσιο μήπως να του διώξουμε και αυτούς;Και ποιοι θα πάρουν την θέση τους;Ιδιώτες;Που τους πληρώνουν οι εργολάβοι με ψίχουλα; Ας μην υπήρχε ο δημόσιος τομέας με τον μόνιμο μισθό και θα σας έλεγα το τι θα έκανε ο ιδιωτικός μετά.Πόσο μάλλον τώρα με την οικονομική κρίση και με τις επιχειρήσεις να κλείνουν η μια πίσω από τη άλλη(και με τις μεγάλες να πηγαίνουν Αλβανία,Βουλγαρία,Σκόπια). Και εάν αυτός δεν ήταν του δημοσίου αλλά του ιδιωτικού τομέα,τότε θα λέγατε όσα λέτε και τώρα μερικοί; Και βεβαίως πρέπει να του αποδοθούν ευθύνες εάν έκλεισε χωρίς έστω να ενημερώσει.Και να απολυθεί εάν βρεθεί ένοχος και να τον βάλουν σε μαύρη λίστα για να μην ξαναπιάσει δουλειά στο δημόσιο ποτέ.Αλλά ας μην βάζουμε και όλα τα αυγά στο ίδιο καλάθι.Ας σκεφτόμαστε και λιγάκι πριν μιλήσουμε.Ή γράψουμε. Και όχι.Δεν εργάζομαι στο δημόσιο.

Απάντηση
Πέτρος ο Μυτιληναίος11/01/201701:17

άρθρο 306 Ποινικού Κώδικα: παράγραφος 1 : Όποιος εκθέτει άλλον και έτσι τον καθιστά αβοήθητο, καθώς και όποιος με πρόθεση αφήνει αβοήθητο ένα πρόσωπο που το έχει στην προστασία του ή που έχει υποχρέωση να το διατρέφει και να το περιθάλπει ή να το μεταφέρει, ή ένα πρόσωπο που ο ίδιος το τραυμάτισε υπαίτια, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6) μηνών.

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία