Μοιραίος χιονιάς με δύο νεκρούς - Εγκλωβισμένοι οδηγοί στην Αθηνών-Πατρών

Μοιραίος χιονιάς με δύο νεκρούς - Εγκλωβισμένοι οδηγοί στην Αθηνών-Πατρών

Ένας 77χρονος που είχε χαθεί στα Πιτσιναίικα, εντοπίστηκε έπειτα από ώρες και κατέληξε στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου - 78χρονη στην Κομοτηνή άναψε μαγκάλι για να ζεσταθεί, αλλά πέθανε από τις αναθυμιάσεις - 26 οχήματα της Πυροσβεστικής απεγκλωβίζουν οδηγούς και επιβάτες από τα Καλάβρυτα έως το Αίγιο

Μοιραίος χιονιάς με δύο νεκρούς - Εγκλωβισμένοι οδηγοί στην Αθηνών-Πατρών
Φονικό αποδείχθηκε το νέο κύμα χιονιά που σάρωσε την Ελλάδα το Σάββατο, καθώς ένας 77χρονος, που για ώρες είχε χαθεί στην περιοχή Πιτσιναίικα Ναυπακτίας, αν και εντοπίστηκε ζωντανός, εντούτοις κατέληξε στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου, πιθανότατα από υποθερμία.

Παράλληλα, μία 78χρονη διακομίσθηκε νεκρή, αργά χθες το απόγευμα, στο νοσοκομείο της Κομοτηνής, από εισπνοή αναθυμιάσεων, σύμφωνα με τον διοικητή του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής, Γιώργο Φιλιππίδη.

Η 78χρονη είχε ανάψει μαγκάλι για να ζεσταθεί
Κλείσιμο
, καθώς στην περιοχή επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά αποκοιμήθηκε, με αποτέλεσμα να εισπνεύσει για μεγάλο χρονικό διάστημα τις αναθυμιάσεις, γεγονός που στάθηκε μοιραίο για τη ζωή της.

Την ίδια ώρα, σε εθνική οδό ταλαιπωρίας έχει μετατραπεί η εθνική οδός Αθηνών-Πατρών λόγω του
χιονιά και της κακοκαιρίας που επικρατεί κυρίως στο κομμάτι από τα Καλάβρυτα έως το Αίγιο.

Χαρακτηριστική η μαρτυρία του φοιτητή Φίλιππου Ιορδανίδη που ταξίδευε από τον Πύργο στην Αθήνα στο protothema.gr: «Από τις 3 το μεσημέρι είμαστε εγκλωβισμένοι στα ΣΕΑ Αιγίου λόγω χιονόπτωσης. Η πρώτη πληροφορία που είχαμε ήταν πως θα φεύγαμε κατά τις 8 το βράδυ αλλά λίγο πριν τις 8 μας είπαν ότι ή θα μείνουμε όλο το βράδυ εδώ ή θα μας γυρίσουν στην Αθήνα. Είμαστε όλοι αναστατωμένοι και παγώνουμε γιατί το κρύο είναι πολύ δυνατό».

Στο επίμαχο τμήμα κινούνται και 26 οχήματα της Πυροσβεστικής με 55 πυροσβέστες που απεγκλωβίζουν σε ασφαλέστερα σημεία στους οδηγούς ή άλλους επιβάτες που το ζητούν, αλλά και παρέχουν βοήθεια σε οχήματα, προκειμένου να μετακινηθούν από τα σημεία που έχουν ακινητοποιηθεί. Πολλοί οδηγοί παρέμεναν στα οχήματά τους μέχρι αργά τη νύχτα, ενώ άλλοι επέλεγαν να γυρίσουν πίσω ή να «τολμήσουν» να κινηθούν στην παλιά εθνική οδό.

Το βασικότερο πρόβλημα παρατηρείται στο τμήμα από τον κόμβο Καλαβρύτων έως τον κόμβο Αιγίου όπου λόγω της χιονόπτωσης που πέφτει κατά διαστήματα η κυκλοφορία διεξάγεται με μεγάλες καθυστερήσεις ενώ η τροχαία κατά διαστήματα υποχρεώνεται να διακόψει και εντελώς την κυκλοφορία μέχρι είτε να υποχωρήσουν τα φαινόμενα είτε να ολοκληρώσουν το έργο τους τα μηχανήματα της Ολυμπίας Οδού που από χθες το βράδυ κρατούν το δρόμο ανοιχτό.

Την κατάσταση επιδείνωσαν ακόμα περισσότερο οι νταλίκες που το απόγευμα «δίπλωσαν» και ακινητοποιήθηκαν καθώς οι οδηγοί τους δεν είχαν λάβει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.





Οι επόμενες ώρες, μάλιστα, αναμένεται να είναι πιο δύσκολες καθώς η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει ακόμα περισσότερο και ο δρόμος να παγώσει. 

Πηγή φωτογραφίας Filodimos.gr


Προβλήματα υπάρχουν και στην παλαιά Εθνική Οδό, σύμφωαν με το tempo24.gr, μιας και λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος από τη σφοδρή χιονόπτωση, σημειώνονται διαρκώς μικροατυχήματα. Έντρομοι οι οδηγοί κάνουν έκκληση να καθαριστεί ο δρόμος καθώς το χιόνι ειναι πυκνό και κινδυνεύουν να εγκλωβιστούν.

Για το λόγο αυτό αναμένεται τις επόμενες ώρες να υπάρξει και ανακοίνωση προς τους πολίτες να μην μετακινούνται αν δεν υπάρχει μεγάλη ανάγκη.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Δημήτρη Ζιακόπουλο η πολικής προελεύσεως ψυχρή αέρια μάζα που το τελευταίο σαρανταοκτάωρο επηρεάζει τη χώρα θα μείνει στροβιλιζόμενη πάνω από την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων ως τα μέσα της νέας εβδομάδας. Αυτό σημαίνει ότι ο χιονιάς δεν έχει πει την τελευταία του λέξη για καμιά περιοχή της χώρας, εξαιρουμένων των νότιων πεδινών περιοχών. 

Πηγή φωτογραφίας Filodimos.gr


Πηγή φωτογραφίας Filodimos.gr




Στο ένα μέτρο το χιόνι στην Κύμη

Πολλά είναι τα προβλήματα και στην Εύβοια και συγκεκριμένα στην Κύμη όπου τα χιόνια έφτασαν και το ένα μέτρο σε ύψος με αποτέλεσμα να αποκλειστούν κάτοικοι στα σπίτια τους.

Για ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο έκανε λόγο μιλώντας στο protothema.gr o αντιδήμαρχος της πόλης Νίκος Μπαράκος. «Μιλάμε για ενα ακραίο φαινόμενο που ειναι δύσκολο να το αντιμετωπίσουμε. Αυτή την ώρα το χιόνι εχει ξεπεράσει το ενα μέτρο μέσα στην Κυμη και προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε. Απο το πρωι οι οδηγοί προσπαθούσαν να ανοίξουν τους δρόμους αλλά η χιονόπτωση ειναι τόσο έντονη και πυκνή που κάποια μηχανήματα κόλλησαν. Θα συνεχίσουνε τις προσπάθειες αλλά καλό ειναι ο κόσμος να μην βγαίνει απο το σπίτι του χώρις σημαντικό λογο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαράκος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης