Ο «μαύρος άγγελος», Ασημάκης Κατσούλας, βγαίνει από τη φυλακή

Ο «μαύρος άγγελος», Ασημάκης Κατσούλας, βγαίνει από τη φυλακή

Η πόρτα των φυλακών Αγιάς Χανίων Κρήτης άνοιξαν χθες οριστικά για τον «εγκέφαλο» των σατανιστών της Παλλήνης

Ο «μαύρος άγγελος», Ασημάκης Κατσούλας, βγαίνει από τη φυλακή
Ο Ασημάκης Κατσούλας, ο εγκέφαλος και πρωταγωνιστής της ομάδας των σατανιστών της Παλλήνης που είχαν συγκλονίσει το 1993 το πανελλήνιο με την ανατριχιαστική δράση τους, αποφυλακίστηκε σε ηλικία 44 ετών μετά από 23 χρόνια παραμονής του στις φυλακές.

Η πόρτα των φυλακών Αγιάς Χανίων Κρήτης άνοιξε χθες, Δευτέρα, οριστικά για τον Ασημάκη Κατσούλα, μετά από βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Κρήτης, καθώς έγινε δεκτή η αίτηση αποφυλάκισης που είχε υποβάλει.

Η αίτηση αποφυλάκισης δεν ήταν η πρώτη που είχε υποβάλει όλα αυτά τα χρόνια παραμονής του στις φυλακές. Τα προηγούμενα χρόνια είχαν απορριφθεί πλέον των δέκα αιτήσεων αποφυλάκισης.
Κλείσιμο

Οι Εφέτες της Κρήτης αυτή τη φορά αποφάνθηκαν ότι μπορεί να αποφυλακιστεί μετά από 23 χρόνια παραμονής του τις φυλακές, καθώς έχει συμπληρώσει το ανώτατο προβλεπόμενο όριο φυλάκισης, όπου μετά από αίτηση μπορεί να αποφυλακιστεί καταδικασθείς.

Την ομάδα των σατανιστών αποτελούσαν εκτός από τον Ασημάκη Κατσούλα, ο Μάνος Δημητροκάλης και Δήμητρα Μαργέτη. Οι δύο νεαροί ήταν παιδικοί φίλοι.

Ο Ασημάκης Κατσούλας γεννήθηκε τον Μάιο του 1972 και διέμενε στην Κάντζα Αττικής. Σύμφωνα με τις περιγραφές της εποχής εκείνης, ο Ασημάκης Κατσούλας σε ηλικία 17 ετών, είχε ανεπτυγμένες νοητικές ικανότητες, επιβλητική εμφάνιση και διακατεχόταν από ανησυχία πνεύματος.

Γύρω στο 1990, είχε ξεκινήσει να απομακρύνεται την οικογένειά του, η οποία δεν γνώριζε τίποτα για τις πράξεις του μέχρι τη σύλληψή του, το 1993. Θεωρήθηκε ο «εγκέφαλος» της τριάδας των σατανιστών, με τους συγκατηγορούμενούς του να τον σκιαγραφούν σαν μια αυταρχική προσωπικότητα που μπορούσε να παίρνει αυτό που θέλει και να ελέγχει τη βούλησή τους.

Ο Μάνος Δημητροκάλης γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα και έμενε στην Παλλήνη. Οι συμμαθητές του το χαρακτήριζαν ως ένα παιδί χαμηλών τόνων.

Η Δήμητρα Μαργέτη γεννήθηκε το 1977, διέμενε στην Παλλήνη και γνωριζόταν από πολύ μικρή ηλικία με τον Κατσούλα.

Η ομάδα είχε μυηθεί στον σατανισμό και έκανε τελετές μαγείας οι οποίες κατέληξαν σε φόνους.



Η δράση της ομάδας των σατανιστών της Παλλήνης

Το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου 1992, ο Ασημάκης Κατσούλας, ο Μάνος Δημητροκάλης και η Δήμητρα Μαργέτη οδήγησαν την 14χρονη Δώρα Συροπούλου σε ερημική τοποθεσία της περιοχής Σέσι Κορωπίου, για να την προσφέρουν θυσία στον σατανά. Η τελετή ξεκίνησε με το γδύσιμο της 14χρόνης. Στη συνέχεια της φόρεσαν χειροπέδες και την έβαλαν να γονατίσει, κρατώντας ένα κερί στο χέρι.

Τότε τη χτύπησαν με ένα ξύλο στο κεφάλι και όταν διαπίστωσαν ότι δεν είχε πεθάνει, την στραγγάλισαν και μετά ασέλγησαν στο άψυχο κορμί της.

Για να χαθούν τα ίχνη τους περιέλουσαν το πτώμα της με βενζίνη και το έκαψαν, ενώ η φωτιά επεκτάθηκε στο δάσος του Υμηττού.

Ανάλογη τελετή μαγείας επαναλήφθηκε ένα χρόνο αργότερα και συγκεκριμένα τη Μεγάλη Εβδομάδα του 1993. Το επόμενο θύμα των σατανιστών στο βωμό της μαγείας ήταν η Γαρυφαλιά Γιούργα, καμαριέρα στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» και μητέρα δύο παιδιών.

Τη Μεγάλη Παρασκευή του 1993 η άτυχη γυναίκα επέστρεφε στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά, όταν οι Κατσούλας και Δημητροκάλης, έχοντας στην κατοχή τους ψεύτικες ταυτότητες και υποδυόμενοι τους αστυνομικούς ζήτησαν από τη Γαρυφαλιά Γιούργα να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο του Κατσούλα. Την οδήγησαν σε ερημικό σημείο στο Κορωπί της φόρεσαν χειροπέδες, την έγδυσαν και τη βίασαν. Στη συνέχεια ο Κατσούλας της πολτοποίησε το κεφάλι με μία πέτρα, για να μην μπορεί να αναγνωριστεί.

Λίγο πριν την Πρωτοχρονιά του 1994, οι τρεις σατανιστές μετά το πέρας της προκαταρκτικής εξέτασης και αφού ασκήθηκε εις βάρος τους ποινική δίωξη οδηγήθηκαν στον 19ο τακτικό ανακριτή για την απολογία τους.

Ο Κατσούλας, στην εξάωρη απολογία του, προσπάθησε να διαψεύσει τις μαρτυρίες των συγκατηγορουμένων του, που τον υποδείκνυαν ως «εγκέφαλο» της συμμορίας, υποστηρίζοντας πως ο ίδιος εκτελούσε απλά εντολές.  

Ο Δημητροκάλης από την πλευρά του υποστήριξε ενώπιον του ανακριτή ότι υπήρξε θύμα του Κατσούλα, ο οποίος τον πίεσε ψυχολογικά. Ομολόγησε την ενοχή του για το πρώτο έγκλημα, αυτό της 14χρονης Δώρα Συροπούλου. Η  Μαργέτη υποστήριξε και αυτή πως είχε πέσει θύμα ψυχολογικού εξαναγκασμού του Κατσούλα.

Και οι τρεις τους κρίθηκαν προφυλακιστέοι ύστερα από ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, ως άτομα ιδιαίτερα επικίνδυνα για τη δημόσια ασφάλεια, για την πρόληψη τέλεσης αδικημάτων από μέρους τους και ως ύποπτοι φυγής.

Όλοι παραπέμφθηκαν ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, ύστερα από παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών στις 8 Ιουνίου 1995.

Την 1η Ιουλίου 1995 το δικαστήριο καταδίκασε τον Ασημάκη Κατσούλα σε δύο φορές ισόβια κάθειρξη και πρόσκαιρη κάθειρξη 12 ετών και 10 μηνών, τον Μάνο Δημητροκάλη σε δύο φορές ισόβια και πρόσκαιρη κάθειρξη 9 ετών και 10 μηνών και την Δήμητρα Μαργέτη σε κάθειρξη 17 ετών και τεσσάρων μηνών για απλή συνέργεια σε κάθε μία από τις ανθρωποκτονίες και αρπαγή ανηλίκου.

Τον Μάρτιο 2014 ο Δημητροκάλης αποφυλακίστηκε και η Μαργέτη αποφυλακίστηκε στις 23 Νοεμβρίου του 2001 και χθες αποφυλακίστηκε ο Κατσούλας.


 

Δείτε βίντεο:
Ασημάκης Κατσούλας: Ελεύθερος μετά από 23 χρόνια ο σατανιστής της Παλλήνης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης