Η ΕΡΤ θα καλύπτει υποχρεωτικά τη Χρυσή Αυγή

Η ΕΡΤ θα καλύπτει υποχρεωτικά τη Χρυσή Αυγή

Επισημαίνει ότι υποχρεούται, εκ της κείμενης νομοθεσίας περί πολυφωνίας, να καλύπτει τη δραστηριότητα όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, χωρίς καμία παρέμβαση

Η ΕΡΤ θα καλύπτει υποχρεωτικά τη Χρυσή Αυγή
Απάντηση στα όσα αναπαράγονται στον Τύπο και το Διαδίκτυο, σχετικά με την προβολή των θέσεων της Χρυσής Αυγής από την κρατική τηλεόραση, έδωσε η ΕΡΤ.

Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι υποχρεούται, εκ της κείμενης νομοθεσίας περί πολυφωνίας, να καλύπτει τη δραστηριότητα όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, χωρίς καμία παρέμβαση.

Συγκεκριμένα, για τις δράσεις της Χρυσής Αυγής, η διοίκηση της ΕΡΤ αναφέρει ότι το ΕΣΡ με τις υπ’ αριθμόν 290 και 299/17.09.15 επέβαλε στην ΕΡΤ διοικητική κύρωση, επειδή έκρινε ότι δεν προέβαλε τις θέσεις του συγκεκριμένου κόμματος, βάσει της αρχής της αναλογικότητας, ενώ η συγκεκριμένη απόφαση είναι ανηρτημένη και στη «Διαύγεια».

Κλείσιμο
Ωστόσο, δεδομένης της αντίφασης που δημιουργείται μεταξύ του ως άνω πλαισίου και της πρόβλεψης στον ιδρυτικό νόμο της ΕΡΤ περί μη προβολής ρητορικής ρατσιστικού ή φυλετικού μίσους, η διοίκηση της ΕΡΤ απηύθυνε εκ νέου ερώτημα προς το ΕΣΡ, προκειμένου αυτό να γνωμοδοτήσει επί του θέματος.

Τέλος, στην ανακοίνωση της ΕΡΤ αναφέρονται ευχαριστίες προς όλους τους «ευαισθητοποιημένους πολίτες, οι οποίοι με τις προτάσεις και τις παρεμβάσεις τους διευκολύνουν το έργο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης για την προώθηση του δημοκρατικού διαλόγου».

Υπενθυμίζεται, ότι με επιστολή τους προς τη διοίκηση της ΕΡΤ η Βασιλική Γεωργιάδου, αναπ. καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης, αντιδήμαρχος Αθηναίων, ο Κωστής Παπαϊωάννου, τέως γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, και ο Δημήτρης Χριστόπουλος, πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου είχαν ζητήσει να επανεξετάσει τη στάση της απέναντι στη Χρυσή Αυγή και να πρωτοστατήσει στην απομόνωση της ναζιστικής οργάνωσης και του εμπρηστικού, ρατσιστικού της λόγου. Αφορμή για την επιστολή αποτέλεσε η αναμετάδοση εκδηλώσεων της ΧΑ από τη δημόσια τηλεόραση. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης